/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::. » Archives

Archives

You are currently viewing archive for May 2015
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur DEBA Tojiro - siri Shirogami
Model: F-904
panjang: 36.5 cm (panjang keseluruhan), 21cm (bilah)
material bilah: besi karbon reaktif Shirogami
berat: 385 gram
pemegang: kayu pohon magnolia Jepun
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Kegunaan: Ini adalah antara pisau dapur keluaran TERBAIK Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Demi semangat untuk mendapatkan ketajaman luar biasa serta mencipta "Tamahagane" iaitu besi asli khusus dalam salah satu campuran pedang samurai asli terbaik, maka terhasilnya produk ini.
Pisau ini apabila dipegang ia tampak berat dan kukuh. Ia khusus dan terbaik untuk kerja memotong / menghiris / membelah ikan / hasil laut serta tulangnya. Ia sangat TAJAM dan merupakan pisau terbaik di dapur terutama dalam penyediaan sashimi, sushi malah makanan lain. Pisau DEBA menjadi pilihan WAJIB untuk pekerja di dapur hotel/katering/restoran/pelajar di JEPUN. Pisau ini merupakan barang yang wajib dimiliki jika anda memuja hasil seni tukang besi dari negara Jepun.

Harga: RM 580.00 (STOK HABIS !)

pisau-jepun-deba-tojiropisau-jepun-deba-tojiropisau-jepun-deba-tojiro
Category: 5.11 - baju
Posted by: jimbit
1) Jenis: Baju leher bulat berlogo "RECYCLE" 5.11
model: 41195AF
GSM: -
saiz: S (Asia)
warna: kelabu cerah
material fabrik: 100% kapas 30/1 "ring-spun" 4.5 oz
Buatan: Mexico
Negara ASAL pengeluar: USA

Keterangan: Baju berleher bulat ini adalah ASLI, dikeluarkan oleh 5.11 pengeluar barangan taktikal terkenal di USA, fabriknya diperbuat menggunakan kapas USA 4.5 oz "ring spun" yang lembut dan berkualiti tinggi setanding dengan jenama mahal. Baju ini mempunyai logo kitar semula / "RECYCLE" berwarna hijau dengan tulisan "re-cycle" "re-use" "re-load" manakala bahagian belakang bertulisan kecil 5.11 pada bahagian atas. Fabrik model baju ini adalah lembut dan selesa dipakai. Ia tahan lasak dan tidak menggeleber dan tidak pudar warna walau dibasuh berkali-kali menggunakan tangan atau mesin basuh. Ia boleh dipakai semasa bersantai, bersenam, melakukan aktiviti luar malah cukup menarik untuk digayakan pada hari Raya yang bakal menjelma nanti !! Ini merupakan baju rare yang jarang ada di pasaran Malaysia dan sangat disyorkan untuk peminat tshirt impot / produk 5.11, pantas, STOK TERHAD !!

Harga: (TIADA LAGI STOK!)

baju-tshirt-kitarsemula-5.11baju-tshirt-kitarsemula-5.11baju-tshirt-kitarsemula-5.11


2) Jenis: Baju leher bulat bermotif pisau 5.11
model: 41195AG
GSM: -
saiz: S (Asia)
warna: hijau tentera
material fabrik: 100% kapas 30/1 "ring-spun" 4.5 oz
Buatan: Mexico
Negara ASAL pengeluar: USA


Keterangan: Baju berleher bulat ini adalah ASLI, dikeluarkan oleh 5.11 pengeluar barangan taktikal terkenal di USA, fabriknya diperbuat menggunakan kapas USA 4.5 oz "ring spun" yang lembut dan berkualiti tinggi setanding dengan jenama mahal. Baju ini mempunyai motif pisau di bahagian hadapan di mana gambar pisau dan pistol disusun menjadi tulisan 5.11 manakala bahagian belakang bertulisan kecil 5.11 pada bahagian atas. Fabrik model baju ini adalah lembut dan selesa dipakai. Ia tahan lasak dan tidak menggeleber dan tidak pudar warna walau dibasuh berkali-kali menggunakan tangan atau mesin basuh. Ia boleh dipakai semasa bersantai, bersenam, melakukan aktiviti luar malah cukup menarik untuk digayakan pada hari Raya yang bakal menjelma nanti !! Ini merupakan baju rare yang jarang ada di pasaran Malaysia dan sangat disyorkan untuk peminat fanatik pisau dan produk 5.11, pantas, STOK TERHAD !!

Harga: (TIADA LAGI STOK !)

baju-tshirt-pisau-5.11baju-tshirt-pisau-5.11baju-tshirt-pisau-5.11


1) Jenis: Baju leher bulat 5.11 "BLASTER"
model: 41006BN
GSM: -
saiz: S, M, L, XL (Asia)
warna: hijau dan kelabu gelap
material fabrik: 100% kapas "soft-spun" 5.5 oz
Buatan: Mexico
Negara ASAL pengeluar: USA

Keterangan: Baju kolar bulat ini adalah ASLI, dikeluarkan oleh 5.11 pengeluar barangan taktikal terkenal di USA, fabriknya diperbuat menggunakan kapas USA 5.5 oz "soft spun" yang lembut dan berkualiti tinggi setanding dengan jenama mahal. Baju ini mempunyai tulisan 5.11 kecil di bahagian hadapan atas sebelah kiri manakala bahagian belakang bergambar besar anggota tentera sedang melakukan serang hendap pada bahagian atas. Fabrik model baju ini adalah tebal tetapi lembut dan selesa dipakai. Ia tahan lasak dan tidak menggeleber dan tidak pudar warna walau dibasuh berkali-kali menggunakan tangan atau mesin basuh. Ini merupakan baju "rare" yang jarang ada di pasaran Malaysia dan sangat disyorkan untuk peminat produk 5.11, SAMBAR SEGERA STOK TERHAD !!

Harga: (TIADA LAGI STOK !)

baju-t-tactical-blaster-5.11baju-t-tactical-blaster-5.11baju-t-tactical-blaster-5.11

2) Jenis: Baju kolar bulat 5.11 "NIGHT VISION"
model: 41006CE
GSM: -
saiz: S, M, L, XL (Asia)
warna: hitam dan kelabu gelap
material fabrik: 100% kapas "soft-spun" 5.5 oz
Buatan: Mexico
Negara ASAL pengeluar: USA

Keterangan: Baju kolar bulat ini adalah ASLI, dikeluarkan oleh 5.11 pengeluar barangan taktikal terkenal di USA, fabriknya diperbuat menggunakan kapas USA 5.5 oz "soft spun" yang lembut dan berkualiti tinggi setanding dengan jenama mahal. Baju ini mempunyai gambar besar di bahagian hadapan iaitu bulatan teropong malam dengan gambar anggota tentera manakala bahagian belakang bertulisan kecil 5.11 pada bahagian atas. Fabrik model baju ini adalah tebal tetapi lembut dan selesa dipakai. Ia tahan lasak dan tidak menggeleber dan tidak pudar warna walau dibasuh berkali-kali menggunakan tangan atau mesin basuh. Ini merupakan baju "rare" yang jarang ada di pasaran Malaysia dan sangat disyorkan untuk peminat produk 5.11, STOK TERHAD !!

Harga: (TIADA LAGI STOK !)

baju-malam-5.11baju-malam-5.11baju-malam-5.11


3) Jenis: Baju kolar bulat 5.11 "COLD HAND"
model: 41006BX
GSM: -
saiz: S, M, L, XL (Asia)
warna: merah dan hitam
material fabrik: 100% kapas "soft-spun" 5.5 oz
Buatan: Mexico
Negara ASAL pengeluar: USA

Keterangan: Baju kolar bulat ini adalah ASLI, dikeluarkan oleh 5.11 pengeluar barangan taktikal terkenal di USA, fabriknya diperbuat menggunakan kapas USA 5.5 oz "soft spun" yang lembut dan berkualiti tinggi setanding dengan jenama mahal. Baju ini mempunyai gambar kecil di bahagian hadapan dengan gambar tangan memegang pistol dan bertulis 5.11 manakala bahagian belakang logo bulat yang besar bertulis "YOU CAN HAVE MY GUN. WHEN YOU PRY IT FROM MY COLD DEAD HAND". Fabrik model baju ini adalah tebal tetapi lembut dan selesa dipakai. Ia tahan lasak dan tidak menggeleber dan tidak pudar warna walau dibasuh berkali-kali menggunakan tangan atau mesin basuh. Ini merupakan baju "rare" yang jarang ada di pasaran Malaysia dan sangat disyorkan untuk peminat jenama barangan taktikal 5.11, jangan tunggu, stok terhad !!

Harga: (TIADA LAGI STOK !)

baju-tangan-5.11baju-tangan-5.11baju-tangan-5.11
Posted by: jimbit
1) Jenis: cermin mata hitam "Deflect" 5.11
model: 52015
warna: hitam
ketahanan lensa: 10 kali lebih tahan hentakan dari lensa cermin biasa
perlindungan: 100% kalis UVA dan UVB
material bingkai: Grilamid TR-90 nylon (Tahan hentakan tinggi !)
material lensa cermin: Selenite polycarbonate (Anti calar, tahan hentakan/retak)
pengiktirafan: melepasi piawaian optik ANSI - ANSI Z87.1-2003 dan EN 166 (F)

Keterangan: cermin mata hitam 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM gred tentera keluaran 5.11 USA. Ia dibuat dengan kerjasama pembuat cermin mata terkemuka Wiley X. Material bingkai dan cermin lensa TAHAN LASAK, kuat, kalis calar, kalis retak. Ia boleh dipakai sama ada ketika sebarang operasi atau dipakai secara harian atau di pakai untuk memandu, menunggang atau untuk aktiviti luar. Ia memberi perlindungan dari SILAU dan produk ini adalah 10 kali tahan hentakan berbanding produk biasa ! Sesuai juga untuk mereka yang terlibat dengan aktiviti sukan permotoran, memandu, menunggang, aktiviti luar atau bersantai. Bentuk bingkai cermin mata ini tampak moden dan "stylo" buat si pemakai yang mahu berjiwa muda !!

Harga: RM 453.00

cermin-mata-hitam-deflect-5.11cermin-mata-hitam-deflect-5.11cermin-mata-hitam-deflect-5.11
Posted by: jimbit
1) Jenis: Jebak burung puyuh antik berukir
Usia: Lebih 100 tahun !
material: kayu (tidak diketahui jenis), besi dan jaring
Pembuat: tidak diketahui
Buatan: Malaysia
Asal: Pantai Timur Malaysia

Keterangan: Ini ialah jebak puyuh antik / lama yang berukir indah dengan motif flora dan fauna dengan ukiran tebuk tembus dan tebuk timbul dan dibuat kemas oleh tukang lama dari Malaysia. Ia disimpan oleh beberapa generasi turun temurun, dari rupa jebak ini, boleh dilihat betapa teliti & halusnya hasil kerjatangan tukang jebak dahulukala. Jebak puyuh ini digunakan oleh masyarakat Melayu pada zaman itu untuk menjerat burung puyuh yang menjadi hobi di waktu lapang masyarakat desa. Jebak ini merupakan satu-satunya warisan tradisi yang masih tinggal pada hari ini. Ia sangat disyorkan untuk pengumpul barangan antik, kegunaan kedai / restoran / muzium atau sesiapa sahaja yang ingin memilikinya. Anda tidak akan dapat melihat hasil seni indah ini lagi jika ia musnah ditelan zaman !!

Harga: RM 7000.00

jebak-burung-puyuh-antikjebak-burung-puyuh-antikjebak-burung-puyuh-antik
Category: ANTIK - jam
Posted by: jimbit
1) Jenis: Jam antik dinding kayu - Era Jerman
Usia: antara 80 - 100 tahun
material: kayu (tidak diketahui jenis) dan besi
Pengeluar: KIENZLE Uhren GmbH
Buatan: JERMAN
Asal: tidak diketahui

Keterangan: Jam dinding kayu antik ini dibuat oleh pembuat jam tertua Jerman iaitu KIENZLE Uhren GmbH yang ditubuhkan pada tahun 1822. Ia masih berfungsi dengan baik. Digunakan sejak zaman berzaman oleh beberapa generasi. Jam ini tidak menggunakan bateri / kuasa elektrik, tetapi menggunakan enjin mekanikal yang perlu "di"kunci" setiap beberapa hari untuk membolehkannya terus berputar. Keadaan masih baik, tiada retak atau pecah, Cuma ada 1 unit dari jenis ini dalam stok. Jam ini sesuai untuk pengumpul barangan antik, kegunaan kedai / restoran / muzium atau sesiapa sahaja yang ingin memilikinya. Dapatkan ia segera kerana ia tidak lagi boleh dijumpai di memana ceruk !!

Harga: (TIADA LAGI)

jam-dinding-kayu-antik-jermanjam-dinding-kayu-antik-jermanjam-dinding-kayu-antik-jerman
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pengelap cermin lori & bas HELLA
Model: 9XW191397-XXX
Saiz: 20 - 26 inci
Material wiper: Getah nanoteknologi disalut "graphite" tebal
Warna: Hitam

Keterangan: Pengelap cermin/wiper hadapan HELLA ini adalah ASLI dan merupakan model yang dibuat khusus untuk kenderaan komersial seperti lori, bas, jentera berat. Getah pada wiperini diperbuat menggunakan getah yang disalut "graphite", iaitu sejenis bahan terbaik untuk melindungi getah dari rosak akibat cuaca melampau. Pengelap cermin ini dibuat dengan bingkai besi tahan lasak dan terbaik khusus untuk kegunaan kenderaan komersial. HELLA merupakan antara pembuat barangan automotif terkenal dari JERMAN sejak zaman berzaman !!

Untuk kenderaan: SCANIA, Volvo, Renault, Mercedes Benz, MAN, Iveco, DAF, ERF, Mitsubishi Fuso, Renault, DongFeng, CMC, TATA, Daewoo, Nissan Diesel (lori, bas, kenderaan berat)

KELEBIHAN:
- Reka bentuk yang inovatif serta membolehkan pengelap ini membuat sapuan pada cermin hadapan kenderaan berat dengan jitu, serta pergerakan dengan tekanan optimum bilah.
- Ketahanan terbaik untuk jangkamasa panjang dengan getah pengelap bersalut "graphite".
- Pergerakannya senyap dan licin
- Sesuai untuk semua jenis cuaca dan keadaan

Harga: RM 68.00 (sepasang - 2 unit) (STOK HABIS !)

wiper-lori-hellawiper-lori-hellawiper-lori-hella
Posted by: jimbit
1) Jenis: Set blok pisau TEMPA & alatan dapur Victorinox - 6 unit
model: 7.7243.6
material bilah setiap barangan: besi tempa X50CrMo V15
pemegang: Nylon
Buatan: Jerman dan Switzerland (kerja akhir)

Keterangan: Pisau siri FORGED / besi jenis ditempa adalah barisan PREMIUM dan terbaik dalam siri pisau dapur Victorinox, ia adalah pisau "FULL TANG". Bilah pisau siri FORGED melalui proses yang lebih kompleks dan terbaik dimana bilah besinya adalah jenis terbaik, lebih tebal, berat, seimbang dan utuh. Pisau siri ini dihasilkan oleh tukang mahir di mana besi dibakar / dicanai / disepuh sehingga menghasilkan sebilah pisau yang TERBAIK dan "SOLID". Set pisau ini sesuai untuk pengumpul koleksi, sebagai hadiah dan juga untuk hantaran perkahwinan atau untuk kegunaan di rumah / restoran / hotel/katering. Set pisau dengan blok ini boleh dikatakan model yang teragung dan terbaik untuk mereka yang meminati dan menghargai seni pertukangan pisau besi moden. Set ini terdiri dari :

1) 7.6363.3 - gunting dapur
2) 7.7203.8 - pisau kecil besi TEMPA 8 cm
3) 7.7203.12 - pisau stik besi TEMPA 12 cm
4) 7.7203.15 - pisau dapur serbaguna besi TEMPA 15 cm
5) 7.7323.17 - pisau dapur santoku jalur besi TEMPA 17 cm
6) 7.7403.20 - pisau chef/dapur besi TEMPA 20cm

Harga: RM 1 924.00 (STOK HABIS !)

set-blok-pisau-tempa-victorinoxSet-blok-pisau-tempa-victorinoxset-blok-pisau-tempa-victorinox
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau siang ikan / fillet Victorinox
model: 5.3703.20
panjang: 20 cm (panjang bilah)
warna pemegang: hitam
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: Fibrox (plastik anti licin)
Buatan: Switzerland
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Ini adalah pisau ASLI menyiang ikan / fillet keluaran Victorinox Switzerland. Sangat sesuai digunakan untuk memotong/menghiris ikan / sotong / udang atau seumpama dengannya dan juga untuk kerja-kerja di dapur/pasar. Bilahnya lembut dan tirus menjadikan ia TERBAIK untuk kerja menghiris isi ikan atau membuang kulitnya/tulang. Pisau gred TERBAIK ini sangat disyorkan untuk pemancing / peniaga ikan di pasar / surirumah dan ia perlu menjadi alatan wajib anda !

Harga: RM 110.00 (STOK HABIS !)

pisau-fillet-ikan-victorinoxpisau-fillet-ikan-victorinoxpisau-fillet-ikan-victorinox
1) Jenis: lampu suluh SUREFIRE M3LT-S (gred tentera)
Model: M3LT-S
Warna lampu: lampu putih
Material: Aluminium gred NASA
Warna: kelabu
Kuasa lampu: 800 Lumens
Jenis mentol: LED
Penggunaan bateri: 1.75 jam (800 lumens; kuasa tinggi), 9.5 jam (70 lumes; kuasa rendah)
Bateri: 3 biji CR123A Lithium
Panjang: 8.7 inci
Diameter: 2.50 inci
Jenis suluhan: Jarak dekat dan jarak jauh (suluhan luas)
Buatan: USA

Keterangan: Ini adalah lampu suluh ASLI keluaran Surefire USA, ia mempunyai saiz diameter hadapan yang lebar, T.I.R. dan LED lampu berkuasa tinggi yang sangat berguna untuk tugas mencari dan menyelamat. Lampu suluh ini juga didatangkan dengan lampu kelip untuk fungsi isyarat. Ia dibuat menggunakan aluminium gred terbaik dan menepati spesifikasi ketenteraan yang ketat. Ia juga sangat berguna untuk mereka yang ingin menggunakannya untuk kerja operasi mencari/menyelamat/operasi bersepadu (bomba, polis, JPA, Ambulan, Komando, RELA, Imigresen, Kastam) atau mereka yang terlibat dengan aktiviti lasak di hutan belantara yang gelap dan penuh onak dan duri.
Sesuai juga untuk mereka yang bekerja di sektor pengangkutan/perkapalan/bengkel, digunakan ketika kerja pemunggahan kargo di persekitaran berkabus/gelap/hutan belantara/bangunan.

Harga: RM 2 190.00 (STOK HABIS !)

lampu-suluh-m3lts-surefirelampu-suluh-m3lts-surefirelampu-suluh-m3lts-surefire
1) Jenis: lampu suluh SUREFIRE P1R Peacekeeper
Model: P1R-B-BK
Warna lampu: lampu putih
Material: Aluminium gred NASA
Warna: hitam
Kuasa lampu: 600 Lumens
Jenis mentol: LED
Penggunaan bateri: 1.75 jam (600 lumens; kuasa tinggi), 46 jam (15 lumes; kuasa rendah)
Bateri: 1 Lithium-ion 18650 boleh cas atau 2 biji CR123A Lithium
Pakej: Pengecas soket AC dan pengecas kenderaan DC
Panjang: 5.5 inci
Diameter: 1.37 inci
Jenis suluhan: Jarak dekat dan jarak jauh (suluhan luas)
Buatan: USA

Keterangan: lampu suluh SUREFIRE P1R Peacekeeper ini adalah ASLI, dikhususkan untuk anggota penguatkuasa (Polis, tentera dan seangkatannya). Lampu ini merupakan produk terbaik dan berkualiti SUREFIRE yang mendapat permintaan tinggi. Lampu suluh SUREFIRE dibekalkan dan diguna oleh tentera US, Polis dan pihak berkuasa di serata dunia. Ia dibuat menggunakan aluminium gred terbaik dan menepati spesifikasi ketenteraan yang ketat. Ia juga sangat berguna untuk mereka yang ingin menggunakannya untuk kerja operasi mencari/menyelamat/operasi bersepadu (bomba, polis, JPA, Ambulan, Komando, RELA, Imigresen, Kastam) atau mereka yang terlibat dengan aktiviti lasak di hutan belantara yang gelap dan penuh onak dan duri.
Sesuai juga untuk mereka yang bekerja di sektor pengangkutan/perkapalan/bengkel, digunakan ketika kerja pemunggahan kargo di persekitaran berkabus/gelap/hutan belantara/bangunan. Cahaya lampunya yang cukup terang (600 LUMENS !!) mampu membuatkan penglihatan menjadi "kelam" seketika dan jarak suluhan yang jauh serta lebih "lebar" membuatkan ia sesuai untuk mereka yang terlibat semasa operasi untuk pemantauan dan kerja yang lebih berkesan.
Unit lampu suluh ini didatangkan dalam kotak yang menarik beserta alat pengecas bateri, bateri cas, pengecas AC dari kenderaan / rumah.

Harga: RM 1 123.00 (STOK HABIS !)

lampu-suluh-p1r-peacekeeper-surefirelampu-suluh-p1r-peacekeeper-surefirelampu-suluh-p1r-peacekeeper-surefire
Category: 5.11 - pisau
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lipat DRT taktikal 5.11
model: 51057
Negara ASAL pengeluar: USA
panjang bilah: 2.85 inci
Berat: 96.3 gram
Material bilah: Besi AUS8
kekerasan bilah: 57-60 Rockwell
Warna: hitam dengan kombinasi hijau

Keterangan: Pisau lipat taktikal 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan model pisau lipat yang kecil dan cukup berguna, dikeluarkan oleh pengeluar barangan tentera/taktikal 5.11 USA. Ia direkabentuk oleh Mike Vellekamp dan terbaik sebagai EDC, untuk dibawa ke mana jua. Ia boleh disimpan di dalam poket, beg dan mudah dicapai bila perlu. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi. Kecil jangan disangka lemah, kecil-kecil cili padi, kumpul segera pisau ini jika anda peminat barangan 5.11 USA !!

Harga: RM 173.00 (STOK HABIS !)

pisau-lipat-drt-5.11pisau-lipat-drt-5.11pisau-lipat-drt-5.11
Posted by: jimbit

1) Jenis: pisau Shakaulu CRKT
model: K900KKP
Negara ASAL pengeluar: USA
Panjang keseluruhan: 9.5 inci
panjang bilah: 5.5 inci
tebal bilah pisau: 0.267 inci
Berat: 433.7 gram
Material: Besi Karbon 65MN
kekerasan bilah: 56-58 Rockwell
Warna: hitam dengan kombinasi hijau


Keterangan: Pisau rekabentuk unik CRKT ini adalah ASLI dan merupakan model pisau yang cukup berguna, dikeluarkan oleh CRKT USA. Ia direkabentuk oleh Ken Onion seorang pembuat pisau terkemuka dari Hawaii. Pisau ini mendapat inspirasi dari senjata tradisi ulu dan pengikis suku kaum pribumi Alaska dan Kanada. Pisau ini dicipta untuk kerja melapah kulit haiwan dan juga sebagai penetak tulang / daging haiwan / apa saja. Apabila kerja melapah kulit dijalankan, jari anda hanya perlu dimasukkan pada lubang bilah pisau. Jika kerja menetak daging / tulang ingin dibuat anda hanya perlu memegang hulu pisau. Bilah pisau ini dibuat dari besi karbon terbaik yang tebal dan tahan lasak jenis 65MN. Jika anda mencari pisau dengan bentuk unik dan mengharapkan fungsi 2 dalam 1, mengapa tidak mencuba CRKT SHAKAULA ini ??
Ia terbaik untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi. Dapatkan segera, stok TERHAD !!!

Harga: (TIADA LAGI STOK !)

pisau-shakaulu-crktpisau-shakaulu-crktpisau-shakaulu-crkt
1) Jenis: Alat serbaguna SwissTool RS VICTORINOX
model: 3.0326
Ukuran: 11.5 cm
Berat: 280 gram

Material: Besi tahan karat
Warna: Krom
Buatan: Switzerland
Bilangan alatan: 26 jenis


Keterangan: Alatan serbaguna VICTORINOX Swiss Tool RS ini adalah ASLI dan ia merupakan alatan TERBAIK untuk kegunaan semasa di rumah / ketika aktiviti luar. Ia diperbuat dari besi tahan karat dan tampak "solid" bila dipegang dan lebih berkualiti berbanding peralatan jenama murah. Ia sesuai disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki / berkhemah / mountain bike / memancing / memburu atau mereka yang terlibat dalam kerja di bengkel atau pekerja penyelenggaraan / maintenance atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi.

Ia mempunyai 26 jenis alatan/fungsi serbaguna:
- Playar
- Pemutar skru (2mm).
- Pemutar skru (3mm).
- Pemotong wayar/dawai sehingga kekerasan HRC 40
- Pemutar skru (5 mm).
- Pembuka tutup botol
- Pemutar skru (7.5mm)
- Bilah pisau besar
- Gunting
- Pemotong talipinggang
- Gergaji
- Penebuk lubang
- Pemutar skru philip
- Pengikis
- Pembuka peti
- Pembengkok wayar/dawai
- Pengoyak wayar
- Pengikis wayar
- "Crimper" wayar
- Pembuka tin
- Pembaris (230mm).
- Pembaris (9 inci).
- Pemotong wayar/dawai keras
- Penebuk lubang
- Spring fleksibel
- Pengunci alatan

Harga: RM 439.00

alat-serbaguna-swisstool-rs-victorinoxalat-serbaguna-swisstool-rs-victorinoxalat-serbaguna-swisstool-rs-victorinox


2) Jenis: Alat serbaguna VICTORINOX Spirit
model: 3.0223
Ukuran: 10.5 cm x 3.5 cm x 1.6 cm (tanpa dilipat)
Berat: 248 gram
Material: Besi tahan karat
Warna: Krom
Buatan: Switzerland
Bilangan alatan: 29 jenis


Keterangan: Alatan serbaguna VICTORINOX Spirit ini sesuai disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/berkhemah/mountain bike/memancing/memburu atau mereka yang terlibat dalam kerja di bengkel atau pekerja penyelenggaraan/maintenance atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi.

Ia mempunyai 29 jenis alatan serbaguna:

1. wood saw
2. metal file
3. metal saw
4. chisel
5. practical Spirit combi edge blade
6. pointed blade
7. screwdriver 2mm
8. screwdriver 3mm
9. Phillips screwdriver for PH1 and PH2
10. without leather pouch
11. wire cutter for small and soft wire up to 40 HRc
12. crate opener
13. cable cover cutter lenghtwise
14. wire bender
15. cable cover cutter circular
16. hard wire cutter
17. lanyard hole
18. lock release
19. individual springs
20. needlenose pliers
21. reamer
22. cap lifter with
23. -screwdriver
24. -wire stripper
25. can opener with
26. -small screwdriver
27. multi purpose hook
28. screwdriver 6 mm
29. coupling for corkscrew

Harga: RM 422.00

Alat serbaguna VICTORINOX Spirit


1) Jenis: pisau serbaguna VICTORINOX-swiss army "CAMPING"
model: 1.3613.71
Panjang keseluruhan: 9.1 CM
Lebar: 2.7 CM
Material: Besi tahan karat dan plastik
Warna: Merah
Buatan: SWITZERLAND
Bilangan alatan: 13 jenis

Keterangan: Pisau serbaguna ini adalah ASLI dan dikeluarkan oleh Victorinox Swiss Army. Ia merupakan model yang cukup lengkap untuk kegunaan harian anda walau di mana sahaja. Ia diperbuat dari besi tahan karat yang cukup keras dan peralatan pada pisau ini sesuai untuk kegunaan lasak. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/berkhemah/mountain bike/memancing/pengembara/pemandu trak 4x4 atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi.


Ia mempunyai 13 jenis alatan serbaguna:

1. pisau bilah besar
2. pisau bilah kecil
3. pembuka gabus botol
4. pembuka tin dengan:
5. - pemutar skru kecil 3 mm (juga untuk skru Phillips)
6. pembuka penutup dengan
7. - pemutar skru 6 mm
8. - pengoyak wayar
9. alat untuk membesarkan lubang
10. penggantung kunci
11. penyepit halus
12. pencungkil gigi
13. gergaji

Harga: RM 112.00 (STOK HABIS !)

pisau-serbaguna-swiss-army-camping
pisau-serbaguna-swiss-army-camping
pisau-serbaguna-swiss-army-camping
Posted by: jimbit
1) Jenis: Kasut sarung SHOES FOR CREWS Ollie
saiz: US 7, 9, 10, 11, 13
warna: hitam
material: kulit asli & getah campuran
Negara asal pengeluar: USA
Buatan: Indonesia
Model: 6044

Keterangan: Kasut sarung SHOES FOR CREWS ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran SHOES FOR CREWS USA. Ini adalah jenama kasut terkenal di kalangan pekerja hotel/mereka yang bekerja di dapur restoran/hotel. Produk SHOES FOR CREWS cukup terkenal di USA / Eropah dan merupakan pelopor untuk kasut yang memberi perlindungan TERBAIK dan ANTI LICIN pada persekitaran lantai berminyak dan basah. Kasut jenama ini dibekalkan kepada krew perlumbaan di litar NASCAR / Indycar, pekerja dapur hotel di serata dunia.
Material kasut SHOES FOR CREWS ini adalah tebal, selesa dan sungguh RINGAN. Keistimewaan kasut ini, tapak alas dalam yang tebal cukup selesa, ia anti licin pada minyak dan cecair, material pada kasut ini membuatkan pemakainya berasa sejuk dan selesa walau dipakai dalam tempoh yang panjang sehingga 14 jam. Kasut ini sesuai untuk mereka yang berkaki panjang & kurus. Jika anda masih tercari-cari kasut yang selesa dan TERBAIK, jenama SHOES FOR CREWS wajib jadi pilihan anda.

Harga: RM 297.00 (STOK HABIS !)

kasut-shoes-for-crews-olliekasut-shoes-for-crews-olliekasut-shoes-for-crews-ollie
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur/chef Victorinox (hulu KAYU)
model: 5.2000.28G
panjang: 28 cm atau 11 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu jati Rosewood
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Kegunaan: Pisau dapur/chef jenis ini adalah keluaran Victorinox, sila rujuk gambar untuk pemegangnya, pemegangnya
di perbuat dari kayu ROSEWOOD Afrika iaitu sejenis kayu keras/kayu jati. Ia tahan lama dan tidak mudah reput / pudar. Pisau pemegang kayu ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan nilai klasik.
Ia nampak "stylo" dan "otai". Pisau ini khusus dan terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Ia sangat tajam dan merupakan pisau serbaguna untuk sebarang kerja dapur.

Harga: RM 247.00 (STOK HABIS !)

pisau-dapur-11-inci-hulu-kayu-victorinoxpisau-dapur-11-inci-hulu-kayu-victorinoxpisau-dapur-11-inci-hulu-kayu-victorinox
Posted by: jimbit
1) Jenis: Khemah sundome COLEMAN - untuk 2 orang
model: 10932A
Ukuran: 200 cm x 120 cm x 100 cm (tinggi)
Material: Nylon / plastik WeatherTec
Warna: Kombinasi merah dan putih
Muatan khemah: 2 / 3 orang
Tempoh pemasangan: 10 minit / kurang

Keterangan: Khemah COLEMAN ini adalah terbaik untuk cuaca tropika yang mengalami musim hujan/panas tidak menentu. Ia adalah terbaik untuk mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/berkhemah/memancing/memburu/mengembara di mana perlindungan sementara di hutan rimba, pantai, pergunungan adalah penting. Bahagian "bumbung" khemah yang boleh dipasang sehingga ke paras bawah mengelakkan anda terkena tempias hujan/angin yang kuat di samping material "lantai" khemah jenis WEATHERTEC yang menghalang resapan air/kelembapan semasa anda tidur. Material khemah ini tahan lasak dan sesuai dengan cuaca tropika. Ia tidak panas kerena mempunyai sistem pengudaraan yang sistematik. Ia didatangkan sekali dengan beg untuk memudahkan khemah di bawa ke sana ke mari. COLEMAN merupakan antara pembuat khemah terbaik sejak zaman berzaman.tent

Harga: RM 325.00 (STOK HABIS !)

khemah Coleman
khemah Coleman


2) Jenis: kotak sejukbeku / cooler box Xtreme 52 QUART
Model: 6050A748
Ukuran dalaman: 52.07 cm x 22.23 cm x 31.12 cm
Ukuran luaran: 70.5 cm x 38 cm x 43.82 cm
Kadar suhu simpanan: 32.22 celcius
Jangka masa simpanan: 5 / 6 hari !!
Anggaran muatan: 82 tin minuman
Warna: biru cerah
Berat: 5.71kg
Buatan: USA

Keterangan: kotak sejukbeku cooler box Xtreme QUART COLEMAN ini adalah terbaik berbanding cooler box biasa. Ia boleh menyimpan dan mengekalkan suhu sejuk sehingga 5 atau 6 hari. Ia adalah terbaik untuk mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/berkhemah/memancing/memburu/mengembara/ekspedisi/operasi dimana mengekalkan kesegaran makanan/minuman/produk lain adalah penting. COLEMAN merupakan antara pembuat kotak sejukbeku terbaik
sejak zaman berzaman.

Harga: RM 379.00 (STOK HABIS !)

kotak sejuk beku Coleman
kotak sejuk beku Coleman

3) Jenis: Bekas minuman / beverage cooler 5 Gelen
Model: 3000001044
Ukuran luaran: 14.5" x 13.5" x 18.5 inci
Jangka masa simpanan: 1 atau 2 hari !!
Anggaran muatan: 5 Gelen / 22 Liter
Warna: biru, oren, merah
Berat: -
Buatan: USA

Keterangan: Bekas air minuman ini adalah produk terlaris dan TERBAIK dari Coleman. Ia boleh menyimpan dan mengekalkan suhu sejuk sehingga 1 atau 2 hari. Ia adalah terbaik untuk mereka yang mahu menggunakannya untuk tetamu ketika majlis jamuan, hari perayaan, perkhemahan, berkelah, ekspedisi dimana mengekalkan kesegaran minuman/produk lain adalah penting. COLEMAN merupakan antara pembuat bekas air terbaik sejak zaman berzaman.

Harga: RM 260.00 (STOK HABIS !)

bekas minuman Coleman

4) Jenis: kapak COLEMAN
model: 2000003368
Ukuran: 35.51 cm x 11.68 cm x 2.79 cm
Material: Besi ditempa dan disalut getah (pemegang)
Warna: Hitam dan kelabu
Buatan: China

Keterangan: Kapak COLEMAN ini sesuai disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; pemandu trak 4WD/mendaki gunung/berkhemah/mountain bike/memancing/penguatkuasa/pekerja sektor pembalakan/pemandu kenderaan komersial atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk mereka yang terlibat dengan kerja menyembelih/melapah haiwan untuk tujuan menetak tulang yang keras.

Harga: RM 75.00 (STOK HABIS !)

kapak Coleman
Posted by: jimbit
1) Jenis: Set pisau sembelih F.DICK berserta beg
model: dfs1
material beg: kanvas
Muatan: 6 poket
material pemegang pisau: plastik anti licin
Warna beg: hitam
Buatan: JERMAN

Keterangan: SET pisau berserta beg F.DICK ini adalah dibuat KHUSUS untuk tukang sembelih/pekerja di dalam industri haiwan ternakan, rumah sembelihan haiwan dan juga mereka yang terlibat dalam kerja melapah/menyembelih haiwan semasa musim perayaan / ketika kenduri-kendara. Pisau F.DICK adalah sangat TAJAM dan TERBAIK. F.DICK adalah pembuat pisau terkemuka dari Jerman semenjak tahun 1778 !!, pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN.
Set ini sangat disyorkan untuk pengumpul koleksi pisau. Ia didatangkan dengan pisau jenama F.DICK dan pengasah besi Victorinox, antara kandungan set ini ialah:
1. Pisau sembelih F.DICK 12 inci
2. Pisau lapah daging bengkok F.DICK 5 inci
3. Pisau lapah kulit F.DICK 6 inci
4. pisau lapah tirus F.DICK 6 inci
5. pengasah besi VICTORINOX gred sederhana
6. beg pisau gulung F.DICK

Harga: RM 740.00

NOTA: Warna pemegang pisau dan jenis besi pengasah tertakluk pada stok yang masih ada. Pihak kami berhak menukar mana-mana pisau/pengasah tanpa notis !

set-pisau-sembelih-f_dick-jermanset-pisau-sembelih-f.dick-jermanset-pisau-sembelih-f.dick-jerman


1) Jenis: pisau lapah kulit F.DICK
model: 8226415-03
panjang: 15 cm atau 6 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
warna pemegang: MERAH / Biru
pemegang: plastik anti licin
Buatan: JERMAN
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Pisau lapah kulit jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja melapah kulit haiwan
seperti; lembu, kerbau, kambing, seladang, kijang, rusa, unta, kuda dan haiwan besar lain. Bilahnya sangat tajam serta tahan lama dari segi ketajaman mata selepas di asah. Kualiti pisau ini jauh mengatasi pisau / parang sembelihan biasa di pasaran. Ini adalah model F.DICK hulu merah yang "rare" dan jarang terdapat di pasaran rantau ini, stok terhad, dapatkan segera !!

Harga: RM 130.00 (TIADA STOK !)

pisau-lapah-kulit-6-inci-f.dickpisau-lapah-kulit-6-inci-f.dickpisau-lapah-kulit-6-inci-f.dick

2) Jenis: pisau daging/sembelih ayam F.DICK
model: 8237518
panjang: 18 cm atau 7 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik anti licin
Buatan: JERMAN
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Pisau daging jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menghiris daging/menyembelih haiwan kecil; ayam/itik/burung/pelanduk/angsa dan BERGUNA untuk pengusaha/penyembelih di pasar/pusat sembelihan haiwan, CUBALAH hari ini, anda tidak akan menyesal !

Harga:
pisau-daging-7inci-f.dickpisau-daging-7inci-f.dickpisau-daging-7inci-f.dick
Posted by: jimbit
1) Jenis: Baju / tshirt MECHANIX WEAR
model: 37855510
GSM: -
saiz: S, M, L, XL (Asia)
warna: hitam
material fabrik: 60% kapas, 40% polyester
Buatan: Mexico
Negara ASAL pengeluar: USA

Keterangan: Baju leher bulat ini adalah ASLI, dikeluarkan oleh MECHANIX WEAR pengeluar sarung tangan terkenal di USA, fabriknya diperbuat menggunakan kapas USA yang lembut dan berkualiti tinggi setanding dengan jenama mahal. Baju ini mempunyai gambar dan tulisan di bahagian hadapan. Ia tahan lasak dan tidak menggeleber dan tidak pudar warna walau dibasuh berkali-kali menggunakan tangan atau mesin basuh. Ini merupakan baju "rare" yang jarang ada di pasaran Malaysia dan sangat disyorkan untuk peminat jenama barangan MECHANIX WEAR, dapatkan segera, stok TERHAD !!

Harga: RM 134 (STOK HABIS !)

baju-mechanix-wear-hitambaju-mechanix-wear-hitambaju-mechanix-wear-hitam

1) Jenis: Sarung tangan MECHANIX WEAR - kalis benda tajam
model: KHD-CR-XXX (ORHD-CR5)
saiz: S, M, L, XL
warna: kelabu/oren
material fabrik: Armortex, getah TPR, sintetik
Buatan: Vietnam/China

Keterangan: Sarung tangan MECHANIX WEAR merupakan sarung tangan rasmi yang digunakan oleh mekanik di litar lumba kereta NASCAR USA, dibekalkan pada tentera US / pihak berkuasa di serata dunia juga digunakan oleh pekerja di pelantar minyak SHELL / Exxon Mobil dan juga pemandu kenderaan biasa dan komersial, mekanik dan pekerja industri pembinaan serata dunia.

Sarung tangan ini didatangkan dengan perlindungan yang terbaik pada kesemua jari, tapak tangan, ibu jari anda menggunakan fabrik yang kalis benda tajam / pisau menepati spesifikasi CE Level 5 !! Sesuai untuk mereka yang mengendalikan objek/benda berbahaya dan tajam/ketika aktiviti di luar / di hutan belantara kerana sarung tangan ini dapat mengelakkan luka/kecederaan serius pada tangan anda. Sarung tangan ini merupakan jenis PREMIUM dan menepati kehendak mereka yang mahukan produk terbaik.

Harga: RM 150.00 (STOK HABIS !)

sarung-tangan-mechanix-wear-orhd-cr5-kalis-tajamsarung-tangan-mechanix-wear-orhd-cr5-kalis-tajamsarung-tangan-mechanix-wear-orhd-cr5-kalis-tajam
1) Jenis: Sarung tangan MECHANIX WEAR - untuk cengkaman
model: MGG-05-XXX (The Original GRIP)
saiz: S, M, L, XL
warna: hitam
material fabrik: Armortex, getah TPR, spandex
Buatan: Vietnam/China

Keterangan: Sarung tangan MECHANIX WEAR merupakan sarung tangan rasmi yang digunakan oleh mekanik di litar lumba kereta NASCAR USA, dibekalkan pada tentera US / pihak berkuasa di serata dunia juga digunakan oleh pekerja di pelantar minyak SHELL / Exxon Mobil dan juga pemandu kenderaan biasa dan komersial, mekanik dan pekerja industri pembinaan serata dunia.

Model sarung tangan ini adalah untuk mereka yang melakukan tugas kritikal untuk memberi cengkaman / memegang dengan kemas/kuat. Sarung tangan ini didatangkan dengan perlindungan yang terbaik pada kesemua jari dan tapak tangan anda menggunakan fabrik spandex dan armortex. Ia TERBAIK untuk tugasan mengangkat kotak, barangan kaca, besi dan mereka yang perlu memegang permukaan objek yang basah / berminyak / licin. Sarung tangan ini merupakan jenis PREMIUM dan menepati kehendak mereka yang mahukan produk terbaik.

Harga: RM 123.00 (STOK HABIS !)
sarung-tangan-mechanix-wear-extra-gripsarung-tangan-mechanix-wear-extra-gripsarung-tangan-mechanix-wear-extra-grip-to
2) Jenis: Sarung tangan MECHANIX WEAR - untuk kerja berat
model: MP3-05-XXX (MPACT-3)
saiz: S, M, L, XL
warna: hitam
material fabrik: Armortex, getah TPR, Kevlar, sintetik
Buatan: Vietnam/China

Keterangan: Sarung tangan MECHANIX WEAR merupakan sarung tangan rasmi yang digunakan oleh mekanik di litar lumba kereta NASCAR USA, dibekalkan pada tentera US / pihak berkuasa di serata dunia juga digunakan oleh pekerja di pelantar minyak SHELL / Exxon Mobil dan juga pemandu kenderaan biasa dan komersial, mekanik dan pekerja industri pembinaan serata dunia.

Model sarung tangan ini adalah untuk mereka yang melakukan tugas lasak / mengendalikan kerja berat. Sarung tangan ini didatangkan dengan perlindungan yang tebal pada kesemua jari dan tapak tangan anda menggunakan EVA foam dan getah TPR (Thermal Plastic Rubber) serta Kevlar. Ia TERBAIK untuk pemandu jentera berat, operator kren / jentolak / trak penunda, pengendali mesin / alatan mekanikal. Sarung tangan ini merupakan jenis PREMIUM dan menepati kehendak mereka yang mahukan produk terbaik.

Harga: RM 179.00 (STOK HABIS !)
sarung-tangan-mechanix-wear-mpact-3sarung-tangan-mechanix-wear-mpact-3sarung-tangan-mechanix-wear
1) Jenis: Sarung tangan MECHANIX WEAR Celoreng
model: MX-78-XXX (The Original MULTICAM)
saiz: S, M, L, XL
warna: i) hijau / celoreng
material fabrik: Spandex/Synthetic
Buatan: Vietnam/China

Keterangan: Sarung tangan MECHANIX WEAR merupakan sarung tangan rasmi yang digunakan oleh mekanik di litar lumba kereta NASCAR USA, dibekalkan pada tentera US / pihak berkuasa di serata dunia juga digunakan oleh pekerja di pelantar minyak SHELL / Exxon Mobil dan juga pemandu kenderaan biasa dan komersial, mekanik dan pekerja industri pembinaan serata dunia.
Sarung tangan ini terbaik untuk anggota Penguatkuasa, tentera, polis dan mereka yang terlibat dengan tugas taktikal di luar. Ia didatangkan dengan perlindungan yang terbaik pada kesemua jari dan tapak tangan anda menggunakan fabrik spandex. Sarung tangan ini merupakan jenis PREMIUM dan menepati kehendak
mereka yang mahukan produk terbaik.

Harga: RM 125.00 (STOK HABIS !)
sarung-tangan-mechanix-wear-celoreng-multicamsarung-tangan-mechanix-wear-multicam-celorengsarung-tangan-mechanix-wear-multicam-celoreng