/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::. » Archives

Archives

You are currently viewing archive for January 2015
Posted by: jimbit
Anda kenal pisau serbaguna jenama Wenger ? pisau sembelih / lapah Swibo ? Syarikat Wenger ditubuhkan pada tahun 1893 oleh Paul Boéchat berpusat di Delemont, Switzerland. Ia bermula apabila mendapat kontrak membekalkan pisau bayonet senjata api untuk tentera Swiss. Pada suatu masa dahulu, Wenger merupakan pesaing terdekat Victorinox dalam sektor pengeluaran pisau tetapi pada tahun 2005 ia telah diambil alih oleh Victorinox akibat dari krisis kewangan yang meruncing tetapi pengeluaran pisau di kilang Delemont masih diteruskan sehingga hari ini. Warna pemegang pisau keluaran WENGER dikekalkan dengan warna kuning sebagai "trademark" sejak zaman berzaman. Pada hari ini usia syarikat Wenger telah berusia 122 tahun !!
swibo-victorinox-pisau
swibo-victorinox-pisau
Posted by: jimbit
1)Jenis: Pengupas buah jenis lurus Victorinox
model: 7.6075
warna pemegang: hitam
material: plastik
Buatan: SWITZERLAND

Kegunaan: Pengupas kulit buah ini tampak unik, lain dari kebiasaan dan dari gred PREMIUM keluaran Victorinox Switzerland. Alat ini berguna untuk mengupas buah mangga/betik/tembikai/tomato/buah kiwi atau buah/sayur yang berkulit lembut, ia dilengkapi bilah tahan karat jenis TERBAIK !! Mata/bilahnya adalah pada 2 belah dan bergigi. Ia adalah lebih baik dari jenama biasa di pasaran dan mata bilahnya tahan karat. Alat ini cukup berguna untuk mereka yang bekerja di sektor perhotelan/katering/restoran/dapur rumah/gubahan makanan. Dapatkan ia hari ini produk terbaik SWISS ini !!

Harga: RM 25.00

pengupas-kulit-buah-gigi-victorinoxpengupas-kulit-buah-gigi-victorinoxpengupas-kulit-buah-gigi-victorinox
Posted by: jimbit
1)Jenis: Pembuka tutup botol / gabus
model: 7.6918
warna pemegang: merah & krom
material: besi tahan karat disalut TEFLON, plastik (pemegang)
Buatan: SWITZERLAND

Kegunaan: Pembuka tutup botol PREMIUM keluaran Victorinox ini mempunyai pelbagai fungsi (pembuka penutup botol, mata pisau kecil dan pembuka/pemutar gabus). Ia adalah lebih baik dari jenama biasa di pasaran dan besi alatan ini tahan karat dan dilapisi Teflon. Alat ini cukup berguna untuk mereka yang bekerja di sektor perhotelan/ "bar tender" / katering / restoran / dapur rumah. Ia nampak ringkas tetapi berguna !!

Harga: (STOK HABIS !)
pembuka-tutup-botol-victorinox
pembuka-tutup-botol-victorinox
Posted by: jimbit
1) Jenis: Batu asah / Wet Stone Grit 1200
Ukuran: 20.9 x 7 x 6 cm
kadar asah: sederhana
Grit: 1200
Buatan: MATSUNAGA STONE CO.LTD, Osaka, JEPUN

Keterangan: Batu pengasah ini adalah dari gred TERBAIK dan SEDERHANA, ia adalah ASLI dan dibuat di negara yang terkenal sebagai pengeluar pedang samurai dan batu asah gred premium Jepun. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu ini akan mengeluarkan debu semasa anda mengasah. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah SEDERHANA dan sesuai untuk menajamkan pisau yang agak tumpul atau haus mata bilahnya atau juga sebagai batu pengasah pra-permulaan untuk mengasah mata pisau anda. Anda disyorkan untuk menggunakan batu asah PREMIUM ini dengan kombinasi batu asah pelbagai grit.

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 15 minit sebelum boleh digunakan !

Harga: RM 224.00 (SAIZ TINGGI) (STOK HABIS !)
batu-asah-jepun-grit-1200batu-asah-jepun-grit1200
batu-asah-jepun-grit-1200
Category: General
Posted by: jimbit
"Bantu" mereka untuk kemajuan kita semua, artikel yang berguna untuk bacaan dan renungan anda semua wahai rakyat Malaysia yang celik akal
Sila baca di :
http://www.nazlee.com/2012/02/kalau-ada-kawan-buka-kedaijangan-minta.html


jangan-minta-diskaun-jika-kawan-buka-kedai
Posted by: jimbit
2) Jenis: pisau sayur/dapur USUBA Nikken
panjang: 30 cm (panjang keseluruhan), 17.5cm (bilah)
material bilah: besi tahan karat Jepun (Stainless Steel)
pemegang: kayu pohon magnolia Jepun
Buatan: NIKKEN, Nishi-Monzen-Cho, JEPUN

Kegunaan: Ini adalah pisau pemotong sayuran/pisau dapur keluaran TERBAIK NIKKEN Jepun. Syarikat asal/induk NIKKEN ini diasaskan sejak tahun 1946. Negara Jepun cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus.
Pisau ini khusus dan terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan bahan lembut lain. Ia sangat TAJAM dan merupakan pisau serbaguna untuk sebarang kerja dapur. Pisau USUBA menjadi pilihan WAJIB untuk pekerja di dapur hotel/katering/restoran/pelajar di JEPUN. Pisau ini merupakan benda wajib dimiliki jika anda sebagai peminat pisau/alatan tajam dan menghargai seni pertukangan tangan dari Jepun !!

Harga: RM 179.00 (STOK HABIS !)

pisau-dapur-jepun-nikken
pisau-dapur-jepun-nikken
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau memburu MUELA-Victorinox
model: 4.2244
Panjang: 16 CM atau 6.29 inci (panjang bilah)
Panjang keseluruhan: 28cm atau 11 inci
Material: Besi tahan karat Moly-Vanadium, dan kulit
Warna: Coklat dan Krom
Buatan: Sepanyol
Material sarung: Kulit lembu

Keterangan: Pisau ini dibuat oleh MUELA dengan kerjasama Victorinox yang merupakan pembuat pisau terulung sejak dahulu. Pisau memburu ini sesuai disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; taktikal/memburu/mendaki/berkhemah/memancing atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi.

Harga: (STOK HABIS !)
pisau-memburu-muelapisau-memburu-muelapisau-memburu-muela
Posted by: jimbit
1) Jenis: Gunting serbaguna Victorinox
model: 8.0999.23
material: Besi tahan karat
material pemegang: plastik Polypropylene
Panjang keseluruhan: 22 sentimeter

Kekerasan mata: Rockwell 55
Warna pemegang: Hitam
Buatan: Jerman

Keterangan: Gunting ini adalah keluaran ASLI dari VICTORINOX AG Switzerland dan dibuat menggunakan besi terbaik di JERMAN. Ia merupakan model gunting yang dikira mampu milik buat semua. Ia sangat TAJAM dan untuk diguna di rumah, pejabat, premis kedai. Kualiti dan ketajamannya jauh mengatasi gunting murahan di luar sana !! Ia boleh diguna untuk menggunting kertas, kain, kotak, tali, benang, pita pelekat malah apa sahaja. Jika anda masih tercari-cari gunting serbaguna TERBAIK dengan kualiti PREMIUM, model ini perlu untuk anda terutama surirumah / tukang jahit / pekerja pejabat. Miliki ia hari ini juga !!

Harga: RM 86.00 - seunit (STOK HABIS !)

gunting-serbaguna-victorinox23cmgunting-serbaguna-victorinox23cmgunting-serbaguna-victorinox23cm1) Jenis: Gunting ikan/dapur TEMPA Victorinox
model: 7.6376
material bilah: Besi jenis TEMPA (tahan karat)
Warna: Krom
Panjang keseluruhan: 19.6 sentimeter
Berat: 145 gram
Buatan: Sepanyol

Keterangan: Gunting ini adalah keluaran VICTORINOX dan merupakan jenis besi FORGED / besi jenis ditempa yang merupakan barisan PREMIUM dan terbaik dalam siri gunting Victorinox. Mata gunting siri FORGED melalui proses yang lebih kompleks dan terbaik dimana bilah besinya adalah jenis terbaik, lebih tebal, berat, seimbang dan utuh. Ia sangat TAJAM dan untuk diguna di dapur/ketika penyediaan makanan. Kualiti dan ketajamannya tidak dapat ditandingi oleh gunting kebiasaan. Ia boleh diguna untuk menggunting/memotong udang, ayam/itik/angsa/daging,
sayur, ikan atau gunting pelbagai fungsi di dapur. Gunting ini disyorkan untuk anda yang mahukan gunting dapur yang SOLID dari besi jenis TERBAIK !!


Harga: RM 192.00 (STOK HABIS !)
gunting-dapur-tempa-victorinoxgunting-dapur-tempa-victorinoxgunting-dapur-tempa-victorinox


1) Jenis: Gunting ikan/dapur Victorinox
model: 7.6343
panjang: 25cm atau 10 inci
material bilah: High carbon stainless steel (besi tahan karat)
Buatan: JERMAN
Kekerasan mata: Rockwell 55
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Gunting ini adalah keluaran VICTORINOX dan dibuat menggunakan besi terbaik JERMAN. Ia sangat TAJAM dan untuk diguna di dapur. Ia boleh diguna untuk menggunting/memotong udang, ayam/itik/angsa/daging,
sayur, ikan atau gunting pelbagai fungsi di dapur. Jika anda mahukan gunting dapur terbaik dengan kualiti PREMIUM, ini adalah terbaik yang disyorkan untuk anda !!

Harga: RM 150.00 (STOK HABIS !)
gunting-ikan-victorinox
gunting-ikan-victorinox