/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::. » Archives

Archives

You are currently viewing archive for September 2015
1) Jenis: Sarung tangan kalis angin MECHANIX WEAR
model: MCW-WR-XXX
saiz: S, M, L, XL
warna: i) hitam/kelabu
material fabrik: Nylon ripstop, C40 3M thinsulate, Armortex,
negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Vietnam

Keterangan:

Harga: RM

sarung-tangan-kalis-sejuk-mechanix-wearsarung-tangan-kalis-sejuk-mechanix-wearsarung-tangan-kalis-sejuk-mechanix-wear

Posted by: jimbit
1) Jenis: Gunting pokok bunga Victorinox
model: 7.6875.3
panjang: 7.48 inci
material bilah: High carbon stainless steel (besi tahan karat)
Buatan: JERMAN
Kekerasan mata: Rockwell 55

Kegunaan: Gunting ini adalah keluaran VICTORINOX Switzerland dan dibuat menggunakan besi terbaik dari JERMAN. Ia sangat TAJAM dan untuk diguna di sudut tanaman pokok bunga di halaman rumah anda. Ia boleh diguna untuk menggunting/memotong/memangkas ranting, daun, putik, batang segala jenis pokok bunga / tanaman bersaiz kecil / sederhana besar. Sangat disyorkan buat mereka yang hobinya menanam pokok-pokok bunga dan mereka yang bekerja di tapak semaian pohon. Jika anda masih tercari-cari gunting pokok bunga terbaik dengan kualiti PREMIUM, anda patut cuba model ini hari ini juga !!

Harga: RM 84.00

gunting-pokok-victorinoxgunting-pokok-victorinoxgunting-pokok-victorinox

Posted by: jimbit
2) Jenis: Lampu suluh BRITE STRIKE
Model: BD-198-HLS
Warna lampu: lampu putih
Material: Aluminium gred NASA
Warna: hitam
Kuasa cahaya: 310 Lumens
Jenis mentol: LED
Penggunaan bateri: 2.5 jam (310 lumens; kuasa
tinggi), 4.5 jam (170 lumens; kuasa rendah), 3 jam (berkelip)

Bateri: 2 biji 123A Lithium (diberi percuma!)
Panjang: 5 inci
Diameter: 1.8 inci
Berat: 138.91 gram

Jenis suluhan: Jarak dekat, jarak jauh dan berkelip
Jaminan: 1 tahun
Negara ASAL pengeluar: USA

Keterangan: lampu suluh BRITE STRIKE model ini adalah ASLI dan merupakan produk terbaik dan berkualiti dari GRED TENTERA. Lampu suluh ini dibuat khsus untuk kegunaan tentera, Polis dan pihak berkuasa di serata dunia. Ia dibuat menggunakan aluminium gred NASA terbaik dan menepati spesifikasi ketenteraan yang ketat. Ia juga sangat berguna untuk mereka yang ingin menggunakannya untuk kerja operasi mencari/menyelamat/operasi bersepadu (bomba, polis, JPA, Ambulan, Komando, RELA, Imigresen, Kastam, JPJ, APMM) atau mereka yang terlibat dengan aktiviti lasak di hutan belantara yang
gelap dan penuh onak dan duri. Sesuai juga untuk mereka yang bekerja di sektor pengangkutan/perkapalan/bengkel, digunakan ketika kerja pemunggahan kargo di persekitaran berkabus/gelap/hutan belantara/bangunan.

Harga:RM 620.00

lampu-suluh-brite-strikelampu-suluh-brite-strikelampu-suluh-brite-strike
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau lapah kulit tegak SWIBO-Victorinox
model: 5.8429.13
panjang: 13 cm atau 5.11 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (Stainless Steel)
pemegang: Plastik anti licin
Buatan: Delemont, Switzerland

Kegunaan: Ini ialah pisau lapah kulit jenis bilah hampir tegak keluaran WENGER dari siri SWIBO. Wenger dahulunya merupakan pesaing terdekat Victorinox tetapi sejak tahun 2005 ia telah di ambil alih oleh Victorinox. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja MELAPAH kulit haiwan. Bilah pisau SWIBO lebih menyerlah dan berkilauan, ia sangat tajam serta tahan lama dari segi ketajaman mata selepas di asah. Pemegangnya yang berwarna kuning memudahkan anda untuk mengecam dan mengenalpasti walau dimana jua diletak. Kualiti pisau ini jauh mengatasi pisau / parang sembelihan biasa di pasaran. Pisau jenama ini menjadi pilihan untuk digunakan secara meluas di pusat penyembelihan dan hotel terkemuka di seluruh dunia. Pemegangnya diperbuat dari plastik anti licin untuk mengelakkan tangan anda dari terlepas / melorot ketika memegang.

Harga: RM 118.00

pisau-lapah-kulit-tegak-swibo-wenger-victorinoxpisau-lapah-kulit-tegak-swibo-wenger-victorinoxpisau-lapah-kulit-tegak-swibo-wenger-victorinox

2) Jenis: Pisau lapah kulit 7 inci SWIBO-Victorinox
model: 5.8427.18
panjang: 18 cm atau 7 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (Stainless Steel)
pemegang: Plastik anti licin
Buatan: Delemont, Switzerland

Kegunaan: Ini ialah pisau lapah kulit bersaiz 7 inci keluaran WENGER dari siri SWIBO. Wenger dahulunya merupakan pesaing terdekat Victorinox tetapi sejak tahun 2005 ia telah di ambil alih oleh Victorinox. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja MELAPAH kulit haiwan. Bilah pisau SWIBO lebih menyerlah dan berkilauan, ia sangat tajam serta tahan lama dari segi ketajaman mata selepas di asah. Pemegangnya yang berwarna kuning memudahkan anda untuk mengecam dan mengenalpasti walau dimana jua diletak. Kualiti pisau ini jauh mengatasi pisau / parang sembelihan biasa di pasaran. Pisau jenama ini menjadi pilihan untuk digunakan secara meluas di pusat penyembelihan dan hotel terkemuka di seluruh dunia. Pemegangnya diperbuat dari plastik anti licin untuk mengelakkan tangan anda dari terlepas / melorot ketika memegang. SWIBO dari Wenger, produk terbaik Switzerland !!

Harga: RM 134.00

pisau-lapah-kulit-7-inci-wenger-swibopisau-lapah-kulit-7-inci-wenger-swibopisau-lapah-kulit-7-inci-wenger-swibo


3) Jenis: Pisau lapah kulit SWIBO-Victorinox
model: 5.8427.15
panjang: 15 cm atau 6 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (Stainless Steel)
pemegang: Plastik anti licin
Buatan: Delemont, Switzerland

Kegunaan: Ini ialah pisau lapah kulit keluaran WENGER dari siri SWIBO. Wenger dahulunya merupakan pesaing terdekat Victorinox tetapi sejak tahun 2005 ia telah di ambil alih oleh Victorinox. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja MELAPAH kulit haiwan. Bilah pisau SWIBO lebih menyerlah dan berkilauan, ia sangat tajam serta tahan lama dari segi ketajaman mata selepas di asah. Pemegangnya yang berwarna kuning memudahkan anda untuk mengecam dan mengenalpasti walau dimana jua diletak. Kualiti pisau ini jauh mengatasi pisau / parang sembelihan biasa di pasaran. Pisau jenama ini menjadi pilihan untuk digunakan secara meluas di pusat penyembelihan dan hotel terkemuka di seluruh dunia. Pemegangnya diperbuat dari plastik anti licin untuk mengelakkan tangan anda dari terlepas / melorot ketika memegang.

Harga: RM 108.00 - sebilah
pisau lapah kulit swibo-victorinoxpisau lapah kulit swibo-victorinoxpisau lapah kulit swibo-victorinox
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau memburu MUELA-Victorinox
model: 4.2243
Panjang: 16 CM atau 6.29 inci (panjang bilah)
Panjang keseluruhan: 28cm atau 11 inci

Berat: 320 gram
Ketebalan bilah: 0.3 milimeter
Material: Besi tahan karat 420C Moly-Vanadium
Kekerasan bilah: 56 - 58 Rockwell

Warna: kombinasi hitam, hijau dan Krom
Material sarung: plastik polypropylene tahan lasak
Buatan: Manufacturas Muela, S.A., Ciudad Real, Sepanyol

Keterangan: Pisau ini dibuat oleh MUELA Sepanyol dan dipasarkan dibawah produk Victorinox AG Switzerland. Perusahaan ini diasaskan oleh Eladio Muela Leon sejak pertengahan tahun 1950an sehingga ke hari ini. Produk mereka yang terkenal di serata dunia ialah pisau memburu, pisau taktikal serta pisau lipat. Pisau memburu MUELA dengan sarung plastik polypropylene ini cukup TAJAM dan dan bilah besinya kelihatan padu serta bertahan lama walaupun telah digunakan sekian lama. Pisau dari jenis bilah "BOWIE" ini kelihatan kemas dan tampak "ganas" pabila disangkut pada pinggang. Pisau ini sesuai disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; taktikal/memburu/mendaki/berkhemah/memancing atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan RARE dan koleksi.

Harga: RM 185.00

pisau-memburu-muela-hijaupisau-memburu-muela-hijaupisau-memburu-muela-hijau