/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::. » Archives

Archives

You are currently viewing archive for December 2015
Posted by: jimbit
0) Jenis: Batu asah / Whetstone Grit 220/1000
Ukuran: 17.5 x 5.5 x 2.7 sentimeter
kadar asah: 220 (membaik pulih) & 1000 (Asas)
Grit: 220 & 1000
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN


Keterangan: Ini adalah batu asah keluaran TERBAIK Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan semenjak tahun 1955. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Batu ini didatangkan dengan tapak alas jenis plastik dibawahnya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu asah ini mempunyai 2 jenis kadar asahan (220 & 1000), jadi anda tidak perlu membawa banyak batu asah jika tugas anda memerlukan ke sana sini. Asahan grit 220 digunakan untuk "membentuk" semula / membaikpulih mata bilah yang telah sumbing atau bergerigi atau keadaan di mana telah teruk. Untuk makluman, grit 220 adalah SANGAT KASAR dan asahan dengan grit ini akan mengikis besi pada pisau dengan banyak. Manakala grit 1000 disyorkan selepas mengasah dari grit 220 iaitu merupakan asas permulaan mengasah pisau. Jika anda tercari-cari batu asah Jepun kasar yang berguna untuk "membaik pulih" mata pisau, dapatkan ia hari ini !!

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 15 minit sebelum boleh digunakan !

Harga: RM 134.00 - (TIADA STOK)

batu-asah-jepun-grit-220batu-asah-jepun-grit-220batu-asah-jepun-grit-220


1) Jenis: Batu asah / Whetstone Grit 1000/3000
Ukuran: 23 x 6.5 x 4.5 sentimeter
kadar asah: Asas (1000) dan Sederhana (3000)
Grit: 1000 & 3000
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Keterangan: Ini adalah batu asah keluaran TERBAIK Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan semenjak tahun 1955. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Batu ini didatangkan dengan tapak alas jenis plastik dibawahnya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu asah ini mempunyai 2 jenis kadar asahan (1000 & 3000), jadi anda tidak perlu membawa banyak batu asah jika tugas anda memerlukan ke sana sini. Asahan grit 1000 merupakan ASAS untuk mengasah, manakala grit 3000 disyorkan selepas mengasah dari grit 1000. Penggunaan batu asah grit 3000 dapat mengekalkan ketahanan tajam mata bilah agar lebih lama. Batu asah grit 3000 adalah TERBAIK terutamanya untuk pisau lapah.

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 15 minit sebelum boleh digunakan !

Harga: RM 168.00

batu-asah-jepun-grit-3000-fujitorabatu-asah-jepun-grit-3000-fujitorabatu-asah-jepun-grit-3000-fujitora

2) Jenis: Batu asah / Whetstone Grit 8000
Ukuran: 26.5 x 8 x 4 cm
kadar asah: tersangat halus
Grit: 8000
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Keterangan: Ini adalah antara batu asah keluaran TERBAIK Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Batu pengasah ini adalah dari gred TERBAIK dan SANGAT HALUS, ia adalah ASLI dan dibuat di negara yang terkenal sebagai pengeluar pedang samurai dan batu asah gred premium Jepun. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu ini akan mengeluarkan debu semasa anda mengasah. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah sangat halus dan sesuai untuk kerja akhir mata pisau yang telah di asah dengan pengasah grit kasar dan sederhana iaitu untuk membuang "calar" kecil pada pisau yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar. Jika anda masih tercari-cari batu asah PREMIUM terbaik untuk senjata/pisau anda, batu asah ini adalah alatan wajib untuk dimiliki.

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 5 minit sebelum boleh digunakan !

RM: 545.00

batu-asah-jepun-grit-8000batu-asah-jepun-grit-8000batu-asah-jepun-grit-8000-ded1-empire
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau lapah lurus F.HERDER
model: 8654-18,00
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau lapah daging lurus ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN. Ia dihasilkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen cukup terkenal berdekad lamanya dengan penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Ia memulakan perusahaan sejak tahun 1623 dan telah diperkenalkan dan memasuki pasaran Nusantara (Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Ia diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup.
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menghiris daging / menyembelih haiwan kecil; ayam/itik/burung/pelanduk/angsa/kambing/kibas dan BERGUNA untuk pengusaha/penyembelih di pasar/pusat sembelihan haiwan. Ia SANGAT DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata ceruk rantau. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan jarang didapati di pasaran rantau ini. Dapatkan ia sebelum anda berputih mata !!

Harga:
pisau-lapah-lurus-cap-garpu-f.herder-solingenpisau-lapah-lurus-cap-garpu-f.herder-solingenpisau-lapah-lurus-cap-garpu-f.herder-solingen
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau memburu "Compadre" BUCK
model: 0104WAS-B
Buatan: USA
Panjang keseluruhan: 9.5 inci
panjang bilah: 4.5 inci
tebal bilah pisau: 4 milimeter
Berat: 201.28 gram
Material: Besi 5160
Material sarung: Kulit asli
Jenis pemegang: Kayu Walnut dymonwood
Warna: coklat dengan kombinasi merah


Keterangan: Ini adalah pisau keluaran BUCK salah sebuah syarikat pembuat pisau memburu terulung dari Idaho, USA semenjak tahun 1902. Pisau ini adalah jenis full tang dan unik serta tampak "garang" dengan bilahnya berwarna merah menyala !! Pisau ini dicipta hasil inspirasi buat mereka yang terlibat dengan aktiviti luar dan lasak dan mereka yang mesra alam. Pisau ini kelihatan begitu anggun dan klasik bersama elemen kontemporari padanya. Ia kelihatan cukup menyerlah apabila dikeluarkan dari sarungnya, dengan bilahnya yang merah menyala pasti memukau rakan dan musuh anda. Buatannya cukup kemas dan teliti dari pekerja mahir Amerika. Ia terbaik untuk kegunaan aktiviti luar; mendaki gunung/memancing/berkhemah/berkayak/pemandu 4WD dan pisau ini sangat-sangat disyorkan buat peminat pisau kerana jenama BUCK wajib ada dalam koleksi peminat akhir zaman, Ayuh kalian !!

Harga: (STOK TIADA LAGI)

pisau-compadre-merah-buckpisau-compadre-merah-buckpisau-compadre-merah-buck
Posted by: jimbit
1) Jenis: Sarung tangan taktikal 5.11
model: 59351 (Station Grip)
saiz: S, M, L, XL
warna: hitam
material fabrik: Nylon tahan lasak & kulit
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Kemboja / Hong Kong / Indonesia

Keterangan: Sarung tangan taktikal 5.11 ini adalah ASLI, model "Station Grip" ini dihasilkan dengan kerjasama antara 5.11 USA dengan syarikat Ironclad yang merupakan antara pengeluar sarung tangan terkemuka untuk sektor industri dan sukan lasak dari USA. Sarung tangan 5.11 ini dibekalkan kepada tentera US / pihak berkuasa di serata dunia. Model sarung tangan ini adalah untuk pelbagai fungsi sama ada tugas semasa operasi taktikal, memandu kenderaan, menunggang motorsikal, mendaki gunung, berbasikal, motocross, aktiviti lasak, memandu kereta, membuat kerja di bengkel, semasa bekerja di ladang, pengendalian kenderaan berat; lori, jentolak, kren dan juga di dalam gudang atau untuk kegunaan pihak berkuasa (Polis/Tentera/JPJ/JPA/Imigresen/APMM). Pada bahagian tapak tangan & jari dilapisi kulit jenis lasak untuk memberi perlindungan terbaik, kelebihan sarung tangan ini ia cepat kering dan tahan lebih lama. Sarung tangan ini merupakan jenis PREMIUM dan menepati kehendak mereka yang inginkan sarung tangan pelbagai fungsi untuk tugas seharian.

Harga: RM 132.00

sarung-tangan-station-grip-5.11sarung-tangan-station-grip-5.11sarung-tangan-station-grip-5.11
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau lapah tirus F.DICK
model: 8136813 (model hulu kayu)
panjang: 13 cm atau 5.11 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu BUBINGA
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: JERMAN

Keterangan: Pisau lapah daging RARE jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas melapah pada ruang sempit/celah sendi & kepala/menghiris daging dan BERGUNA untuk pengusaha/penyembelih di pasar/pusat sembelihan haiwan, Anda akan merasa suatu kelainan ketika memegang dan menggunakan pisau hulu kayu BUBINGA terbaik ini. Pokok bubinga merupakan sejenis tumbuhan liar kayu keras sama spesis dengan pokok jati dan ia tumbuh meliar di kawasan berpaya / lembah negara Afrika dan Amerika Selatan, kayu bubinga biasanya digunakan dalam pembuatan perabut mewah, alat muzik gred terbaik (menjadi pilihan pengeluar seperti TAMA, Ibanez dan Warwick).
Ia TERBAIK untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Ini adalah koleksi pisau "RARE" dan jarang didapati di pasaran. Dapatkan segera kerana ia mempunyai nilai tersendiri !!

Harga: rm 125.00 (TIADA STOK !)

pisau-lapah-daging-tirus-hulu-kayu-f.dickpisau-lapah-daging-tirus-hulu-kayu-f.dickpisau-lapah-daging-tirus-hulu-kayu-f.dick


1) Jenis: Pisau daging/sembelih ayam F.DICK
model: 8134821 (model hulu kayu)
panjang: 21 cm atau 8.26 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu BUBINGA
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: JERMAN

Kegunaan: Pisau daging / pisau sembelih ayam "RARE" jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menghiris daging / menyembelih haiwan kecil; ayam/itik/burung/pelanduk/angsa dan BERGUNA untuk pengusaha/penyembelih di pasar/pusat sembelihan haiwan, Anda akan merasa suatu kelainan ketika memegang dan menggunakan pisau hulu kayu BUBINGA terbaik ini. Pokok bubinga merupakan sejenis tumbuhan liar kayu keras sama spesis dengan pokok jati dan ia tumbuh meliar di kawasan berpaya / lembah negara Afrika dan Amerika Selatan, kayu bubinga biasanya digunakan dalam pembuatan perabut mewah, alat muzik gred terbaik (menjadi pilihan pengeluar seperti TAMA, Ibanez dan Warwick).
Ia TERBAIK untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Ini adalah koleksi pisau "RARE" dan jarang didapati di pasaran. Jangan tunggu lama-lama ya !!

Harga: RM 174.00 - seunit (TIADA STOK !)

pisau-daging-sembelih-21cm-f.dick-jermanpisau-daging-sembelih-21cm-f.dick-jermanpisau-daging-sembelih-21cm-f.dick-jerman3) Jenis: Pisau daging /sembelih F.DICK
model: 8234818-03
panjang: 18 cm atau 7 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: MERAH
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: JERMAN

Kegunaan: Pisau daging / pisau sembelih jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menghiris daging / menyembelih haiwan kecil; ayam/itik/burung/pelanduk/angsa/kambing/kibas dan BERGUNA untuk pengusaha/penyembelih di pasar/pusat sembelihan haiwan. Ia TERBAIK untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Ini adalah versi pisau hulu MERAH yang RARE dan jarang didapati di pasaran. Berminat ??

Harga: RM 138.00 (TIADA STOK !)

pisau-daging-7-inci-f_dick-jermanpisau-daging-7-inci-f_dick-jermanpisau-daging-7-inci-f_dick-jerman


5) Jenis: pisau lapah daging 5" F.DICK
model: 8298113-03
panjang: 5 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
warna pemegang: MERAH
pemegang: plastik anti licin
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)
Buatan: JERMAN

Kegunaan: Pisau lapah daging bengkok jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja melapah /memotong daging, memisahkan daging dari tulangnya terutama daging ternakan yang digantung. Ia sangat disyorkan untuk mereka yang bekerja di pusat sembelihan, penjual daging, pekerja di ladang ruminan/ternakan dan pengumpul koleksi pisau. Jika anda masih mencari-cari pisau lapah daging bersaiz 5 inci dengan hulu MERAH yang jarang ada dan RARE, cubalah pisau JERMAN ini hari ini !!

Harga: RM 92.00 - seunit (TIADA STOK !)

pisau-lapah-daging-5-inci-f.dick-jermanpisau-lapah-daging-5-inci-f.dick-jermanpisau-lapah-daging-5-inci-f.dick-jermanPosted by: jimbit
1) Jenis: Topi baseball REDWING SHOES
model: 97410
Material: 100% kapas
Warna: hitam
jenis pelekat: velcro

Keterangan: Topi ini adalah ASLI dan dikeluarkan oleh REDWING SHOES USA. REDWING SHOES merupakan pengeluar kasut terkemuka dari USA yang mengeluarkan kasut dan pelbagai aksesori dengan kualiti TERBAIK semenjak tahun 1905. Topi ini adalah ringan dan sesuai dipakai ketika cuaca panas atau untuk bergaya. Logo dan tulisan pada bahagian hadapan topi ini disulam dan dijahit dengan kemas. Topi ini jarang-jarang didapati di pasaran dan anda sebagai peminat/pengumpul jenama REDWING SHOES patut memilikinya. Ia sangat disyorkan untuk pengumpul barangan RARE dan sebagai koleksi peribadi anda. Dapatkan segera sebelum ia hilang ditelan zaman !!!

Harga: RM 150.00

topi-hitam-redwing-shoestopi-hitam-redwing-shoestopi-hitam-redwing-shoes
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau daging 7 inci (STOK LAMA)
model: 5.5603.20
panjang: 20 cm atau 7.87 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang:plastik FIBROX (anti licin)
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau daging stok lama Victorinox hulu plastik FIBROX (anti licin !), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Ia mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan
RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti !!

Harga: RM 149.00 - seunit

pisau-daging-20cm-cap-payung-victorinoxpisau-daging-20cm-cap-payung-victorinoxpisau-daging-20cm-cap-payung-victorinox


2) Jenis: Pisau lapah lurus Victorinox (STOK LAMA)
model: 5.6000.14
panjang: 14 cm atau 5.51 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau lapah daging bilah lurus stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti. Dapatkan ia !

Harga: (TIADA LAGI STOK; PUPUS !)

pisau-lapah-lurus-14cm-cap-payung-victorinoxpisau-lapah-lurus-14cm-cap-payung-victorinoxpisau-lapah-lurus-14cm-cap-payung-victorinox1) Jenis: Pisau lapah tirus Victorinox
model: 5.6100.18
panjang: 18 cm atau 7 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau lapah daging bilah tirus bersaiz 7 inci (mata bilah) yang merupakan keluaran lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), ia adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti. Dapatkan sebelum pupus ditelan zaman !!

Harga: RM 135.00

pisau-lapah-tirus-cap-payung-victorinoxpisau-lapah-tirus-cap-payung-victorinox


Mari kita tonton video pisau keluaran lama Victorinox yang mempunyai logo payung pada bilahnya. Pisau-pisau lama Victorinox diakui lebih tajam dan lebih berat dengan campuran besi terbaik. Ia tidak lagi dikeluarkan dan telah pun pupus pada hari ini !

https://www.youtube.com/watch?v=jyuFN210SFg

pisau-sembelih-cap-payung-victorinox


2) Jenis: Pisau sembelihan lurus Victorinox
model: 5.5200.28
panjang: 28 cm atau 11 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau sembelih lembu bilah lurus bersaiz 11 inci keluaran lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran lama tahun 1980an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan "RARE" dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai "vintage" suatu hari nanti !! Bilah pisau daripada logam lama ini sangat disyorkan agar menjadi simpanan para peminat pisau seluruh Malaysia dan Nusantara !

Harga: (TIADA LAGI STOK; PUPUS!)

pisau-sembelih-lurus-11-inci-victorinox-cap-payungpisau-sembelih-lurus-11-inci-victorinox-cap-payungpisau-sembelih-lurus-11-inci-victorinox-cap-payung


3) Jenis: Pisau sembelihan Victorinox (STOK LAMA)
model: 5.7103.25
panjang: 25 cm (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik FIBROX (anti licin)
Buatan: Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau sembelih bersaiz 10 inci (panjang bilah) stok lama Victorinox hulu plastik FIBROX (anti licin !), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan "RARE" dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai "vintage" suatu hari nanti !! Stok keluaran ini sangat TERHAD dan tidak lagi boleh didapati di mana-mana, Masih tercari-cari pisau logam lama dengan saiz 10 inci ? Jangan bertangguh, dapatkan sekarang !!

Harga: (TIADA LAGI STOK !)

pisau-sembelih-10-inci-hulu-plastik-victorinox-cap-payungpisau-sembelih-10-inci-hulu-plastik-victorinox-cap-payungpisau-sembelih-10-inci-hulu-plastik-victorinox-cap-payung

4) Jenis: Pisau sembelihan Victorinox (STOK LAMA)
model: 5.7103.31
panjang: 31 cm atau 12.20 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik FIBROX (anti licin)
Buatan: Switzerland

Harga: (TIADA LAGI STOK !)

pisau-sembelih-12-inci-hulu-fibrox-lama-victorinoxpisau-sembelih-12-inci-hulu-fibrox-lama-victorinoxpisau-sembelih-12-inci-hulu-fibrox-lama-victorinox


1) Jenis: Pisau sembelihan Victorinox 11 inci (STOK LAMA)
model: 5.7100.28
panjang: 28 cm atau 11 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Switzerland

Harga: (TIADA LAGI STOK; PUPUS !)

pisau-sembelih-11-inci-versi-lama-victorinoxpisau-sembelih-11-inci-versi-lama-victorinoxpisau-sembelih-11-inci-versi-lama-victorinox


3) Jenis: Pisau lapah tirus Victorinox (STOK LAMA)
model: 5.6400.12
panjang: 12 cm atau 4.72 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau lapah daging tirus stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti. Jangan tunggu lagi jika hati sudah berkenan !

Harga: RM 154.00

pisau-lapah-tirus-hulu-kayu-victorinoxpisau-lapah-tirus-hulu-kayu-victorinoxpisau-lapah-tirus-hulu-kayu-victorinox


4) Jenis: Pisau lapah runcing Victorinox
model: 5.6706.12
panjang: 12 cm atau 4.72 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau lapah daging runcing stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan "RARE" dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai "vintage" suatu hari nanti !! Dapatkan ia hari ini !

Harga: (TIADA LAGI STOK; PUPUS !)

pisau-lapah-runcing-hulu-kayu-victorinoxpisau-lapah-runcing-hulu-kayu-victorinoxpisau-lapah-runcing-hulu-kayu-victorinox

Posted by: jimbit
6) Jenis: Pengasah pisau lapah/daging F.DICK
model: 7517130
panjang: 30cm atau 11.81 inci
bentuk besi pengasah: bulat
jenis pemegang: plastik
warna pemegang: MERAH
kadar asah: sederhana
Buatan: JERMAN

Keterangan: Besi pengasah / kilir ini dikeluarkan oleh F.DICK Jerman iaitu antara pembuat pisau terkemuka di Jerman. Ia diperbuat dari campuran besi tumpat TERBAIK dari Jerman, khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Ia sesuai untuk menajamkan pisau yang agak tumpul atau haus mata bilahnya atau juga untuk membuang lemak yang menyelaputi permukaan mata pisau. Jika anda masih tercari-cari besi pengasah PREMIUM dengan mencari kelainan dan RARE, mengapa tidak mencuba produk teknologi Jerman ini ?

Harga: RM 198.00

besi-pengasah-sederhana-f.dick-jermanbesi-pengasah-sederhana-f.dick-jermanbesi-pengasah-sederhana-f.dick-jerman
Posted by: jimbit
Adakah anda ternanti-nanti pisau lapah jenama F.HERDER dari Solingen, Jerman ? Salah satu jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi !! Nantikan kemunculannya....

pisau-lapah-f.herder-cap-garpupisau-lapah-f.herder-cap-garpu
Category: ICEL - pisau dapur
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau dapur / chef ICEL
model: 245.3028.26
panjang: 26 cm atau 10.23 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik anti licin
Buatan: PORTUGAL
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Pisau dapur jenis ini adalah keluaran ICEL iaitu pembuat pisau terkemuka dari Portugal sejak tahun 1945. Pisau ini khusus dan terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Ia sangat TAJAM dan merupakan pisau serbaguna untuk sebarang kerja dapur. Ia adalah alatan WAJIB untuk pekerja di dapur hotel/katering/restoran/pelajar kolej/universiti bidang Food&Beverage, Perhotelan, Kulinari. Jenama pisau ICEL cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Portugal dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Mata pisau ini cukup tajam dan pemegangnya selesa dan kemas bila digenggam, ia merupakan pisau kualiti Eropah tetapi dengan harga yang mampu milik. Produk terulung dari negara "Benggali Putih" !!

Harga: RM 106.00

pisau-dapur-26cm-icel-portugalpisau-dapur-26cm-icel-portugalpisau-dapur-26cm-icel-portugal

Posted by: jimbit
1) Jenis: lencana "Always be Ready" 5.11
warna: kombinasi coklat cerah, oren, hitam & hijau
material fabrik: -

Keterangan: Lencana / patch dengan imej tentera dan bertulis "ALWAYS BE READY" 5.11 ini dibuat sempena menghargai peminat produk 5.11 di Malaysia. Anda boleh melekat lencana ini pada jaket & beg atau di mana jua, ia didatangkan dengan pelekat velcro pada bahagian belakangnya. Tunjukkan taat setia tak berbelah bagi anda pada 5.11 dengan menyemat lencana ini pada barangan anda hari ini !!

Harga: RM 25.00 (sekeping)

lencana-ready-patch-5.11lencana-ready-patch-5.11lencana-ready-patch-5.11


2) Jenis: lencana ular "Don't tread on me" 5.11
model: 81021
warna: hitam dengan kombinasi kuning & hijau
material fabrik: -
Negara ASAL pengeluar: USA

Keterangan: Lencana / patches ini yang dikeluarkan oleh pengeluar barangan taktikal 5.11, ia adalah ASLI. Lencana dengan motif ular berwarna kuning dan bermoto "Don't Tread on Me" ini adalah sebagai hiasan dan gaya terkini untuk ditampal / dijahit pada beg, jaket, topi dan barangan 5.11 atau di mana yang anda ingini. Terdapat pelekat velcro pada bahagian belakangnya.

Harga: RM 45.00 (sekeping)

lencana-ular-patches-5.11lencana-ular-patches-5.11lencana-ular-patches-5.11


3) Jenis: lencana merah "Cold Hands" 5.11
model: 81020
warna: merah dengan kombinasi hitam
material fabrik: -
Negara ASAL pengeluar: USA

Keterangan: Ini adalah lencana / patches yang dikeluarkan oleh pengeluar barangan taktikal 5.11, ia adalah ASLI. Lencana ini dikeluarkan untuk ditampal / dijahit pada beg / barangan 5.11 atau di mana sahaja yang anda mahukan. Ia mempunyai pelekat velcro pada bahagian belakangnya. Tampalan lencana pada beg menjadi satu gaya yang semakin menjadi-jadi sekarang, jangan ketinggalan mendapatkan lencana RARE ini sebagai koleksi !!

Harga: RM 45.00 (sekeping)

lencana-cold-hands-5.11lencana-cold-hands-5.11lencana-cold-hands-5.11
Posted by: jimbit
1) Jenis: minyak "mink oil" mengilat kasut Redwing Shoes
model: 95160
Kuantiti: 85 gram
Negara ASAL pengeluar: USA
Kandungan: lanolin dan silikon

Keterangan: Ini adalah sejenis minyak pengilat kasut PREMIUM keluaran Redwing Shoes USA, ia adalah ASLI. Pengilat kasut ini dibuat khusus untuk pemilik kasut Redwing Shoes atau apa sahaja jenama untuk kasut yang diperbuat dari kulit haiwan. Minyak ini apabila digosokkan pada kasut kulit akan membantu menjaga ketahanan, membersihkan, melembut serta merapikan dan yang paling menarik sekali ia membuatkan kasut kulit anda seolah-olah kalis air. Minyak ini diperbuat dari campuran silikon dan lanolin iaitu sejenis lilin pada bulu kambing biri-biri yang diketahui menyahkan air pada bulunya. Minyak pengilat ini adalah sangat disyorkan untuk mereka yang masih tercari-cari pengilat kasut terbaik untuk barangan kesayangan anda. Dapatkan hari ini !!

Harga: (TIADA STOK !)

minyak-kasut-mink-oil-redwingminyak-kasut-mink-oil-redwingminyak-kasut-mink-oil-redwing
Posted by: jimbit
1) Jenis: beg kain RedWing Shoes
material: Kain jenis tebal
Warna: putih
Muatan: 1 ruang
Ukuran beg: 39 (tinggi) x 42 (lebar) sentimeter

Keterangan: Ini adalah beg kain yang diimpot dan dikeluarkan oleh pengeluar kasut but lagenda Redwing Shoes USA. Diperbuat dari fabrik tebal yang lasak di mana ia cukup sesuai untuk digayakan ketika bersantai, membeli belah, berkelah dan sebagainya. Ia dibuat khusus buat peminat kasut lagenda Redwing dan juga peminat barangan RARE sebagai koleksi anda. Dapatkan segera barangan yang jarang-jarang ada di pasaran ini !!

Harga: RM 160.00

beg-kain-redwingbeg-kain-redwingbeg-kain-redwing