1) Jenis: Klip mengasah pisau Mont Blanc
model: 36004
Ukuran: 10 x 2 sentimeter
material: plastik resin & seramik alumina
Buatan: Shimizu Seisakusho Co., Ltd, Miki, Hyogo, Jepun


Keterangan: Ini merupakan sejenis klip mengasah pisau keluaran ASLI dari Shimizu Seisakusho Co., Ltd yang merupakan pengeluar peralatan untuk pertanian/pertukangan sejak tahun 1942 di Jepun. Klip ini sebenarnya TERBAIK untuk membantu memudahkan sesiapa yang mahu mengasah pisau / parang di atas batu asah dari sebarang jenama / grit. Klip ini cuma perlu dikepilkan pada bahagian belakang mata pisau / parang dan hanya letakkan ia di atas batu asah dan anda boleh mula mengasah dalam keadaan yang stabil & konsisten. Hasilnya kerja mengasah lebih sempurna dan jitu. Menarik bukan ?

Harga: RM 59.00 - SEUNIT

klip asah pisauklip asah pisauklip asah pisau0) Jenis: Batu asah / Whetstone Grit 220/1000
Ukuran: 17.5 x 5.5 x 2.7 sentimeter
kadar asah: 220 (membaik pulih) & 1000 (Asas)
Grit: 220 & 1000
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN


Keterangan: Ini adalah batu asah keluaran TERBAIK Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan semenjak tahun 1955. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Batu ini didatangkan dengan tapak alas jenis plastik dibawahnya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu asah ini mempunyai 2 jenis kadar asahan (220 & 1000), jadi anda tidak perlu membawa banyak batu asah jika tugas anda memerlukan ke sana sini. Asahan grit 220 digunakan untuk "membentuk" semula / membaikpulih mata bilah yang telah sumbing atau bergerigi atau keadaan di mana telah teruk. Untuk makluman, grit 220 adalah SANGAT KASAR dan asahan dengan grit ini akan mengikis besi pada pisau dengan banyak. Manakala grit 1000 disyorkan selepas mengasah dari grit 220 iaitu merupakan asas permulaan mengasah pisau. Jika anda tercari-cari batu asah Jepun kasar yang berguna untuk "membaik pulih" mata pisau, dapatkan ia hari ini !!

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 15 minit sebelum boleh digunakan !

Harga: RM 134.00 - (TIADA STOK)

batu-asah-jepun-grit-220batu-asah-jepun-grit-220batu-asah-jepun-grit-2202) Jenis: Batu asah / Whetstone Grit 8000
Ukuran: 26.5 x 8 x 4 cm
kadar asah: tersangat halus
Grit: 8000
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Keterangan: Ini adalah antara batu asah keluaran TERBAIK Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Batu pengasah ini adalah dari gred TERBAIK dan SANGAT HALUS, ia adalah ASLI dan dibuat di negara yang terkenal sebagai pengeluar pedang samurai dan batu asah gred premium Jepun. Ia diperbuat dari campuran pelbagai mineral / logam / batuan premium dan khusus untuk mengasah sebarang jenis/jenama pisau, pedang, kukri, parang dan sebagainya. Semasa mengasah anda perlu condongkan mata pisau sebanyak 15 - 20 darjah serta meletakkan sedikit air pada batu ini. Batu ini akan mengeluarkan debu semasa anda mengasah. Kadar asahan untuk pengasah ini adalah sangat halus dan sesuai untuk kerja akhir mata pisau yang telah di asah dengan pengasah grit kasar dan sederhana iaitu untuk membuang "calar" kecil pada pisau yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar. Jika anda masih tercari-cari batu asah PREMIUM terbaik untuk senjata/pisau anda, batu asah ini adalah alatan wajib untuk dimiliki.

NOTA: Batu asah ini perlu direndam di dalam air selama 5 minit sebelum boleh digunakan !

RM: 545.00 (STOK HABIS !)

batu-asah-jepun-grit-8000batu-asah-jepun-grit-8000batu-asah-jepun-grit-8000-ded1-empire