/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::. » Archives

Archives

You are currently viewing archive for December 2015
Posted by: jimbit
1) Jenis: Klip mengasah pisau Mont Blanc
model: 36004
Ukuran: 10 x 2 sentimeter
material: plastik resin & seramik alumina
Buatan: Shimizu Seisakusho Co., Ltd, Miki, Hyogo, Jepun


Keterangan: Ini merupakan sejenis klip mengasah pisau keluaran ASLI dari Shimizu Seisakusho Co., Ltd yang merupakan pengeluar peralatan untuk pertanian/pertukangan sejak tahun 1942 di Jepun. Klip ini sebenarnya TERBAIK untuk membantu memudahkan sesiapa yang mahu mengasah pisau / parang di atas batu asah dari sebarang jenama / grit. Klip ini cuma perlu dikepilkan pada bahagian belakang mata pisau / parang dan hanya letakkan ia di atas batu asah dan anda boleh mula mengasah dalam keadaan yang stabil & konsisten. Hasilnya kerja mengasah lebih sempurna dan jitu. Menarik bukan ?

Harga: RM 59.00 - SEUNIT

klip asah pisauklip asah pisauklip asah pisau0) Jenis: Batu asah / Whetstone Grit 220/1000
Ukuran: 17.5 x 5.5 x 2.7 sentimeter
kadar asah: 220 (membaik pulih) & 1000 (Asas)
Grit: 220 & 1000
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN


Keterangan: Ini adalah batu asah keluaran TERBAIK Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan semenjak tahun 1955. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Batu ini didatangkan dengan tapak alas jenis plastik dibawahnya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu asah ini mempunyai 2 jenis kadar asahan (220 & 1000), jadi anda tidak perlu membawa banyak batu asah jika tugas anda memerlukan ke sana sini. Asahan grit 220 digunakan untuk "membentuk" semula / membaikpulih mata bilah yang telah sumbing atau bergerigi atau keadaan di mana telah teruk. Untuk makluman, grit 220 adalah SANGAT KASAR dan asahan dengan grit ini akan mengikis besi pada pisau dengan banyak. Manakala grit 1000 disyorkan selepas mengasah dari grit 220 iaitu merupakan asas permulaan mengasah pisau. Jika anda tercari-cari batu asah Jepun kasar yang berguna untuk "membaik pulih" mata pisau, dapatkan ia hari ini !!

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 15 minit sebelum boleh digunakan !

Harga: RM 134.00 - (TIADA STOK)

batu-asah-jepun-grit-220batu-asah-jepun-grit-220batu-asah-jepun-grit-2202) Jenis: Batu asah / Whetstone Grit 8000
Ukuran: 26.5 x 8 x 4 cm
kadar asah: tersangat halus
Grit: 8000
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Keterangan: Ini adalah antara batu asah keluaran TERBAIK Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Batu pengasah ini adalah dari gred TERBAIK dan SANGAT HALUS, ia adalah ASLI dan dibuat di negara yang terkenal sebagai pengeluar pedang samurai dan batu asah gred premium Jepun. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu ini akan mengeluarkan debu semasa anda mengasah. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah sangat halus dan sesuai untuk kerja akhir mata pisau yang telah di asah dengan pengasah grit kasar dan sederhana iaitu untuk membuang "calar" kecil pada pisau yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar. Jika anda masih tercari-cari batu asah PREMIUM terbaik untuk senjata/pisau anda, batu asah ini adalah alatan wajib untuk dimiliki.

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 5 minit sebelum boleh digunakan !

RM: 545.00 (STOK HABIS !)

batu-asah-jepun-grit-8000batu-asah-jepun-grit-8000batu-asah-jepun-grit-8000-ded1-empire
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau lapah lurus F.HERDER
model: 8654-18,00
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau lapah daging lurus ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN. Ia dihasilkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen cukup terkenal berdekad lamanya dengan penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Ia memulakan perusahaan sejak tahun 1623 dan telah diperkenalkan dan memasuki pasaran Nusantara (Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Ia diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup.
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menghiris daging / menyembelih haiwan kecil; ayam/itik/burung/pelanduk/angsa/kambing/kibas dan BERGUNA untuk pengusaha/penyembelih di pasar/pusat sembelihan haiwan. Ia SANGAT DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata ceruk rantau. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan jarang didapati di pasaran rantau ini. Dapatkan ia sebelum anda berputih mata !!

Harga: (STOK HABIS !)
pisau-lapah-lurus-cap-garpu-f.herder-solingenpisau-lapah-lurus-cap-garpu-f.herder-solingenpisau-lapah-lurus-cap-garpu-f.herder-solingen
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau memburu "Compadre" BUCK
model: 0104WAS-B
Buatan: USA
Panjang keseluruhan: 9.5 inci
panjang bilah: 4.5 inci
tebal bilah pisau: 4 milimeter
Berat: 201.28 gram
Material: Besi 5160
Material sarung: Kulit asli
Jenis pemegang: Kayu Walnut dymonwood
Warna: coklat dengan kombinasi merah


Keterangan: Ini adalah pisau keluaran BUCK salah sebuah syarikat pembuat pisau memburu terulung dari Idaho, USA semenjak tahun 1902. Pisau ini adalah jenis full tang dan unik serta tampak "garang" dengan bilahnya berwarna merah menyala !! Pisau ini dicipta hasil inspirasi buat mereka yang terlibat dengan aktiviti luar dan lasak dan mereka yang mesra alam. Pisau ini kelihatan begitu anggun dan klasik bersama elemen kontemporari padanya. Ia kelihatan cukup menyerlah apabila dikeluarkan dari sarungnya, dengan bilahnya yang merah menyala pasti memukau rakan dan musuh anda. Buatannya cukup kemas dan teliti dari pekerja mahir Amerika. Ia terbaik untuk kegunaan aktiviti luar; mendaki gunung/memancing/berkhemah/berkayak/pemandu 4WD dan pisau ini sangat-sangat disyorkan buat peminat pisau kerana jenama BUCK wajib ada dalam koleksi peminat akhir zaman, Ayuh kalian !!

Harga: (STOK TIADA LAGI)

pisau-compadre-merah-buckpisau-compadre-merah-buckpisau-compadre-merah-buck
Posted by: jimbit
1) Jenis: Sarung tangan taktikal 5.11
model: 59351 (Station Grip)
saiz: S, M, XL
warna: hitam
material fabrik: Nylon tahan lasak & kulit
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Kemboja / Hong Kong / Indonesia

Keterangan: Sarung tangan taktikal 5.11 ini adalah ASLI, model "Station Grip" ini dihasilkan dengan kerjasama antara 5.11 USA dengan syarikat Ironclad yang merupakan antara pengeluar sarung tangan terkemuka untuk sektor industri dan sukan lasak dari USA. Sarung tangan 5.11 ini dibekalkan kepada tentera US / pihak berkuasa di serata dunia. Model sarung tangan ini adalah untuk pelbagai fungsi sama ada tugas semasa operasi taktikal, memandu kenderaan, menunggang motorsikal, mendaki gunung, berbasikal, motocross, aktiviti lasak, memandu kereta, membuat kerja di bengkel, semasa bekerja di ladang, pengendalian kenderaan berat; lori, jentolak, kren dan juga di dalam gudang atau untuk kegunaan pihak berkuasa (Polis/Tentera/JPJ/JPA/Imigresen/APMM). Pada bahagian tapak tangan & jari dilapisi kulit jenis lasak untuk memberi perlindungan terbaik, kelebihan sarung tangan ini ia cepat kering dan tahan lebih lama. Sarung tangan ini merupakan jenis PREMIUM dan menepati kehendak mereka yang inginkan sarung tangan pelbagai fungsi untuk tugas seharian.

Harga: RM 186.00

Untuk rujukan saiz tapak tangan, sila klik http://malas.ded1.net/

sarung tangan taktikal 5.11sarung-tangan-station-grip-5.11sarung tangan taktikal 5.11sarung tangan taktikal 5.11
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau lapah tirus F.DICK
model: 8136813 (model hulu kayu)
panjang: 13 cm atau 5.11 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu BUBINGA
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: JERMAN

Keterangan: Pisau lapah daging RARE jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas melapah pada ruang sempit/celah sendi & kepala/menghiris daging dan BERGUNA untuk pengusaha/penyembelih di pasar/pusat sembelihan haiwan, Anda akan merasa suatu kelainan ketika memegang dan menggunakan pisau hulu kayu BUBINGA terbaik ini. Pokok bubinga merupakan sejenis tumbuhan liar kayu keras sama spesis dengan pokok jati dan ia tumbuh meliar di kawasan berpaya / lembah negara Afrika dan Amerika Selatan, kayu bubinga biasanya digunakan dalam pembuatan perabut mewah, alat muzik gred terbaik (menjadi pilihan pengeluar seperti TAMA, Ibanez dan Warwick).
Ia TERBAIK untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Ini adalah koleksi pisau "RARE" dan jarang didapati di pasaran. Dapatkan segera kerana ia mempunyai nilai tersendiri !!

Harga: rm 125.00 (TIADA STOK !)

pisau-lapah-daging-tirus-hulu-kayu-f.dickpisau-lapah-daging-tirus-hulu-kayu-f.dickpisau-lapah-daging-tirus-hulu-kayu-f.dick


1) Jenis: Pisau daging/sembelih ayam F.DICK
model: 8134821 (model hulu kayu)
panjang: 21 cm atau 8.26 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu BUBINGA
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: JERMAN

Kegunaan: Pisau daging / pisau sembelih ayam "RARE" jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menghiris daging / menyembelih haiwan kecil; ayam/itik/burung/pelanduk/angsa dan BERGUNA untuk pengusaha/penyembelih di pasar/pusat sembelihan haiwan, Anda akan merasa suatu kelainan ketika memegang dan menggunakan pisau hulu kayu BUBINGA terbaik ini. Pokok bubinga merupakan sejenis tumbuhan liar kayu keras sama spesis dengan pokok jati dan ia tumbuh meliar di kawasan berpaya / lembah negara Afrika dan Amerika Selatan, kayu bubinga biasanya digunakan dalam pembuatan perabut mewah, alat muzik gred terbaik (menjadi pilihan pengeluar seperti TAMA, Ibanez dan Warwick).
Ia TERBAIK untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Ini adalah koleksi pisau "RARE" dan jarang didapati di pasaran. Jangan tunggu lama-lama ya !!

Harga: RM 174.00 - seunit (TIADA STOK !)

pisau-daging-sembelih-21cm-f.dick-jermanpisau-daging-sembelih-21cm-f.dick-jermanpisau-daging-sembelih-21cm-f.dick-jerman3) Jenis: Pisau daging /sembelih F.DICK
model: 8234818-03
panjang: 18 cm atau 7 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: MERAH
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: JERMAN

Kegunaan: Pisau daging / pisau sembelih jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menghiris daging / menyembelih haiwan kecil; ayam/itik/burung/pelanduk/angsa/kambing/kibas dan BERGUNA untuk pengusaha/penyembelih di pasar/pusat sembelihan haiwan. Ia TERBAIK untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Ini adalah versi pisau hulu MERAH yang RARE dan jarang didapati di pasaran. Berminat ??

Harga: RM 138.00 (TIADA STOK !)

pisau-daging-7-inci-f_dick-jermanpisau-daging-7-inci-f_dick-jermanpisau-daging-7-inci-f_dick-jerman


5) Jenis: pisau lapah daging 5" F.DICK
model: 8298113-03
panjang: 5 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
warna pemegang: MERAH
pemegang: plastik anti licin
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)
Buatan: JERMAN

Kegunaan: Pisau lapah daging bengkok jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja melapah /memotong daging, memisahkan daging dari tulangnya terutama daging ternakan yang digantung. Ia sangat disyorkan untuk mereka yang bekerja di pusat sembelihan, penjual daging, pekerja di ladang ruminan/ternakan dan pengumpul koleksi pisau. Jika anda masih mencari-cari pisau lapah daging bersaiz 5 inci dengan hulu MERAH yang jarang ada dan RARE, cubalah pisau JERMAN ini hari ini !!

Harga: RM 92.00 - seunit (TIADA STOK !)

pisau-lapah-daging-5-inci-f.dick-jermanpisau-lapah-daging-5-inci-f.dick-jermanpisau-lapah-daging-5-inci-f.dick-jermanPosted by: jimbit
1) Jenis: Topi baseball REDWING SHOES
model: 97410
Material: 100% kapas
Warna: hitam
jenis pelekat: velcro

Keterangan: Topi ini adalah ASLI dan dikeluarkan oleh REDWING SHOES USA. REDWING SHOES merupakan pengeluar kasut terkemuka dari USA yang mengeluarkan kasut dan pelbagai aksesori dengan kualiti TERBAIK semenjak tahun 1905. Topi ini adalah ringan dan sesuai dipakai ketika cuaca panas atau untuk bergaya. Logo dan tulisan pada bahagian hadapan topi ini disulam dan dijahit dengan kemas. Topi ini jarang-jarang didapati di pasaran dan anda sebagai peminat/pengumpul jenama REDWING SHOES patut memilikinya. Ia sangat disyorkan untuk pengumpul barangan RARE dan sebagai koleksi peribadi anda. Dapatkan segera sebelum ia hilang ditelan zaman !!!

Harga: RM 150.00 (STOK HABIS !)

topi-hitam-redwing-shoestopi-hitam-redwing-shoestopi-hitam-redwing-shoes
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau daging/sembelih Victorinox
model: 5.5500.22
panjang: 22 cm atau 8.66 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau bersaiz 8 inci , jenis pisau daging/sembelih ternakan (kambing/rusa) bilah lurus stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran.

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

nullnullnull1) Jenis: Pisau daging/sembelih Victorinox
model: 5.5500.20
panjang: 20 cm atau 7.87 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau daging/sembelih ternakan (kambing/rusa) bilah lurus stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan "RARE" dan tiada lagi di memana dalam pasaran.

Harga: (TIADA LAGI, PUPUS !)

nullnullnullnull1) Jenis: Pisau dapur Victorinox
model: 5.1800.15
panjang: 15 cm atau 5.90 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau dapur keluaran lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika) bersaiz 15cm (bilah), ia adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau.
Bilangan stok lama ini sangat terhad dan "RARE" dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti. Dapatkan ia SEGERA kerna masa tidak menunggumu !

Harga: (TIADA LAGI, PUPUS !)

nullnullnull


1) Jenis: Pisau TEMPA / forged Chef 25cm Victorinox
model: 7.7123.25
panjang: 25 cm atau 9.84 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik Polyoxymethylene (POM)
material: besi tempa X50CrMo V15
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Kegunaan: Pisau dapur jenis besi ditempa / forged, barisan PREMIUM dan terbaik dalam siri pisau dapur Victorinox, bilah pisau jenis FULL TANG. Ini merupakan barisan TERAKHIR model pisau jenis forged hulu tegak yang wajib menjadi koleksi peminat di Nusantara, model forged hulu tegak ini tidak lagi dikeluarkan !
Ia merupakan STOK TERAKHIR keluaran awal tahun 2000, pada bilahnya dicetak "QUALITY CONTROLLED".

Pisau khusus dan terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Besi pisau ini adalah dari jenis TERBAIK, lebih tebal dan seimbang dan cukup TAJAM untuk tugasan berkaitan. Miliki ia hari ini juga dengan harga "STOK TERDAHULU" !!

Harga: (TIADA LAGI, PUPUS !)

nullnullnullnull1) Jenis: Pisau daging gaya Itali (STOK LAMA)
model: 5.8300.28
panjang: 28 cm atau 11 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland


Keterangan: Ini merupakan pisau pemotong daging gaya Itali stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980an. Model ini TIDAK LAGI DIKELUARKAN dan menjadi barangan rebutan peminat !! Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti !! Wahai peminat pisau Nusantara, rebutlah sebelum ia hilang di telan zaman !!

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

nullnullnullnull1) Jenis: pisau lapah daging Victorinox
model: 5.6616.12
panjang: 12 cm atau 4.72 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu jati Rosewood
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Pisau lapah daging bilah bengkok bersaiz 12cm ini merupakan STOK TERAKHIR keluaran awal tahun 2000, pisau jenis hulu kayu Rosewood yang wajib menjadi koleksi peminat di Nusantara. Pada bilahnya dicetak "MADE IN SWITZERLAND". Kayu Rosewood biasanya digunakan dalam pembuatan perabot mewah dan alat muzik yang juga menjadi pilihan pengeluar seperti Gibson, TAMA, Ibanez. Pisau bilah bengkok ini khusus dan terbaik untuk kerja melapah / menyiang daging ternakan dan semestinya Ia cukup TAJAM . Miliki ia hari ini sebelum ia PUPUS dengan harga "STOK TERDAHULU" !!

Harga: (TIADA LAGI, PUPUS !)

nullnullnull1) Jenis: Pisau sembelih lurus Victorinox
model: 5.5203.36
panjang: 36 cm atau 14.17 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik anti licin FIBROX
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau sembelih lembu/kerbau bersaiz 14 inci keluaran lama Victorinox dengan hulu plastik anti licin FIBROX, stok pisau ini adalah dari keluaran lama tahun 1980an - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox FIBROX ada sedikit kelainan pada logo di bilah dan hulu. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS" dan tulisan Victorinox Fibrox yang lebih besar pada hulunya. Ciri penting versi lama ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana di pasaran. Versi lama menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti !! Bilah pisau daripada logam lama ini sangat disyorkan agar menjadi simpanan para peminat pisau seluruh alam buana !!

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

pisau sembelih Victorinox CAP PAYUNGpisau sembelih Victorinox CAP PAYUNGpisau sembelih Victorinox CAP PAYUNG


2) Jenis: Pisau sembelih runcing Victorinox
model: 5.5500.25
panjang: 25 cm atau 9.84 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau sembelih lembu bilah jenis runcing bersaiz 9.84 inci keluaran lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran lama tahun 1980an - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti !! Bilah pisau daripada logam lama ini sangat disyorkan agar menjadi simpanan para peminat pisau seluruh Malaysia dan serata pelusuk bumi Nusantara !

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

pisau sembelih cap payung victorinox lamapisau sembelih cap payung victorinox lamapisau sembelih cap payung victorinox lama1) Jenis: pisau sembelih/daging Victorinox
model: 5.5200.26
panjang: 26 cm atau 10.23 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu jati Rosewood
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Pisau sembelih/pisau daging ini merupakan STOK TERAKHIR keluaran awal tahun 2000, pisau jenis hulu kayu Rosewood yang wajib menjadi koleksi peminat di Nusantara. Pada bilahnya dicetak "MADE IN SWITZERLAND". Kayu Rosewood biasanya digunakan dalam pembuatan perabot mewah dan alat muzik yang juga menjadi pilihan pengeluar seperti Gibson, TAMA, Ibanez. Pisau bilah lurus ini khusus dan terbaik untuk kerja menyembelih haiwan ternakan (lembu, kambing, rusa). Ia cukup TAJAM dan merupakan juga pisau menghiris daging / ikan / makanan. Miliki ia hari ini juga dengan harga "STOK TERDAHULU" !!

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

nullnullnullnull1) Jenis: Pisau dapur Victorinox
model: 5.1900.18
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau dapur stok TERAKHIR kami & keluaran lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau dengan bilah seolah-olah berlekuk ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan "RARE" dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti !! Warisan dari logam lama Victorinox !!

Harga:(TIADA LAGI; PUPUS !)

nullnullnull1) Jenis: Pisau lapah lurus Victorinox
model: 5.6006.15
panjang: 15 cm atau 5.90 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau lapah daging bilah lurus bersaiz 5.90 inci (mata bilah) yang merupakan keluaran lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), ia adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan "RARE" dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti. Miliki ia hari ini sebelum pupus selama-lamanya !

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

pisau lapah daging Victorinox CAP PAYUNG vintagepisau lapah daging Victorinox CAP PAYUNG vintagepisau lapah daging Victorinox CAP PAYUNG vintage1) Jenis: Pisau daging/sembelih ayam Victorinox
model: 5.5500.16
panjang: 16 cm atau 6.29 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau daging bilah lurus/sembelih ayam stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan "RARE" dan tiada lagi di pasaran dan bakal PUPUS. Versi logam lama yang menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi khazanah berharga suatu hari nanti !! Barang lama dibuang jangan....

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

pisau daging cap payung victorinox lamapisau daging cap payung victorinox lamapisau daging cap payung victorinox lama1) Jenis: Pisau daging lurus Victorinox
model: 5.5200.12
panjang: 12 cm atau 4.72 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau daging bersaiz 4.72 inci jenis lurus stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 90an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan "RARE" dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai "vintage" suatu hari nanti !! Stok keluaran ini sangat TERHAD dan tidak lagi boleh didapati di memana, pisau dari logam lama ini harus menjadi simpanan sebelum ia PUPUS selama-lamanya !!

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

nullnullnull1) Jenis: Pisau sembelih runcing Victorinox
model: 5.5503.30
panjang: 30 cm atau 11.81 inci (panjang bilah)
lebar bilah: 4.2cm (pangkal), 3.2cm (tengah), 2cm (hujung - 1" dari muncung)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik anti licin FIBROX
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau sembelih lembu bilah jenis runcing bersaiz 11.81 inci keluaran lama Victorinox dengan hulu plastik anti licin FIBROX, stok pisau ini adalah dari keluaran lama tahun 1980an - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox FIBROX ada sedikit kelainan pada logo di bilah dan hulu. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS" dan tulisan Victorinox Fibrox yang lebih besar di hulunya. Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai "vintage" suatu hari nanti !! Bilah pisau daripada logam lama ini sangat disyorkan agar menjadi simpanan para peminat pisau seluruh Malaysia dan Nusantara !

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)
nullnullnull


1) Jenis: pisau dapur Victorinox (hulu KAYU)
model: 5.2060.20
panjang: 20 cm atau 7.87 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu jati Rosewood
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Pisau ini merupakan STOK TERAKHIR keluaran awal tahun 2000, pisau jenis hulu kayu Rosewood yang wajib menjadi koleksi peminat di Nusantara. Pada bilahnya dicetak "MADE IN SWITZERLAND". Kayu Rosewood biasanya digunakan dalam pembuatan perabot mewah dan alat muzik yang juga menjadi pilihan pengeluar seperti Gibson, TAMA, Ibanez. Pisau dengan bilah LEBAR ini khusus dan terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Ia sangat TAJAM dan merupakan pisau serbaguna untuk sebarang kerja dapur. Miliki ia hari ini juga dengan harga "STOK TERDAHULU" !!

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

nullnullnull


1) Jenis: Pisau daging/sembelih ayam Victorinox
model: 5.5500.18
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau daging bilah lurus/sembelih ayam stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi khazanah berharga suatu hari nanti !! Khazanah lama produk Victorinox ketika zaman kegemilangan mereka !!

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

pisau daging Victorinox CAP PAYUNGpisau daging Victorinox CAP PAYUNGpisau daging Victorinox CAP PAYUNG


1) Jenis: Pisau daging runcing CAP PAYUNG Victorinox
model: 5.5600.16
panjang: 16 cm atau 6.29 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau daging runcing bersaiz 6.29 inci stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980an - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti !! Stok keluaran ini sangat TERHAD dan tidak lagi boleh didapati di mana-mana, pisau lama yang perlu menjadi artifak peribadi anda !

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

pisau daging runcing cap payung victorinoxpisau daging runcing cap payung victorinoxpisau daging runcing cap payung victorinox1) Jenis: set pelbagai pisau Victorinox - 7 jenis
model: 5.1100.7
material bilah barangan: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu jati Rosewood
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Set pisau 7 jenis ini merupakan keluaran Victorinox AG Swizerland, merupakan STOK TERAKHIR keluaran awal tahun 2000, set pisau jenis hulu kayu Rosewood yang wajib menjadi koleksi peminat di Nusantara. Untuk makluman, model set ini tidak lagi dikeluarkan. Kayu Rosewood biasanya digunakan dalam pembuatan perabot mewah dan alat muzik yang juga menjadi pilihan pengeluar seperti Gibson, TAMA, Ibanez.
Set ini disyorkan untuk mereka yang mahukan pisau dalam bekas ekslusif, TERBAIK untuk pengumpul koleksi, sebagai hadiah buat insan tersayang atau sebagai hantaran perkahwinan. Pisau yang disertakan disini adalah sangat TAJAM dan TERBAIK. Jadilah mereka yang BERTUAH memiliki khazanah terakhir ini sebelum pupus selama-lamanya !!
Set ini terdiri dari :
1. garpu daging / BBQ 15cm (hulu kayu Rosewood)
2. pisau kecil (hulu kayu Rosewood)
3. pisau pemotong roti 18cm (hulu kayu Rosewood)
4. pisau kecil pemotong tomato (hulu kayu Rosewood)
5. sudip / pengikis serbaguna 20cm (hulu kayu Rosewood)
6. pengupas kulit buah/sayur (hulu kayu Rosewood)
7. pisau dapur 19 cm (hulu kayu Rosewood)

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

set pisau dapur hulu kayu Rosewood stok lama Victorinoxset pisau dapur hulu kayu Rosewood stok lama Victorinoxset pisau dapur hulu kayu Rosewood stok lama Victorinox2) Jenis: Pisau sembelih runcing Victorinox
model: 5.5500.30
panjang: 30 cm atau 11.81 inci (panjang bilah)
lebar bilah: 4.2cm (pangkal), 3.2cm (tengah), 2cm (hujung - 1" dari muncung)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau sembelih lembu bilah jenis runcing bersaiz 11.81 inci keluaran lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran lama tahun 1980an - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan "RARE" dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai "vintage" suatu hari nanti !! Bilah pisau daripada logam lama ini sangat disyorkan agar menjadi simpanan para peminat pisau seluruh Malaysia dan Nusantara !

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

pisau sembelih lembu cap payung victorinoxpisau sembelih lembu cap payung victorinoxpisau sembelih lembu cap payung victorinox


1) Jenis: Pisau TEMPA / forged Chef 20cm Victorinox
model: 7.7123.20
panjang: 20 cm atau 7.87 inci (panjang bilah)
pemegang: nylon
material: besi tempa X50CrMo V15
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Kegunaan: Pisau jenis besi ditempa / forged, barisan PREMIUM dan terbaik dalam siri pisau dapur Victorinox, bilah pisau jenis FULL TANG. Ini merupakan barisan TERAKHIR model pisau jenis forged hulu tegak yang wajib menjadi koleksi peminat di Nusantara. Model forged hulu tegak ini tidak lagi dikeluarkan bermula tahun 2017.
Pisau ini khusus dan terbaik untuk kerja memotong/menghiris/merincik ikan, sayur, daging, buah dan sebagainya. Bilah pisau siri FORGED melalui proses yang lebih kompleks dan terbaik dimana bilah besinya adalah jenis terbaik, lebih tebal, berat, seimbang dan utuh. Ia sangat tajam dan merupakan pisau serbaguna untuk sebarang kerja dapur. Pisau jenis ini banyak diguna di hotel, rancangan masakan atau dapur restoran ternama serata dunia. Jadilah mereka yang BERTUAH memiliki khazanah terakhir ini sebelum pupus selama-lamanya !!

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

pisau dapur besi tempa victorinoxpisau dapur besi tempa victorinoxpisau dapur besi tempa victorinox1) Jenis: Pisau sembelih bengkok Victorinox
model: 5.7300.36
panjang: 36 cm atau 14.17 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland


Keterangan: Ini merupakan pisau sembelih haiwan ternakan besar (lembu, kerbau, seladang) stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti !! Khazanah warisan dari logam lama Victorinox yang bersemadi sekian lama !!

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

pisau sembelih lembu victorinox cap payungpisau sembelih lembu victorinox cap payungpisau sembelih lembu victorinox cap payung1) Jenis: Pisau lapah bengkok Victorinox (STOK LAMA)
model: 5.6600.12
panjang: 12 cm atau 4.72 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau lapah daging bilah bengkok versi lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990AN. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti !! Ini merupakan barisan TERAKHIR stok, ia bakal pupus ditelan zaman, jadikan ia koleksi anda sebelum berputih mata kelak !

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

nullnullnull1) Jenis: Pisau daging/sembelih ayam Victorinox
model: 5.5400.16
panjang: 16 cm atau 6.29 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau daging bilah lurus/sembelih ayam stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti !! Khazanah lama produk Victorinox ketika zaman kegemilangan mereka !!

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

pisau daging lurus cap payung victorinox stok lamapisau daging lurus cap payung victorinox stok lamapisau daging lurus cap payung victorinox stok lama1) Jenis: Pisau daging tegak (STOK LAMA)
model: 5.5500.14
panjang: 14 cm atau 5.51 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu jati ROSEWOOD
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau daging pendek bersaiz 5 inci stok lama Victorinox hulu kayu TERBAIK jenis Rosewood, stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad, cukup RARE dan tiada lagi di pasaran hari ini. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai "vintage" suatu hari nanti !! Stok keluaran ini sangat TERHAD dan bakal PUPUS suatu masa kelak, pisau dari logam lama ini wajib menjadi koleksi para peminat pisau yang dahagakan produk lama dari Switzerland !!

Harga: (STOK HABIS; PUPUS !)

pisau daging cap payung victorinoxpisau daging cap payung victorinoxpisau daging cap payung victorinox1) Jenis: Pisau daging/sembelih ayam Victorinox
model: 5.5200.14
panjang: 14 cm atau 5.51 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau daging/sembelih ayam stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti !! Warisan dari logam lama Victorinox !!

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

pisau daging pendek victorinox cap payungpisau daging pendek victorinox cap payung
pisau daging pendek victorinox cap payung1) Jenis: Pisau daging 7 inci CAP PAYUNG Victorinox
model: 5.5600.20
panjang: 20 cm atau 7.87 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau daging bersaiz 7.87 inci stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai "vintage" suatu hari nanti !! Stok keluaran ini sangat TERHAD dan tidak lagi boleh didapati di mana-mana, produk dari logam lama ini wajib menjadi koleksi para peminat pisau seantero dunia !

Harga: (TIADA LAGI STOK; PUPUS!)

pisau daging cap payung victorinoxpisau daging cap payung victorinoxpisau daging cap payung victorinox


1) Jenis: Pisau sembelihan lurus Victorinox (VERSI LAMA)
model: 5.5200.34
panjang: 34 cm atau 13.38 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland


Keterangan: Ini merupakan pisau sembelih keluaran lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), model pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti. Penuhilah koleksi barangan vintage anda hari ini juga !

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

pisau-sembelih-lurus-13-inci-victorinox-hulu-kayu-cap-payungpisau-sembelih-lurus-13-inci-victorinox-hulu-kayu-cap-payungpisau-sembelih-lurus-13-inci-victorinox-hulu-kayu-cap-payung1) Jenis: Pisau daging runcing (STOK LAMA)
model: 5.5600.18
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland


Keterangan: Ini merupakan pisau daging jenis bilah runcing stok lama Victorinox hulu kayu Rosewood, stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Ini merupakan model lama yang tidak lagi dikeluarkan. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Ia mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan "RARE" dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan menjadi nilai "vintage" suatu hari nanti hingga ke penghujung usia !!

Harga: (TIADA LAGI STOK; PUPUS !)

pisau daging cap payung victorinoxpisau daging cap payung victorinoxpisau daging cap payung victorinox


1) Jenis: Pisau sembelihan lurus Victorinox (VERSI LAMA)
model: 5.5200.36
panjang: 36 cm atau 14.17 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland


Keterangan: Ini merupakan pisau sembelih keluaran lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), model pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti. Penuhilah koleksi barangan "vintage" anda hari ini juga !

Harga: (TIADA LAGI; PUPUS !)

pisau sembelih cap payung victorinoxpisau sembelih cap payung victorinoxpisau sembelih cap payung victorinox


1) Jenis: Pisau lapah bengkok Victorinox (STOK LAMA)
model: 5.6616.12/5.6606.12
panjang: 12 cm atau 4.72 inci (panjang bilah)

material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau lapah daging versi lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990AN. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti !! Stok keluaran ini sangat TERHAD serta tiada lagi di pasaran, ia semakin pupus ditelan zaman dan peminat pisau sebolehnya miliki ia atau anda mengalami kekesalan yang tidak berkesudahan !!

Harga: (TIADA LAGI STOK; PUPUS!)

pisau lapah bengkok victorinox cap payungpisau lapah bengkok victorinox cap payungpisau lapah bengkok victorinox cap payung


1) Jenis: Pisau daging 7 inci (STOK LAMA)
model: 5.5603.20
panjang: 20 cm atau 7.87 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang:plastik FIBROX (anti licin)
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau daging stok lama Victorinox hulu plastik FIBROX (anti licin !), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Ia mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan
RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti !!

Harga: RM 149.00 - seunit

pisau-daging-20cm-cap-payung-victorinoxpisau-daging-20cm-cap-payung-victorinoxpisau-daging-20cm-cap-payung-victorinox


2) Jenis: Pisau lapah lurus Victorinox (STOK LAMA)
model: 5.6000.14
panjang: 14 cm atau 5.51 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau lapah daging bilah lurus stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti. Dapatkan ia !

Harga: (TIADA LAGI STOK; PUPUS !)

pisau-lapah-lurus-14cm-cap-payung-victorinoxpisau-lapah-lurus-14cm-cap-payung-victorinoxpisau-lapah-lurus-14cm-cap-payung-victorinox


Mari kita tonton video pisau keluaran lama Victorinox yang mempunyai logo payung pada bilahnya. Pisau-pisau lama Victorinox diakui lebih tajam dan lebih berat dengan campuran besi terbaik. Ia tidak lagi dikeluarkan dan telah pun pupus pada hari ini !

https://www.youtube.com/watch?v=jyuFN210SFg

pisau-sembelih-cap-payung-victorinox


2) Jenis: Pisau sembelihan lurus Victorinox
model: 5.5200.28
panjang: 28 cm atau 11 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau sembelih lembu bilah lurus bersaiz 11 inci keluaran lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran lama tahun 1980an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan "RARE" dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai "vintage" suatu hari nanti !! Bilah pisau daripada logam lama ini sangat disyorkan agar menjadi simpanan para peminat pisau seluruh Malaysia dan Nusantara !

Harga: (TIADA LAGI STOK; PUPUS!)

pisau-sembelih-lurus-11-inci-victorinox-cap-payungpisau-sembelih-lurus-11-inci-victorinox-cap-payungpisau-sembelih-lurus-11-inci-victorinox-cap-payung


3) Jenis: Pisau sembelihan Victorinox (STOK LAMA)
model: 5.7103.25
panjang: 25 cm (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik FIBROX (anti licin)
Buatan: Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau sembelih bersaiz 10 inci (panjang bilah) stok lama Victorinox hulu plastik FIBROX (anti licin !), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan "RARE" dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai "vintage" suatu hari nanti !! Stok keluaran ini sangat TERHAD dan tidak lagi boleh didapati di mana-mana, Masih tercari-cari pisau logam lama dengan saiz 10 inci ? Jangan bertangguh, dapatkan sekarang !!

Harga: (TIADA LAGI STOK !)

pisau-sembelih-10-inci-hulu-plastik-victorinox-cap-payungpisau-sembelih-10-inci-hulu-plastik-victorinox-cap-payungpisau-sembelih-10-inci-hulu-plastik-victorinox-cap-payung

4) Jenis: Pisau sembelihan Victorinox (STOK LAMA)
model: 5.7103.31
panjang: 31 cm atau 12.20 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik FIBROX (anti licin)
Buatan: Switzerland

Harga: (TIADA LAGI STOK !)

pisau-sembelih-12-inci-hulu-fibrox-lama-victorinoxpisau-sembelih-12-inci-hulu-fibrox-lama-victorinoxpisau-sembelih-12-inci-hulu-fibrox-lama-victorinox


1) Jenis: Pisau sembelihan Victorinox 11 inci (STOK LAMA)
model: 5.7100.28
panjang: 28 cm atau 11 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Switzerland

Harga: (TIADA LAGI STOK; PUPUS !)

pisau-sembelih-11-inci-versi-lama-victorinoxpisau-sembelih-11-inci-versi-lama-victorinoxpisau-sembelih-11-inci-versi-lama-victorinox


4) Jenis: Pisau lapah runcing Victorinox
model: 5.6706.12
panjang: 12 cm atau 4.72 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau lapah daging runcing stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan "RARE" dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai "vintage" suatu hari nanti !! Dapatkan ia hari ini !

Harga: (TIADA LAGI STOK; PUPUS !)

pisau-lapah-runcing-hulu-kayu-victorinoxpisau-lapah-runcing-hulu-kayu-victorinoxpisau-lapah-runcing-hulu-kayu-victorinox

Posted by: jimbit
6) Jenis: Pengasah pisau lapah/daging F.DICK
model: 7517130
panjang: 30cm atau 11.81 inci
bentuk besi pengasah: bulat
jenis pemegang: plastik
warna pemegang: MERAH
kadar asah: sederhana
Buatan: JERMAN

Keterangan: Besi pengasah / kilir ini dikeluarkan oleh F.DICK Jerman iaitu antara pembuat pisau terkemuka di Jerman. Ia diperbuat dari campuran besi tumpat TERBAIK dari Jerman, khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Ia sesuai untuk menajamkan pisau yang agak tumpul atau haus mata bilahnya atau juga untuk membuang lemak yang menyelaputi permukaan mata pisau. Jika anda masih tercari-cari besi pengasah PREMIUM dengan mencari kelainan dan RARE, mengapa tidak mencuba produk teknologi Jerman ini ?

Harga: RM 198.00 (TIADA STOK !)

besi-pengasah-sederhana-f.dick-jermanbesi-pengasah-sederhana-f.dick-jermanbesi-pengasah-sederhana-f.dick-jerman
Posted by: jimbit
Adakah anda ternanti-nanti pisau lapah jenama F.HERDER dari Solingen, Jerman ? Salah satu jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi !! Nantikan kemunculannya....

pisau-lapah-f.herder-cap-garpupisau-lapah-f.herder-cap-garpu
Category: ICEL - pisau dapur
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau dapur / chef ICEL
model: 245.3028.26
panjang: 26 cm atau 10.23 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik anti licin
Buatan: PORTUGAL
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Pisau dapur jenis ini adalah keluaran ICEL iaitu pembuat pisau terkemuka dari Portugal sejak tahun 1945. Pisau ini khusus dan terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Ia sangat TAJAM dan merupakan pisau serbaguna untuk sebarang kerja dapur. Ia adalah alatan WAJIB untuk pekerja di dapur hotel/katering/restoran/pelajar kolej/universiti bidang Food&Beverage, Perhotelan, Kulinari. Jenama pisau ICEL cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Portugal dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Mata pisau ini cukup tajam dan pemegangnya selesa dan kemas bila digenggam, ia merupakan pisau kualiti Eropah tetapi dengan harga yang mampu milik. Produk terulung dari negara "Benggali Putih" !!

Harga: RM 106.00 (STOK HABIS !)

pisau-dapur-26cm-icel-portugalpisau-dapur-26cm-icel-portugalpisau-dapur-26cm-icel-portugal

Posted by: jimbit
1) Jenis: lencana "Always be Ready" 5.11
warna: kombinasi coklat cerah, oren, hitam & hijau
material fabrik: -

Keterangan: Lencana / patch dengan imej tentera dan bertulis "ALWAYS BE READY" 5.11 ini dibuat sempena menghargai peminat produk 5.11 di Malaysia. Anda boleh melekat lencana ini pada jaket & beg atau di mana jua, ia didatangkan dengan pelekat velcro pada bahagian belakangnya. Tunjukkan taat setia tak berbelah bagi anda pada 5.11 dengan menyemat lencana ini pada barangan anda hari ini !!

Harga: (STOK HABIS !)

lencana-ready-patch-5.11lencana-ready-patch-5.11lencana-ready-patch-5.11


2) Jenis: lencana ular "Don't tread on me" 5.11
model: 81021
warna: hitam dengan kombinasi kuning & hijau
material fabrik: -
Negara ASAL pengeluar: USA

Keterangan: Lencana / patches ini yang dikeluarkan oleh pengeluar barangan taktikal 5.11, ia adalah ASLI. Lencana dengan motif ular berwarna kuning dan bermoto "Don't Tread on Me" ini adalah sebagai hiasan dan gaya terkini untuk ditampal / dijahit pada beg, jaket, topi dan barangan 5.11 atau di mana yang anda ingini. Terdapat pelekat velcro pada bahagian belakangnya.

Harga: (STOK HABIS !)

lencana-ular-patches-5.11lencana-ular-patches-5.11lencana-ular-patches-5.11


3) Jenis: lencana merah "Cold Hands" 5.11
model: 81020
warna: merah dengan kombinasi hitam
material fabrik: -
Negara ASAL pengeluar: USA

Keterangan: Ini adalah lencana / patches yang dikeluarkan oleh pengeluar barangan taktikal 5.11, ia adalah ASLI. Lencana ini dikeluarkan untuk ditampal / dijahit pada beg / barangan 5.11 atau di mana sahaja yang anda mahukan. Ia mempunyai pelekat velcro pada bahagian belakangnya. Tampalan lencana pada beg menjadi satu gaya yang semakin menjadi-jadi sekarang, jangan ketinggalan mendapatkan lencana RARE ini sebagai koleksi !!

Harga: (STOK HABIS !)

lencana-cold-hands-5.11lencana-cold-hands-5.11lencana-cold-hands-5.11
Posted by: jimbit
1) Jenis: minyak "mink oil" mengilat kasut Redwing Shoes
model: 95160
Kuantiti: 85 gram
Negara ASAL pengeluar: USA
Kandungan: lanolin dan silikon

Keterangan: Ini adalah sejenis minyak pengilat kasut PREMIUM keluaran Redwing Shoes USA, ia adalah ASLI. Pengilat kasut ini dibuat khusus untuk pemilik kasut Redwing Shoes atau apa sahaja jenama untuk kasut yang diperbuat dari kulit haiwan. Minyak ini apabila digosokkan pada kasut kulit akan membantu menjaga ketahanan, membersihkan, melembut serta merapikan dan yang paling menarik sekali ia membuatkan kasut kulit anda seolah-olah kalis air. Minyak ini diperbuat dari campuran silikon dan lanolin iaitu sejenis lilin pada bulu kambing biri-biri yang diketahui menyahkan air pada bulunya. Minyak pengilat ini adalah sangat disyorkan untuk mereka yang masih tercari-cari pengilat kasut terbaik untuk barangan kesayangan anda. Dapatkan hari ini !!

Harga: (TIADA STOK !)

nullnullnull
Posted by: jimbit
1) Jenis: beg kain RedWing Shoes
material: Kain jenis tebal
Warna: putih
Muatan: 1 ruang
Ukuran beg: 39 (tinggi) x 42 (lebar) sentimeter

Keterangan: Ini adalah beg kain yang diimpot dan dikeluarkan oleh pengeluar kasut but lagenda Redwing Shoes USA. Diperbuat dari fabrik tebal yang lasak di mana ia cukup sesuai untuk digayakan ketika bersantai, membeli belah, berkelah dan sebagainya. Ia dibuat khusus buat peminat kasut lagenda Redwing dan juga peminat barangan RARE sebagai koleksi anda. Dapatkan segera barangan yang jarang-jarang ada di pasaran ini !!

Harga: RM 160.00 (STOK HABIS !)

beg-kain-redwingbeg-kain-redwingbeg-kain-redwing