/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::. » Archives

Archives

You are currently viewing archive for July 2015
Posted by: jimbit
1) Jenis: kapak taktikal Kangee T-Hawk CRKT
model: CR2725
Panjang keseluruhan: 13.75 inci
panjang mata kapak: 2.93 inci
tebal mata kapak: 0.23 inci
Berat: 0.5 kilogram
Material: Besi SK5 Carbon Steel
kekerasan mata kapak: 54-55 Rockwell
Material pemegang: Nylon campuran kaca
Warna: hitam

Keterangan: Kapak CRKT ini adalah ASLI dan merupakan model kapak taktikal yang cukup berguna, dikeluarkan oleh CRKT USA. Kapak ini adalah gred tentera yang dibuat khusus untuk anggota polis / tentera / penguatkuasa untuk kegunaan semasa operasi khusus / di medan perang. Kapak ini direkabentuk oleh Ryan Johnson yang terkenal sejak dahulu dalam penghasilan kapak Tomahawk yang mempunyai ramai pengikut tersendiri. Kapak ini didatangkan lengkap dengan sarung untuk melindungi mata bilahnya. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi. Ini bukan sekadar kapak biasa, rebut sekarang !!

Harga: RM 780.00 (STOK HABIS !)

kapak-taktikal-crktkapak-taktikal-crktkapak-taktikal-crkt
DARAH SATRIA !!

victorinox-swiss-army-satriavictorinox-swiss-army-satriavictorinox-swiss-army-satria


1) Jenis: pisau serbaguna VICTORINOX-swiss army "BANTAM"
model: 0.2303
Panjang keseluruhan: 8.4 CM
Lebar: 2.3 CM
Berat: 31gram
Material: Besi tahan karat dan plastik
Warna: Merah
Buatan: SWITZERLAND
Bilangan alatan: 7 jenis


Keterangan: Pisau serbaguna ini adalah ASLI dan dikeluarkan oleh Victorinox Swiss Army. Ia merupakan model ASAS untuk kegunaan harian anda walau di mana sahaja. Diperbuat dari besi tahan karat yang cukup keras dan peralatan pada pisau ini sesuai untuk kegunaan lasak. Ia cukup sesuai disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/berkhemah/mountain bike/memancing/pengembara/pemandu trak 4x4 atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, jika anda mahu pertama kali merasa guna barangan Victorinox yang murah, ini model yang disyorkan !!

Ia mempunyai 7 jenis alatan serbaguna:
- pembuka penutup
- pembuka tutup botol
- pemutar skru
- pengoyak wayar
- penggantung kunci
- penyepit
- pencungkil gigi

Harga: RM 63.00 (STOK HABIS !)

pisau-serbaguna-victorinox-swiss-army-bantampisau-serbaguna-victorinox-swiss-army-bantampisau-serbaguna-victorinox-swiss-army-bantam
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau lapah kulit tegak SWIBO-Victorinox
model: 5.8429.13
panjang: 13 cm atau 5.11 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat
pemegang: Plastik anti licin
Buatan: Delemont, Switzerland

Kegunaan: Ini ialah pisau lapah kulit jenis bilah hampir tegak keluaran WENGER dari siri SWIBO. Wenger dahulunya merupakan pesaing terdekat Victorinox tetapi sejak tahun 2005 ia telah di ambil alih oleh Victorinox. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja MELAPAH kulit haiwan. Bilah pisau SWIBO lebih menyerlah dan berkilauan, ia sangat tajam serta tahan lama dari segi ketajaman mata selepas di asah. Pemegangnya yang berwarna kuning memudahkan anda untuk mengecam dan mengenalpasti walau dimana jua diletak. Kualiti pisau ini jauh mengatasi pisau / parang sembelihan biasa di pasaran. Pisau jenama ini menjadi pilihan untuk digunakan secara meluas di pusat penyembelihan dan hotel terkemuka di seluruh dunia. Pemegangnya diperbuat dari plastik anti licin untuk mengelakkan tangan anda dari terlepas / melorot ketika memegang.

Harga: RM 114.00 - SEBILAH (STOK HABIS !)

nullnullnull


3) Jenis: Pisau lapah kulit SWIBO-Victorinox
model: 5.8427.15
panjang: 15 cm atau 6 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (Stainless Steel)
pemegang: Plastik anti licin
Buatan: Delemont, Switzerland

Kegunaan: Ini ialah pisau lapah kulit keluaran WENGER dari siri SWIBO. Wenger dahulunya merupakan pesaing terdekat Victorinox tetapi sejak tahun 2005 ia telah di ambil alih oleh Victorinox. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja MELAPAH kulit haiwan. Bilah pisau SWIBO lebih menyerlah dan berkilauan, ia sangat tajam serta tahan lama dari segi ketajaman mata selepas di asah. Pemegangnya yang berwarna kuning memudahkan anda untuk mengecam dan mengenalpasti walau dimana jua diletak. Kualiti pisau ini jauh mengatasi pisau / parang sembelihan biasa di pasaran. Pisau jenama ini menjadi pilihan untuk digunakan secara meluas di pusat penyembelihan dan hotel terkemuka di seluruh dunia. Pemegangnya diperbuat dari plastik anti licin untuk mengelakkan tangan anda dari terlepas / melorot ketika memegang.

Harga: RM 108.00 - sebilah (STOK HABIS !)
pisau lapah kulit swibo-victorinoxpisau lapah kulit swibo-victorinoxpisau lapah kulit swibo-victorinox


1) Jenis: Set pisau sembelih SWIBO-Victorinox berserta beg
model: dsv1
material beg: kanvas
Muatan: 12 poket
Warna pemegang: Kuning
material pemegang pisau: plastik anti licin
Warna beg: hitam
Buatan: Delemont, Switzerland

Kegunaan: Ini ialah set pisau sembelihan keluaran WENGER dari siri SWIBO. Wenger dahulunya merupakan pesaing terdekat Victorinox tetapi sejak tahun 2005 ia telah di ambil alih oleh Victorinox. Set pisau ini KHUSUS untuk profesional/tukang sembelih/pekerja mereka di dalam industri penternakan haiwan ternakan, pusat sembelihan haiwan dan juga mereka yang terlibat dalam kerja melapah/menyembelih haiwan semasa musim perayaan/majlis kenduri. Pisau yang disertakan disini adalah sangat TAJAM dan TERBAIK.
Bilah pisau SWIBO lebih menyerlah dan berkilauan, ia sangat tajam serta tahan lama dari segi ketajaman mata selepas di asah. Pemegangnya yang berwarna kuning memudahkan anda untuk mengecam dan mengenalpasti walau dimana jua diletak. Pisau jenama ini menjadi pilihan untuk digunakan secara meluas di pusat penyembelihan dan hotel terkemuka di seluruh dunia. Pemegangnya diperbuat dari plastik anti licin untuk mengelakkan tangan anda dari terlepas / melorot ketika menyembelih. Jenama Wenger SWIBO adalah sangat disyorkan untuk tukang penyembelih ternakan/haiwan dan pencinta pisau, kembalikan nostalgia silam WENGER !!!
antara kandungan set ini ialah:
1. Pisau sembelihan SWIBO-Victorinox 31cm
2. Pisau lapah daging SWIBO-Victorinox 16cm
3. Pisau lapah kulit SWIBO-Victorinox 15cm
4. pisau daging bengkok SWIBO-Victorinox 20cm
5. pengasah besi VICTORINOX 30cm gred sederhana
6. beg pisau VICTORINOX 2017

Harga: RM 715.00 (STOK HABIS !)

nullnullnullnull
Posted by: jimbit
1) Jenis: Topi baseball "5 PANEL" Victorinox
model: 9.6085.22
Material: 100% Polyester
Warna: biru

Keterangan: Topi ini adalah ASLI, dikeluarkan oleh VICTORINOX Switzerland, ia ringan dan sesuai dipakai ketika cuaca panas, embun atau untuk bergaya. Logo dan tulisan pada bahagian hadapan topi ini disulam dan dijahit menggunakan benang putih dengan kemas. Topi ini dibuat khusus untuk peminat/pengumpul jenama Victorinox dan sangat jarang ada di pasaran. Ia juga khusus untuk pengumpul barangan rare dan sebagai koleksi peribadi anda.

Harga: RM 60.00

topi-biru-victorinoxtopi-biru-victorinoxtopi-biru-victorinox


1) Jenis: Baju T kolar bulat Victorinox
model: 9.6082.22
Material: Kapas 100%
Warna: kelabu gelap
Saiz: S, M, L (saiz Asia)

Keterangan: Baju T kolar bulat ini adalah ASLI dikeluarkan oleh VICTORINOX Switzerland, diperbuat dari fabrik TERPILIH yang sungguh lembut dengan menggunakan kapas PREMIUM 100%. Pada bahagian hadapan berlogo Victorinox kecil sebelah kiri manakala bahagian belakang bertulis dan logo Victorinox pada bahagian atas. Fabriknya yang sedap dipakai, ia lembut dan selesa, juga bagus untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi. Baju T ini jarang didapati di pasaran kita. Untuk peminat jenama produk Victorinox, dapatkan segera sebelum terlambat !!

Harga: RM 104.00 (STOK HABIS !)

baju-tshirt-victorinoxbaju-tshirt-victorinox baju-tshirt-victorinox
Category: General
Posted by: jimbit
rusuhan di malam hari di kala penghujung zaman !!


Category: General
Posted by: jimbit
Berita dan laporan di TV tentang industri barangan tiruan / barangan cetak rompak di Malaysia yang begitu membimbangkan pada hari ini. Industri barangan tiruan memberi kesan pada ekonomi kita secara tak langsung dan mencabul harta intelek pemilik jenama. Kami di ded1 EMPIRE tidak menyokong barangan tiruan dan kami mahu anda semua turut serta memboikot barangan tiruan !!

Rujuk video di:

https://www.youtube.com/watch?v=MqPuCuQlRWE

berita-industri-cetak-rompak-di-malaysia