/> .::::::::Perniagaan Online ded1::::::::. » Archives

Archives

You are currently viewing archive for September 2014
Posted by: jimbit
2) Jenis: Batu asah / WhetStone Grit 6000
Ukuran: 21 x 7.3 x 2.2 cm
kadar asah: sangat halus
Grit: 6000
Buatan: MATSUNAGA STONE CO.LTD, Osaka, JEPUN

Keterangan: Batu pengasah ini adalah dari gred TERBAIK dan HALUS, ia adalah ASLI dan dibuat di negara yang terkenal sebagai pengeluar pedang samurai dan batu asah gred premium Jepun. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu ini akan mengeluarkan debu semasa anda mengasah. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah sangat halus dan sesuai untuk menajamkan pisau yang agak tumpul atau haus mata bilahnya atau juga sebagai batu pengasah untuk melicinkan dan "membentuk" mata pisau anda. Jika anda masih tercari-cari batu asah PREMIUM terbaik untuk senjata/pisau anda, batu asah ini adalah alatan wajib untuk dimiliki.

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 5 minit sebelum boleh digunakan !

Harga: RM 236.00
batu-asah-jepun-6000-gritbatu-asah-jepun-grit-6000-king
batu-asah-jepun-6000-grit


3) Jenis: Batu asah / Wet Stone Grit 1000
Ukuran: 20.7 x 6.6 x 3.4 cm
kadar asah: Asas
Grit: 1000
Buatan: MATSUNAGA STONE CO.LTD, Osaka, JEPUN

Keterangan: Batu pengasah grit 1000 ini adalah disyorkan sebagai batu asas mengasah pisau, ia adalah ASLI dan dibuat di negara yang terkenal sebagai pengeluar pedang samurai dan batu asah gred premium Jepun. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu ini akan mengeluarkan debu semasa anda mengasah. Ia sesuai untuk menajamkan pisau yang agak tumpul atau haus mata bilahnya. Anda disyorkan untuk menggunakan batu asah PREMIUM ini dengan kombinasi batu asah pelbagai grit lain.

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 15 minit sebelum boleh digunakan !

Harga: RM 142.00

batu-asah-jepun-grit-1000batu-asah-jepun-grit-1000batu-asah-jepun-grit-1000

25/09:

Category: General
Posted by: jimbit
TERIMA KASIH SEMUA !!
====================

Kami menerima pesanan melalui pos SETIAP HARI SIANG DAN MALAM dari seluruh pelusuk Malaysia (dari Perlis hingga ke Sabah bah !) dan ada yang datang sendiri (dari dekat dan jauh !) untuk mendapatkan pelbagai barangan berjenama PREMIUM dan ASLI. Terima kasih tak terhingga pada semua yang memberi sokongan pada ded1 EMPIRE. Kami mahukan yang TERBAIK dan ASLI untuk anda, jangan tertipu dengan barangan tiruan. Sesungguhnya kami hanya menjual barangan ASLI dan TERBAIK untuk anda walau apa sahaja jenama. ADIOS !
barang-untuk-dipos-ded1-empire
barang-untuk-dipos-ded1-empire
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau FORGED lapah Victorinox
model: 7.7153.15
panjang: 15 cm (panjang bilah)
pemegang: nylon
material: besi X50CrMo V15
Buatan: Peranchis dan Switzerland (kerja akhir)
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Pisau lapah siri FORGED ini menyerupai seakan-akan pisau WALI buatan tempatan, ia adalah barisan PREMIUM dan terbaik dalam siri pisau Victorinox, ia adalah pisau "FULL TANG". Pisau ini khusus dan terbaik untuk kerja melapah/memotong daging di celah sendi dan rusuk. Bilah pisau siri FORGED melalui proses yang lebih kompleks dan terbaik dimana bilah besinya adalah jenis DITEMPA berbanding pisau model biasa yang dipotong laser, ia terbaik, lebih tebal, berat, seimbang dan utuh. Ia sangat tajam dan terbaik. Anda akan merasa suatu kelainan ketika memegang dan menggunakan pisau siri FORGED ini.

Pisau siri FORGED ini banyak diguna di dapur hotel, rancangan masakan di TV (seperti MASTERCHEF) atau dapur restoran ternama serata dunia. Juga sesuai untuk pengumpul koleksi pisau. Dapatkan segera pisau terbaik ini sekarang !!

Harga: RM 199.00
pisau-lapah-forged-victorinox
pisau-lapah-forged-victorinox
Posted by: jimbit
Tajuk: Swiss Army Knives - A Collector's Companion
Penulis: Derek Jackson
Jenis kulit: Kulit keras
Bilangan mukasurat: 192 halaman
Penerbit: Compendium Publishing, London
Tahun terbitan: 2007
Bahasa: Inggeris
ISBN: 978-1-905573-70-7
Ukuran buku: 8.3 x 4.8 x 0.9 inci
Negara cetakan: China

Keterangan: Ini adalah antara buku WAJIB dimiliki oleh peminat dan pengumpul VICTORINOX Swiss Army. Ia adalah "rare" dan jarang dijumpai di pasaran, diterbitkan oleh Compendium Publishing dari London dengan kerjasama Victorinox Switzerland. Buku ini menceritakan tentang sejarah Victorinox dan pisau serbaguna Swiss Army, ia menceritakan bagaimana syarikat Victorinox bermula dan menceritakan latarbelakang setiap belakang model dan cara pembuatan pisau-pisau di kilangnya. Ia dicetak atas kertas kilat yang berkualiti tinggi serta mempunyai kulit tebal yang bagus. Untuk peminat pisau VICTORINOX, buku ini adalah barang yang perlu ada di rak buku rumah anda, dapatkan segera sekarang kerana ia tidak dijual di memana kedai buku di rantau ini !! Ia adalah sangat disyorkan untuk peminat barang "rare" dan juga koleksi. Dapatkan segera !!

Harga:
buku-koleksi-victorinox-swiss-army
buku-koleksi-victorinox-swiss-army
Posted by: jimbit
1) Jenis: Lampu suluh SUREFIRE 2211 dengan Jam Luminox
Model: 2211-A-BK-LMX
Warna lampu: lampu putih
Material: Aluminium
Warna: hitam
Kuasa mentol: 300 Lumens
Jenis mentol: LED
Penggunaan bateri: 1 jam (300 lumens; kuasa
tinggi), 4 jam (60 lumens; kuasa sederhana) 13 jam (15 lumens; kuasa rendah)
Bateri: 1 biji bateri Lithium-Ion (terbina dalam/"built-in")

Keterangan: lampu suluh SUREFIRE 2211 dengan jam Luminox ini boleh dikatakan inovasi pertama seumpamanya di dunia !! SUREFIRE merupakan pengeluar produk lampu suluh terbaik dan berkualiti manakala Luminox merupakan pembuat jam gred tentera yang diakui tahan lasak serta mempuyai pencahayaan-sendiri di dalam gelap (tanpa perlu di dedahkan pada cahaya !). Lampu suluh SUREFIRE dibekalkan dan diguna oleh tentera US, Polis dan pihak berkuasa di serata dunia begitu juga jam Luminox yang di pakai oleh pihak FBI, SWAT dan unit penguatkuasa serata dunia. Ia dibuat menggunakan aluminium gred terbaik dan menepati spesifikasi ketenteraan yang ketat. Ia
boleh digunakan pada senjata api semasa operasi /peperangan. Ia juga sangat berguna untuk mereka yang ingin menggunakannya untuk kerja operasi mencari/menyelamat/operasi bersepadu (bomba, polis, JPA, Ambulan, Komando, RELA, Imigresen, Kastam, JPJ, APMM) atau mereka yang terlibat dengan aktiviti lasak di hutan belantara yang
gelap dan penuh onak dan duri. Sesuai juga untuk mereka yang bekerja di sektor pengangkutan/perkapalan/bengkel, digunakan ketika kerja pemunggahan kargo di persekitaran berkabus/gelap/hutan belantara/bangunan. Cahaya
lampunya adalah terang (300 LUMENS!)
. Unit bateri pada jam dan lampu suluh adalah berasingan, bateri boleh-cas Li-ion pada lampu suluh ini di cas menggunakan wayar usb di mana ada penunjuk aras jika kuasa baterinya berkurangan. Jam+lampu suluh ini tampak "stylo" dan "cool" jika anda memakainya di mana-mana, Menarik bukan ??

Harga: RM 3 472.00
surefire-luminox-jam-lampu
surefire-luminox-jam-lampu
VICTORINOX - alat serbaguna ulangtahun 125 tahun (LIMITED EDITION
-------------------------------------------------------------------------------
1) Jenis: pisau serbaguna Victorinox-Swiss Army LIMITED EDITION 125 tahun ulangtahun
Panjang keseluruhan: 9.1 CM
Material: Besi tahan karat dan plastik
Warna: merah bercorak
Buatan: SWITZERLAND
Bilangan alatan: 34 jenis

Tahun 2009 ialah di mana Victorinox menyambut ulangtahun ke 125 tahun penubuhan syarikat ini. Bersempena dengan itu, Victorinox dengan besar hati mengeluarkan siri khas edisi terhad / "limited edition". Model ini TIDAK ADA lagi di pasaran dan tidak lagi dikeluarkan oleh Victorinox Switzerland. Model ini mempunyai corak tersendiri pada badan pisau dan didatangkan dengan kotak khas keras. Pada bilah pisau dan kotak tertulis "125 YEARS YOUR COMPANION FOR LIFE". Ia mempunyai nombor siri pada setiap unit yang dikeluarkan. Ini adalah produk ASLI yang dikeluarkan sendiri oleh Victorinox dan dibuat di Switzerland. Ia adalah model yang wajib dimiliki oleh peminat / pengumpul pisau di Malaysia dan di seluruh dunia, stok yang ada hanya 2 unit, dapatkan SEGERA !!

HARGA: (secara bidaan/"bid"; produk akan dijual kepada mereka yang serius dan menawarkan harga tertinggi !! tarikh tutup bidaan Fri Sep 19 19:00:00 MYT 2014)

NOTA: Sila PM/Whatsapp/SMS/Viber/Email:

0-1-2-9-0-7-2-1-4-1
Email: ded1[AT]mengantuk.packetfilter.org
victorinox-125-tahun-cybertool
victorinox-125-tahun-cybertool
victorinox-125-tahun-cybertool
victorinox-125-tahun-cybertool
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur/chef F.DICK Pro Dynamic
model: 8544721
panjang: 8 1/2 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: JERMAN

Kegunaan: Pisau dapur/chef jenis ini adalah keluaran
F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778
. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau dapur/chef ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan nilai klasik. Pisau ini khusus dan terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Ia sangat tajam dan merupakan pisau serbaguna untuk sebarang kerja dapur.

Harga: RM 170.00
pisau dapur / pisau chef F.DICKPro Dynamic
pisau dapur / pisau chef F.DICK
Category: 5.11 - Jaket
Posted by: jimbit
1) Jenis: Jaket 5-DALAM-1 5.11 (gred tentera)
model: 48017
saiz: XS, S, M, L, XL
warna: hitam/biru gelap
Jenis zip: YKK
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Vietnam/China/Cambodia

Keterangan: Jaket 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia dibekalkan kepada tentera US, Unit Penguatkuasa dan Bomba di serata dunia. Jaket ini adalah tebal dan sangat tahan lasak. Ia boleh dipakai untuk sebarang jenis cuaca (sejuk/panas/basah) sama ada ketika sebarang operasi dan untuk aktiviti luar.
Bahagian pinggangnya adalah jenis elastik, fabriknya jenis tidak panas / bahagian fleece dalam boleh ditanggalkan. Ia mempunyai poket tersembunyi di bahagian dalam dan bahagian penutup kepala boleh dilipat / tanggalkan. Jenama 5.11
merupakan salah satu keluaran USA tetapi kini dibuat di Vietnam / China / Cambodia. Sesuai juga untuk mereka yang terlibat dengan aktiviti luar mendaki gunung/berkhemah/menaiki motor/memandu.

Harga: RM 1477.00

Jaket 5.11 5-dalam-1
Jaket 5-dalam-1 5.11


2) Jenis: Jaket Respon 5.11 (gred tentera)
model: 48016
saiz: XS, S, M, L, XL
warna: hitam dan biru gelap
Material fabrik: Microfiber ringan
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Vietnam/China/Cambodia

Keterangan: Jaket 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia dibekalkan kepada tentera US, Unit Penguatkuasa dan Bomba di serata dunia. Jaket ini istimewa kerana diperbuat dari bahan MIKROFIBER TERBAIK yang ringan dan sangat tahan lasak. Jaket ini mempunyai poket tersembunyi di serata bahagian; hadapan, dada, belakang, bahagian dalam. Ia boleh dipakai untuk sebarang jenis cuaca (sejuk/panas/basah) sama ada ketika sebarang operasi dan untuk aktiviti luar. Jenama 5.11
merupakan salah satu keluaran USA tetapi kini dibuat di Vietnam / China / Cambodia. Sesuai juga untuk mereka yang terlibat dengan aktiviti luar mendaki gunung/berkhemah/menunggang motorsikal/memandu. Anda tidak akan menyesal memakai jaket 5.11 ini, CUBALAH !!

Harga: RM 291.00

jaket-response-5.115.11 jaket respon


Posted by: jimbit

1) Jenis: Beg galas Speedlite Deuter 10
model: 33101-2431
Ukuran: 40 x 23 x 13 cm
Muatan: 10 liter
warna: magenta/hitam
berat: 350gram
material fabrik: HexLite 210 lightweight polyamide / Ripstop 210 nylon
Negara ASAL pengeluar: Jerman
Buatan: Vietnam
Penggunaan: larian berbukit, berbasikal lasak/"mountainbike", lumba "marathon", mendaki gunung (1 hari) dan sesuai untuk kegunaan ke pejabat/bersantai.

Keterangan: Beg galas DEUTER ini adalah ASLI, dikeluarkan oleh Deuter Jerman. Fabrik beg ini adalah ringan dan sangat tahan lasak. Ia boleh digunakan sama ada ketika anda menyertai larian berbukit, berbasikal lasak/"mountainbike", lumba marathon, mendaki gunung (1 hari) dan sesuai untuk kegunaan ke pejabat/bersantai. Ia mempunyai ruang dan poket kecil yang dapat menyimpan pelbagai barangan anda malah dapat memuatkan kantung minuman / "hydration bladder" bersaiz 2 Liter. Beg ini juga dijahit dengan fabrik pantulan cahaya TERBAIK dari 3M. Jenama Deuter merupakan salah satu keluaran Jerman terunggul sejak zaman berzaman tetapi kini dibuat di Vietnam dan di beberapa negara.

Harga: RM 185
beg-deuter-speedlite10
beg-galas-deuter-speedlite10