/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::. » Archives

Archives

You are currently viewing archive for January 2017
Posted by: jimbit
1) Jenis: Jam tangan taktikal H.R.T. Titanium 5.11
Model: 59209
Material: Titanium, besi tahan karat, kaca anti silau (mineral crystal)
Ukuran permukaan jam: 50mm
Warna: kelabu
Jaminan: 2 tahun
Ketahanan air: 100 meter (sesuai untuk berenang / di permukaan air cetek)
Jangka hayat bateri: 24 bulan
Keistimewaan: Kalkulator penembak "SURESHOT", binaan dari besi terbaik Titanium, Penggera, Chronometer

Keterangan: Jam HRT Titanium 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia dibekalkan kepada tentera US, Unit Penguatkuasa, Polis di serata dunia.
Ia dibuat menggunakan Titanium dan besi tahan karat TERBAIK gred tentera dan menepati spesifikasi ketenteraan yang ketat. Jam ini dihasilkan dengan kerjasama Horus Vision LLC (pengeluar peralatan Balistik) yang mempunyai 13 jenis setting untuk penembak / sniper bagi tembakan jarak jauh yang lebih mudah dan tangkas. Kalkulator penembak ini boleh membuat kiraan sasaran peluru dengan tepat sehingga 1000 meter !!
Ia boleh dipakai semasa operasi / peperangan atau mereka yang terlibat dengan aktiviti lasak di hutan belantara yang penuh onak dan duri. Jam ini didatangkan dengan 2 jenis tali iaitu getah dan kulit asli berserta dengan bekas jam yang tampak ekslusif !
Keistimewaan jam ini terletak pada kualiti TITANIUM dan "sureshot calculator" iaitu mekanisma pengiraan untuk penembak tepat sehingga 1000 meter ketika MILS, TMOA/SMOA, lampu, penggera, cermin kalis calar. Jam tangan ini adalah TERBAIK dan disyorkan untuk anggota keselamatan, penguatkuasa (Polis/APMM/RELA/Tentera/Imigresen/SMART/JPJ). Ini merupakan produk jam TERBAIK keluaran 5.11 USA !!

Harga: RM 1 260.00 (STOK HABIS !)
jam-tangan-taktikal-titanium-hrt-5.11jam-tangan-taktikal-titanium-hrt-5.11jam-tangan-taktikal-titanium-hrt-5.11
Posted by: jimbit
2) Jenis: Hon sharp tone HELLA
Model: 3BB922000-731
Material: Besi
Warna: Kombinasi hitam, biru dan kuning
Frekuensi: 415hz / 350hz
Penggunaaan kuasa: 12V
Kekuatan bunyi: 115 dB(A) - TAJAM & NYARING !
Buatan: HELLA KGaA Hueck & Co.

Keterangan: Hon HELLA ini adalah ASLI keluaran HELLA, warna kuning padanya menyerlah dan memberi daya tarikan pada kenderaan anda, ia tampak stylo dan "garang" walau kemana destinasi anda !! Hon ini merupakan yang nyaring dan kuat, bila dibunyikan, boleh membuatkan kenderaan lain segera memberi laluan / mendengar hon anda. Ini adalah hon terbaik untuk pemandu kenderaan / penunggang motorsikal di luar sana !! Hon ini jarang didapati di pasaran dan agak RARE, ia cukup terkenal di kalangan pemilik kenderaan di USA dan Eropah dan menjadi gaya terbaru di sana !!

Untuk kenderaan: Motorsikal, Trak, Kereta (SUBARU, Proton, Perodua, Toyota, Honda, Mercedes, BMW, Volkswagen, Mitsubishi, Nissan, Volvo dan sebagainya )

Harga: RM 105.00
hon-hella-sharp-tone-kuninghon-hella-sharp-tone-kuninghon-hella-sharp-tone-kuning
Posted by: jimbit
2) Jenis: Mentol lampu depan HELLA 5000K
Model: 8GJ211730-193
Kuasa mentol: 100/90W (anda perlu memasang harness relay !)
Warna lampu: Putih 85%, biru 15%

Material: Kaca "quartz" kalis UV kualiti tinggi
Voltan: 12V
Jenis soket: H4
Buatan: HELLA KGaA Hueck & Co.

kegunaan: Ini merupakan produk terbaru dari HELLA, yang merupakan pelopor dalam industri automotif melebihi 100 tahun, mentol dengan cahaya putih ini menghasilkan cahaya seolah-olah lampu Xenon. Mentol ini adalah untuk lampu hadapan kenderaan anda. Ia adalah lebih terang berbanding mentol 5000K biasa dan menghasilkan pandangan yang lebih jelas, jitu dan mengurangkan simptom keletihan mata ketika memandu untuk perjalanan jarak jauh atau di kawasan yang gelap gelita. Kenderaan yang ingin dipasang mentol jenis ini WAJIB dipasang dengan wayar harness relay yang boleh menampung kuasa 100watt atau lebih supaya kuasanya stabil dan mengelakkan kabel serta soket asal lampu menjadi panas dan rosak. Pemasangan mentol ini boleh dilakukan oleh memana kedai aksesori kenderaan bertauliah / berpengalaman. Dibuat khusus buat mereka yang tercari-cari mentol lampu kenderaan berkualiti tinggi !

Untuk kenderaan: Kereta (Proton, Toyota, Perodua, Honda, Mercedes, BMW, Volkswagen, Mitsubishi, Nissan, Volvo - sila rujuk buku panduan kenderaan anda untuk jenis mentol yang sesuai)

Harga: RM 97.00 (sekotak - 2 unit)

mentol-putih-5000k-hellamentol-putih-5000k-hellamentol-putih-5000k-hella

1) Jenis: Alat serbaguna "tahun ayam" VICTORINOX Swiss Army (EDISI TERHAD)
model: 1.3714.E6
Panjang keseluruhan: 9.1 sentimeter
Berat: 99 gram

Material: Besi tahan karat dan plastik ABS
Warna: merah dengan motif ayam jantan berwarna kuning cair
Buatan: Victorinox AG, Switzerland
Bilangan alatan: 18 jenis

Keterangan: Bersempena dengan tahun 2017 iaitu tahun ayam jantan mengikut kalendar Cina, Victorinox AG Switzerland berbesar hati mengeluarkan EDISI TERHAD yang cuma dikeluarkan sebanyak 8888 unit untuk pasaran seluruh dunia. Setiap versi ini mempunyai nombor keluaran unik padanya dan didatangkan dengan kotak khas ekslusif bersama kad ucapan aluan dari Victorinox ! Mengikut kalendar Cina, mereka yang lahir pada tahun ayam jantan (2017) mempunyai sikap yang boleh dipercayai, menepati masa, bertanggungjawab serta yakin diri. Edisi alat serbaguna ini hanya dikeluarkan sekali seumur hidup dan dibuat khusus buat pencinta jenama Victorinox Swiss Army yang mahu menjadikan sebagai koleksi atau hadiah buat yang tersayang. Ini merupakan versi RARE yang jarang ada di pasaran rantau ini dan perlu menjadi aset anda sehingga ke penghujung usia !!

Ia mempunyai 18 jenis alatan serbaguna:
1. Pisau besar
2. Pisau kecil
3. pembuka tin
4. pemutar skru 3mm
5. pembuka tutup botol
6. pengoyak wayar
7. pemutar skru 5mm
8. pengetuk
9. gunting
10. gergaji kayu
11. penyangkuk
12. pencungkil gigi
13. penyepit
14. penggantung kunci
15. pembuka gabus botol 1
16. pemutar skru kecil 1
17. pemutar skru kecil 2
18. pembuka gabus botol 2

Harga: RM 437.00
victorinox-swiss-army-ayam-edisi-terhadvictorinox-swiss-army-ayam-edisi-terhadvictorinox-swiss-army-ayam-edisi-terhad


1) Jenis: pisau lipat "Hunter Pro" Victorinox SWISS ARMY
model: 0.9410.9B1
panjang bilah: 4 inci
panjang keseluruhan: 8.93 inci
tebal bilah: 3 milimeter
Warna: OREN
berat: 162 gram
Material bilah: Besi 1.4110 (tahan karat)
Material pemegang: getah sintetik
Buatan: Victorinox AG, SWITZERLAND

Keterangan: Ini adalah pisau lipat ASLI keluaran VICTORINOX, jenama yang menjadi kebanggaan Switzerland yang berpangkalan di Ibach semenjak tahun 1884 yang diasaskan oleh Karl Elsener. Model pisau dengan warna OREN terang & menyerlah ini merupakan antara model TERBARU pisau lipat dari Victorinox. Pisau ini tampak kecil dan elegan dan didatangkan dengan pemegang jenis getah sintetik yang selesa apabila digenggam & tidak licin. Pisau ini sebenarnya dibuat khusus buat penggiat aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike dan disyorkan untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal). Pisau keluaran Victorinox telah dikenali berdekad lamanya di seluruh dunia dan telah diakui ketajaman dan kualiti tanpa kompromi. Model pisau ini menjadi rebutan ramai peminat pisau di seluruh dunia kerana kualiti, ketajaman dan kejituannya, dapatkan hari ini sebelum menyesal tak sudah !!

Harga: RM 238.00

pisau-lipat-hunterpro-oren-swiss-armypisau-lipat-hunterpro-oren-swiss-armypisau-lipat-hunterpro-oren-swiss-army

Sekadar berkongsi dengan peminat....barisan alat serbaguna keluaran Victorinox yang dibuat khas untuk unit tentera & polis di serata dunia termasuk Polis Diraja Malaysia, Angkatan Tentera Malaysia, Tentera Diraja Belanda, Angkatan Bersenjata Jerman (Bundeswehr) dan Pertubuhan Tentera Pengaman NATO . Sebahagian versi ini TIDAK DIJUAL kepada orang awam dan tiada di pasaran serta sangat "RARE" dan menjadi buruan para peminat di serata dunia !!

victorinox-untuk-tenteravictorinox-untuk-tenteravictorinox-untuk-tentera
Posted by: jimbit
1) Jenis: Hon super tone HELLA
Model: 3AG 003 399-801
Material: Besi
Warna: Kombinasi hitam dan merah
Frekuensi: 500hz / 300hz
Penggunaaan kuasa: 12V
Kekuatan bunyi: 118 dB(A) - KUAT dan NYARING !
Buatan: HELLA KGaA Hueck & Co.

Keterangan: Hon HELLA ini adalah ASLI, produk berkualiti buatan HELLA dan merupakan yang paling nyaring dalam kelasnya, bila dibunyikan, boleh membuatkan kenderaan lain segera memberi laluan / mendengar hon anda. Hon jenis ini nampak cukup stylo dan "garang" bila di pasang pada kenderaan anda, kenderaan anda akan jadi perhatian ramai bila dipasang, apa lagi ditunggu ? Hon jenis ini cukup terkenal di kalangan pemilik kenderaan di USA dan Eropah, hon ini jarang terdapat di pasaran dan agak rare. Dapatkan ia hari ini juga !!

Untuk kenderaan: motorsikal, kereta, van, trak (SUBARU, Mitsubishi, Proton, Volkswagen, Honda, Nissan, Toyota dan sebagainya !)

Harga: RM 114.00
hon-merah-supertone-hellahon-merah-supertone-hellahon-merah-supertone-hella


Posted by: jimbit
4) Jenis: lampu kabus/spotlight HELLA 700FF
Model: 010032801 (lampu putih)
Material: Kaca dan plastik
Warna: Kombinasi hitam dan putih jernih
Jenis mentol: H3
Kuasa mentol: 55W
Voltan mentol: 12V
Ukuran: 3.4 x 7.3 x 8.5 inci
Jarak suluhan: sehingga 400 meter dengan cahaya "bukaan lebar"

Keterangan: lampu kabus/spotlight HELLA ini adalah bersaiz besar berbanding spotlight biasa, ia TERBAIK kerana biasan dan "bukaan" suluhannya lebih lebar dan terang berbanding lampu kabus biasa. Ia SANGAT disyorkan untuk anda yang kerap memandu di jalan berkabus/jalan gelap/jalan di hutan atau untuk kenderaan komersial. Ia sangat terang berbanding lampu kabus biasa / jenama lain. Ia boleh dipasang pada bumper depan atau pada bahagian atas bumbung atau di mana yang anda inginkan. Ia dibuat dari plastik ABS yang tahan lasak dan nampak moden serta "stylo".

Harga: RM 376.00 (sepasang; 2 unit)
lampu-kabus-spotlight-700ff-hellalampu kabus spotlight hella 700ff offroadlampu-kabus-spotlight-700ff-hella
Posted by: jimbit
1) Jenis: talipinggang taktikal Maverick 5.11
model: 59569
saiz: S, L
warna: coklat, hitam
Lebar: 1.75 inci
material kepala talipinggang: besi 7075 aluminum aloi, tembaga
pengiktirafan: melepasi piawaian keselamatan ANSI Z359.1
kekuatan tegangan: sehingga 1800 kilogram !

material fabrik: Nylon tahan lasak
Negara ASAL pengeluar: USA

Keterangan: Tali pinggang taktikal digelar "MAVERICK" gred tentera 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Merupakan kerjasama dengan AustriAlpin yang merupakan pengeluar terkemuka produk PREMIUM keselamatan PPE yang terkenal digunakan dalam industri, keselamatan, ketenteraan, sukan payung terjun, pendaki gunung. Produk AustriAlpin iaitu COBRA telah diuji dan diakui kualitinya, digunakan dalam sukan terjun ekstrim, program angkasa lepas NASA dan di dalam pelbagai filem Hollywood. Fabrik tali pinggang ini adalah tebal dan sangat tahan lasak serta kuat. Ia boleh dipakai sama ada ketika sebarang operasi oleh anggota keselamatan/penguatkuasa/pengawal peribadi dan kelihatan ringkas dan selesa sebagai pakaian harian atau di pakai untuk ke pejabat atau untuk aktiviti luar. Sesuai juga untuk mereka yang terlibat dengan aktiviti luar mendaki gunung / penggiat sukan payung terjun atau mereka yang mahukan tali pinggang yang tahan lasak dan produk taktikal yang diakui kualiti tahap tertinggi !!

Harga: RM 369.00 - seunit
: RM 513.00 (saiz XL; hitam)


talipinggang-maverick-cobra-5.11talipinggang-maverick-cobra-5.11talipinggang-maverick-cobra-5.11

2) Jenis: cermin mata hitam taktikal (Polarized) SMITH OPTICS
model: HUTPPGY22BK (hudson)
warna bingkai: hitam
warna lensa cermin: hitam POLARIZED
perlindungan: 100% kalis sinaran UVA, UVB, UVC
pengiktirafan: melepasi piawaian optik ANSI Z87.1 dan MIL-PRF-31013 (gred tentera) dengan cermin "BALLISTIC" !!
Negara ASAL pengeluar: USA


Keterangan: cermin mata hitam SMITH OPTICS ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM gred tentera keluaran SMITH OPTICS USA. SMITH OPTICS merupakan antara syarikat pengeluar cermin mata lasak sejak 1965 ditubuhkan oleh Dr. Bob Smith. Ia menjadi pilihan dan dibekalkan kepada penembak, peluncur papan luncur ais, pelumba motor/sukan lasak dan versi taktikal kepada tentera US, Unit Penguatkuasa di serata dunia.
Material bingkai dan cermin lensa (jenis "BALLISTIC") tahan sehingga peluru 0.22 caliber, TAHAN LASAK, kuat dan tahan hentakan menggunakan teknologi TLT (Tapered Lens Technology). Ia boleh dipakai sama ada ketika sebarang operasi atau dipakai secara harian atau di pakai untuk memandu, menunggang atau untuk aktiviti luar. Ia memberi perlindungan dari SILAU dan anti KELETIHAN mata anda (anti fatigue), produk ini adalah tahan hentakan berbanding produk biasa ! Sesuai juga untuk mereka yang terlibat dengan aktiviti sukan permotoran, memandu, menunggang, aktiviti luar atau bersantai. Jika anda tercari-cari cermin mata untuk pelbagai kegunaan yang melindungi mata anda setiap masa dalam segala situasi, model ini adalah TERBAIK untuk anda. Ingatlah, mata adalah anugerah yang tidak TERNILAI !!

Harga: RM 408.00 (STOK HABIS !)
cermin-mata-hitam-hudson-smith-opticscermin-mata-hitam-hudson-smith-opticscermin-mata-hitam-hudson-smith-optics
Posted by: jimbit
1) Jenis: Sarung pistol Blackhawk (jenis sembunyi/luar)
model: 410524BK-R
warna: hitam
material: plastik thermo
Buatan: USA
Model pistol yang sesuai: Walther P99

Keterangan: Ini adalah sarung pistol / "holster" ASLI taktikal gred tentera keluaran Blackhawk! USA, salah satu pengeluar terkemuka peralatan taktikal & ketenteraan yang diasaskan oleh Mike Noell (bekas tentera elit US Navy SEAL). Ia dibuat khusus untuk kegunaan anggota polis / tentera semasa tugas taktikal / peperangan / semasa tugas harian. Ia juga disyorkan untuk pemilik senjata api. Sebagaimana diketahui, PDRM merupakan antara yang menggunakan paling banyak pistol jenis Walther P99. Sarung pistol ini berguna untuk anggota yang ingin meletakkan senjata pada pinggang tetapi mahu menyorokkan dari pandangan umum/musuh. Ia mempunyai klip yang boleh dikepit pada bahagian dalam seluar/talipinggang anda. Disamping itu ia juga boleh diletak pada talipinggang (bahagian luar).

Harga: RM 299.00 (STOK HABIS !)

sarung-walther-p99-blackhawksarung-walther-p99-blackhawksarung-walther-p99-blackhawk
Posted by: jimbit
Saksikan video pisau chef jenis besi tempa yang merupakan jenama lagenda dan model ikonik pisau keluaran F.HERDER Solingen, Jerman. Pisau chef ini digunakan kerana sangat tajam dan menjadi rebutan para peminat / penyembelih di serata dunia !! Video adalah ihsan Encik Abd Nasir dari Tanjung Malim, Perak, Malaysia.

https://www.youtube.com/watch?v=--3aBdS3Fx0

pisau-chef-besi-tempa-cap-spade-f.herder