/> .::::::::Perniagaan Online ded1::::::::. » Archives

Archives

You are currently viewing archive for August 2015
Posted by: jimbit
1) Jenis: Seluar jogging Fruit of The Loom
model: 64-026-0
GSM: 280
saiz: S, M, L, XL
warna: hitam dan kelabu cerah
material fabrik: 80% kapas, 20% polyester
Buatan: Morocco
Negara ASAL pengeluar: USA

Keterangan: Seluar jogging ini adalah ASLI, dikeluarkan oleh FRUIT OF THE LOOM sejak tahun 1851 dan terkenal di USA dan Eropah dan serata dunia, Fabriknya diperbuat menggunakan kapas USA BELCORO yang berkualiti tinggi setanding dengan jenama mahal lain tetapi dengan harga MURAH !! Seluar ini terbaik untuk pencetak pakaian yang ingin menggunakan produk berkualiti untuk pelanggan anda. Ia boleh dipakai untuk berjogging / bersantai / untuk aktiviti luar. Fabrik seluar ini adalah tebal dan kualiti terbaik. Pada bahagian pinggang seluar ini didatangkan tali untuk diikat, dan ia mempunyai 2 poket kiri dan kanan berserta jerut pada kaki seluar. Ia tahan lasak dan tidak menggeleber dan tidak pudar warna walau dibasuh berkali-kali menggunakan tangan atau mesin basuh. Mahukah anda mencuba seluar yang jarang ada di pasaran ini ??

Untuk rujukan saiz bersesuaian (dalam sentimeter) sila rujuk: http://ded1.opensource.net.my/UKURAN/

Harga: RM 50.00

seluar-jogging-fruit-of-the-loomseluar-jogging-fruit-of-the-loomseluar-jogging-fruit-of-the-loom
Posted by: jimbit
2) Jenis: Batu asah / Whet Stone
Ukuran: 20 x 5 x 2.5 cm
kadar asah: kasar dan sederhana
Grit: 360 dan 1000
Buatan: JERMAN

Keterangan: Batu pengasah ini adalah dari gred terbaik yang mempunyai 2 jenis kadar asahan; kasar dan sederhana. Batu asah ini dikeluarkan oleh F.DICK Jerman iaitu antara pembuat pisau terkemuka di Eropah. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Batu ini didatangkan dengan tapak alas jenis getah dibawahnya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu ini akan mengeluarkan debu semasa anda mengasah. Ia sesuai untuk menajamkan pisau yang agak tumpul atau haus mata bilahnya atau juga sebagai batu pengasah untuk melicinkan dan "membentuk" mata pisau anda. Jika anda masih tercari-cari batu asah PREMIUM dengan mencari kelainan dan RARE, mengapa tidak mencuba batu asah keluaran Jerman ini ??

Harga: RM 188.00

batu-asah-f.dick-jermanbatu-asah-f.dick-jermanbatu-asah-f, dick-jerman
Posted by: jimbit
1) Jenis: Baju baseball leher bulat Fruit of The Loom
model: 61-028-0
GSM: 165 (warna), 160 (putih)
saiz: S, M, L, XL, XXL
warna: hitam/putih dan merah/putih
material fabrik: 100% kapas
Buatan: Morocco
Negara ASAL pengeluar: USA

Keterangan: Baju leher bulat dari jenis baseball ini adalah ASLI, dikeluarkan oleh FRUIT OF THE LOOM sejak tahun 1851 dan terkenal di USA dan Eropah dan serata dunia, Fabriknya diperbuat menggunakan kapas USA BELCORO yang berkualiti tinggi setanding dengan jenama mahal lain tetapi dengan harga MURAH !! Baju ini terbaik untuk pencetak baju yang ingin menggunakan produk berkualiti untuk pelanggan anda. Ia boleh dipakai untuk ke tempat kerja / bersantai / untuk aktiviti luar. Fabrik model baju ini adalah nipis tetapi kualiti terbaik, sesuai dengan keadaan / cuaca panas di luar. Leher bulat model ini nampak kecil dan kemas, ia "mencengkam" leher anda dan buatkan anda tampak "stylo", dibuat dari kapas terbaik / lycra. Ia tahan lasak dan tidak menggeleber dan tidak pudar warna walau dibasuh berkali-kali menggunakan tangan atau mesin basuh. Dapatkan segera sebelum ia hilang ditelan masa !!

Untuk rujukan saiz bersesuaian (dalam sentimeter) sila rujuk: http://ded1.opensource.net.my/UKURAN/

Harga: RM 35.00

baju-baseball-lengan-panjang-fruit-of-the-loombaju-baseball-lengan-panjang-fruit-of-the-loombaju-baseball-lengan-panjang-fruit-of-the-loom
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau lapah kulit PISAUKOO
model: 0.1.6
panjang: 6 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Stainless Steel)
pemegang: Plastik anti licin (POM)
warna pemegang: hitam
Buatan: Pisaukoo Craft, MALAYSIA

Kegunaan: Ini ialah pisau lapah kulit bersaiz 6 inci keluaran PISAUKOO CRAFT. Pisaukoo Craft merupakan jenama buatan Malaysia dipelopori oleh anak muda berjiwa besar, berbekalkan kemahiran khusus pertukangan dan menyepuh besi, mereka menghasilkan pisau buatan tangan dan menggunakan besi berkualiti tinggi high carbon stainless steel. Kelebihan pisau ini terletak pada bilahnya yang anti selaput lemak dan buatan tangan sepenuhnya. Ketelitian dan kehalusan tukang besi PISAUKOO lalu terhasil jua produk PREMIUM sulung ini. Ini ialah produk pisau kontemporari tempatan pertama yang boleh dikira setanding dengan pisau keluaran Eropah dan Timur Jauh !!! Siapa lagi jika bukan anda yang menyokong produk Malaysia ??

Harga: RM 140.00

pisau-lapah-kulit-6-inci-pisaukoo-malaysiapisau-lapah-kulit-6-inci-pisaukoo-malaysiapisau-lapah-kulit-6-inci-pisaukoo-malaysia
Posted by: jimbit
1) Jenis: Lampu siang / daytime running HELLA (jenis bumper lengkung)
Model: 5630
Material: acrylic dan plastik
Penggunaaan kuasa: 12V
Kuasa LED: 2watt
Panjang wayar: 2.4 meter
Ukuran: 16.2 X 2.7 X 3.7 sentimeter
Buatan: New Zealand

kegunaan: Lampu HELLA daytime running model ini adalah dibuat khusus untuk bumper / bahagian hadapan kenderaan yang mempunyai permukaan melengkung dimana lampu day run light biasa tidak boleh di pasang. Lampu ini digunakan pada siang dan malam hari untuk membolehkan kenderaan lain sedar dan berwaspada dengan kenderaan anda. Ia sedikit sebanyak membantu pemandu lain lebih berhati-hati dan membolehkan anda memandu dalam keadaan berhemah mungkin. Lampu jenis ini jarang didapati di pasaran sini dan agak RARE !!!

Untuk kenderaan: Trak, Kereta

Harga: RM 482.00

lampu-siang-day-run-curve-hellalampu-siang-day-run-curve-hella
lampu-siang-day-run-curve-hella
Posted by: jimbit
1) Jenis: Lampu carian/lampu sorot HELLA
Model: 1520
Warna: biru
Kuasa mentol: 100Watt
Bilangan mentol: 1
Pilihan mentol: 12V
Panjang kabel: 2.0 meter
Material: Plastik tahan lasak dan aluminium ("reflector" lampu)
Ukuran: 22.5 X 13.4 X 7.2 sentimeter
Jenis suluhan: Jarak jauh
Jarak suluhan: sehingga 580M !
Buatan: Australia

Keterangan: lampu carian/lampu sorot HELLA ini merupakan produk PREMIUM terbaik dan berkualiti HELLA, dibuat di Australia. Ia sangat berguna untuk mereka yang ingin menggunakannya untuk kerja operasi mencari/menyelamat/operasi bersepadu (bomba, polis, JPA, Ambulan, Komando, RELA, Imigresen, Kastam) atau mereka yang terlibat dengan sukan lasak trak 4WD di hutan belantara yang gelap dan penuh onak dan duri. Sesuai juga untuk mereka yang bekerja di sektor pembinaan/pengangkutan/kapal nelayan/perkapalan/bengkel, digunakan ketika kerja pemunggahan kargo di persekitaran berkabus/gelap/hutan belantara/bangunan. Ia boleh disambungkan kepada pencucuh rokok di dalam kenderaan. Ia diperbuat dari plastik tahan lasak yang tahan gegaran dan hentakan.

Untuk kenderaan: Kereta, Trak, Lori, Traktor, Bulldozer, keretapi, Trailer, Bot, Kapal, Helikopter

Harga: RM 337.00

lampu-sorot-hellalampu-sorot-hellalampu-sorot-hella
Category: Victorinox
Posted by: jimbit
Gambar sekitar kompleks membeli belah One City, Subang Jaya, Selangor di mana peserta ekspedisi berlepas dari Malaysia menuju ke utara Semenanjung Malaysia seterusnya ke Bangkok dan beberapa negara lain untuk menuju ke London. Victorinox menjadi salah satu penaja untuk ekspedisi ini. Moga semua peserta yang terlibat selamat pergi dan kembali. Doa kami untuk kalian semua !!!!

Sila rujuk: http://khazanah.ded1.net/ekspedisi-victorinox-tscandinavia/

ekspedisi-victorinox-trans-scandinavia-2015ekspedisi-victorinox-trans-scandinavia-2015ekspedisi-victorinox-trans-scandinavia-2015
Posted by: jimbit
1) Jenis: kapak serbaguna/taktikal SOG
model: F09N-CP
Panjang keseluruhan: 11.1 inci
panjang mata kapak: 2.4 inci
Berat: 527.30 gram
Material: Besi 420 tahan karat bersalut oksida hitam
kekerasan mata kapak: 51-53 Rockwell
Material pemegang: Besi G10
Warna: hitam
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: China

Keterangan: Kapak SOG ini adalah ASLI dan merupakan model kapak serbaguna yang ringkas dan ringan, dikeluarkan oleh pengeluar alat taktikal SOG USA. Kapak ini didatangkan lengkap dengan sarung nylon untuk melindungi mata bilahnya. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; pemandu trak 4x4, mendaki / memancing / memburu / berkhemah / mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi. Ini adalah kapak keluaran SOG yang nampak ringkas, tetapi "MENYENGAT" !!

Harga: RM 300.00

kapak-taktikal-sogkapak-taktikal-sogkapak-taktikal-sog
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau sembelihan Icel 26cm
model: 244.3100.26
panjang: 26 cm atau 10.23 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
warna pemegang: merah
pemegang: plastik anti licin
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)
Buatan: Icel-Industria de Cutelarias da Estremadura, PORTUGAL

Kegunaan: Pisau sembelih bersaiz 26 cm jenis ini adalah keluaran ICEL iaitu pembuat pisau terkemuka dari Portugal sejak tahun 1945. Jenama pisau ICEL cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Portugal dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Mata pisau ini cukup tajam dan pemegangnya selesa dan kemas bila digenggam, ia merupakan pisau kualiti Eropah tetapi dengan harga yang mampu milik. Anda patut cuba jenama ICEL dari Portugal sekarang juga !!

Harga: RM 105.00

pisau-sembelih-26cm-icel-portugalpisau-sembelih-26cm-icel-portugalpisau-sembelih-26cm-icel-portugal
Posted by: jimbit
1) Jenis: Set pisau sembelih SWIBO-Victorinox berserta beg
model: dsv1
material beg: kanvas
Muatan: 12 poket
Warna pemegang: Kuning
material pemegang pisau: plastik anti licin
Warna beg: hitam
Buatan: Delemont, Switzerland

Kegunaan: Ini ialah set pisau sembelihan keluaran WENGER dari siri SWIBO. Wenger dahulunya merupakan pesaing terdekat Victorinox tetapi sejak tahun 2005 ia telah di ambil alih oleh Victorinox. Set pisau ini KHUSUS untuk profesional/tukang sembelih/pekerja mereka di dalam industri penternakan haiwan ternakan, pusat sembelihan haiwan dan juga mereka yang terlibat dalam kerja melapah/menyembelih haiwan semasa musim perayaan/majlis kenduri. Pisau yang disertakan disini adalah sangat TAJAM dan TERBAIK.
Bilah pisau SWIBO lebih menyerlah dan berkilauan, ia sangat tajam serta tahan lama dari segi ketajaman mata selepas di asah. Pemegangnya yang berwarna kuning memudahkan anda untuk mengecam dan mengenalpasti walau dimana jua diletak. Pisau jenama ini menjadi pilihan untuk digunakan secara meluas di pusat penyembelihan dan hotel terkemuka di seluruh dunia. Pemegangnya diperbuat dari plastik anti licin untuk mengelakkan tangan anda dari terlepas / melorot ketika menyembelih. Jenama Wenger SWIBO adalah sangat disyorkan untuk tukang penyembelih ternakan/haiwan dan pencinta pisau, kembalikan nostalgia silam WENGER !!!
antara kandungan set ini ialah:
1. Pisau sembelihan SWIBO-Victorinox 31cm
2. Pisau lapah daging SWIBO-Victorinox 13cm
3. Pisau lapah kulit SWIBO-Victorinox 15cm
4. pisau daging bengkok SWIBO-Victorinox 20cm
5. pengasah besi VICTORINOX 30cm gred sederhana
6. beg pisau VICTORINOX x C.A.M. (persatuan chef malaysia)

Harga: RM 715.00

set-pisau-sembelih-wenger-swiboset-pisau-sembelih-wenger-swiboset-pisau-sembelih-wenger-swibo
Posted by: jimbit
1) Jenis: Set pisau sembelih VICTORINOX hulu kayu berserta beg
model: dvs2
material beg: kanvas
Muatan: 12 poket
material pemegang pisau: kayu jati Rosewood Afrika
Warna beg: hitam
Buatan: SWITZERLAND

Keterangan: SET pisau berhulu kayu berserta beg (Victorinox edisi terhad) ini adalah KHUSUS untuk profesional/tukang sembelih/pekerja di dalam industri penternakan haiwan ternakan, rumah sembelih haiwan dan juga mereka yang terlibat dalam kerja melapah/menyembelih haiwan semasa musim perayaan/majlis kenduri. Pisau yang disertakan disini adalah sangat TAJAM dan TERBAIK. Pemegangnya diperbuat dari sejenis kayu keras TERBAIK iaitu kayu Rosewood Afrika, kayu ini biasanya diguna dalam pembuatan alat muzik dan perabot mewah. Hulu kayu pisau ini tampak klasik dan "otai" serta "RARE" dan jarang ada di pasaran.
Ia juga sesuai untuk pengumpul koleksi pisau. Ia didatangkan dengan pisau dan pengasah besi Victorinox, antara kandungan set ini ialah:
1. Pisau sembelih lurus VICTORINOX (hulu kayu) 31cm
2. Pisau lapah daging bengkok VICTORINOX (hulu kayu) 15cm
3. Pisau lapah kulit VICTORINOX (hulu kayu) 15cm
4. pisau daging lurus VICTORINOX 18cm (hulu kayu)
5. pisau lapah daging runcing VICTORINOX 12cm (hulu kayu)
6. pengasah besi VICTORINOX 30cm gred sederhana
7. beg pisau VICTORINOX x C.A.M. (persatuan chef malaysia)

Harga: RM 999.00

set-sembelih-hulu-kayu-victorinoxset-sembelih-hulu-kayu-victorinoxset-sembelih-hulu-kayu-victorinox