/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Posted by: jimbit
Ulasan dan demonstrasi seluar kargo taktikal 5.11 (model Taclite PRO). Perusahaan 5.11 berpengkalan di Irvine, California, USA, merupakan pengeluar terulung untuk pakaian & alatan taktikal khusus untuk anggota keselamatan & penguatkuasa di seluruh dunia.

Sila klik:
https://www.youtube.com/watch?v=1HnYEFmXTGg

null
Posted by: jimbit
2) Jenis: Seluar taktikal kargo "Traverse" 5.11
model: 74401
saiz: 30, 32, 34, 36, 38 saiz USA (coklat cerah)
30, 32, 34 saiz USA (hitam)

warna: coklat cerah & hitam
material fabrik: 88% nylon & 12% spandex
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: vietnam

Keterangan: Seluar taktikal jenis ini adalah ASLI dari 5.11 dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Jenama ini dibekalkan kepada tentera US, Unit Penguatkuasa dan Bomba di serata dunia. Fabrik seluar ini diperbuat dari fabrik mudah regang tahan lasak, campuran antara nylon & spandex. Ia dibuat khusus untuk mereka yang sentiasa bergerak aktif yang mahukan fabrik yang ringan, tahan lasak & fabrik cepat kering dalam apa jua situasi mendatang. Semua zip pada seluar menggunakan jenama YKK manakala butang jenis cangkuk pada seluar cukup berkualiti. Ruang poket yang luas & mudah diregangkan membolehkan anda mengisi segala jenis barang keperluan di bahagian sisi & belakang anda.
Didatangkan dengan 2 lapisan fabrik pada bahagian lutut untuk perlindungan tambahan, jahitan pada bahagian kritikal seluar dibuat 3 kali agar cukup tahan dan fabriknya di salut dengan Teflon - sejenis bahan untuk melindungi fabrik dari kotoran, cecair dan debu/tanah. Ia boleh dipakai ketika tugas penyamaran, latihan menembak, operasi taktikal dan cukup selesa & bergaya sebagai pakaian harian atau di pakai untuk pelbagai acara atau untuk aktiviti luar. Seluar ini juga disyorkan untuk pendaki gunung, pemancing, pemburu, pemain skate, penunggang basikal lasak, pemandu trak 4x4 dan penggiat aktiviti luar lain malah cukup bergaya untuk ke pejabat.

Harga ISTIMEWA: RM 249.00 - SEHELAI

nullnullnullnull
Posted by: jimbit
2) Jenis: Seluar taktikal "Jean Cut" 5.11
model: 74385
saiz: 28 - 44 (saiz USA)
warna: coklat cerah, kelabu gelap, biru gelap, hijau

material fabrik: 65% polyester & 35% kapas ripstop
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Kemboja

Keterangan: Seluar taktikal jenis ini adalah ASLI dari 5.11 dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Jenama ini dibekalkan kepada tentera US, Unit Penguatkuasa dan Bomba di serata dunia. Seluar model ini mempunyai potongan ala seluar jeans denim tetapi fabriknya masih mengekalkan ciri taktikal; ringan dan tahan lasak. Zip seluar menggunakan jenama YKK manakala butang jenis tekan pada seluar cukup berkualiti.
Didatangkan dengan 2 lapisan fabrik pada bahagian lutut untuk perlindungan tambahan, jahitan pada bahagian kritikal seluar dibuat 3 kali agar cukup tahan dan fabriknya di salut dengan Teflon - sejenis bahan untuk melindungi fabrik dari kotoran, cecair dan debu/tanah. Ia boleh dipakai ketika tugas penyamaran, operasi taktikal dan cukup selesa & bergaya sebagai pakaian harian atau di pakai untuk ke pejabat atau untuk aktiviti luar. Seluar ini juga disyorkan untuk pendaki gunung, pemancing, pemburu, pemandu trak 4x4 dan penggiat aktiviti luar lain.

Harga ISTIMEWA: RM 159.00 - SEHELAI

nullnullnullnull
Posted by: jimbit
1) Jenis: Seluar pendek kargo Taclite PRO 5.11
model: 73287
saiz: 28, 30, 38 (saiz USA)
warna: coklat gelap, coklat cerah, hitam, biru gelap, hijau TDU
material fabrik: 65% polyester & 35% kapas ripstop
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: cambodia / china

Keterangan: Seluar pendek jenis kargo Taclite PRO 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia dibekalkan kepada tentera US, Unit Penguatkuasa dan Bomba di serata dunia. Fabrik seluar pendek Taclite PRO ini adalah ringan dan tahan lasak dengan fabrik 6.14 oz. Poket belakang seluar ini adalah unik, ia dibuat dengan melintang dan seolah-olah dipotong, lengkap dengan pelekat velcro. Kelainan seluar ini, bahagian sisi seluar didatangkan dengan sejenis tali yang dijahit bersama seluar, untuk kegunaan menggantung kunci / pas / apa sahaja. Ia mempunyai 8 poket, 2 lapisan fabrik pada bahagian punggung, jahitan pada bahagian kritikal seluar sebanyak 3 kali dan fabriknya di salut dengan Teflon - sejenis bahan untuk melindungi fabrik dari kotoran, cecair dan debu/tanah. Ia boleh dipakai sama ada ketika sebarang operasi dan kelihatan ringkas dan selesa sebagai pakaian harian atau di pakai untuk ke pejabat atau untuk aktiviti luar. Seluar ini juga disyorkan untuk pendaki gunung, pemancing, pemuzik, pemain "skate", pemandu trak 4x4 dan penggiat aktiviti luar. Produk berkualiti dari 5.11 ---- untuk mereka yang berjiwa merdeka !!

Harga: RM 212.00

nullnullnullnull
Posted by: jimbit
1) Jenis: Seluar kargo Taclite PRO 5.11
model: 74273
saiz: 28 - 44
warna: coklat gelap, coklat cerah, hitam, kelabu cerah, kelabu gelap, biru gelap, hijau TDU, hijau Tundra
material fabrik: 65% polyester & 35% kapas ripstop
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Vietnam/Bangladesh/Cambodia

Keterangan: Seluar kargo Taclite PRO 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia dibekalkan kepada tentera US, Unit Penguatkuasa dan Bomba di serata dunia. Fabrik Seluar Taclite PRO ini adalah ringan dan sangat tahan lasak. Poket belakang seluar ini adalah unik, ia dibuat dengan melintang dan seolah-olah dipotong, lengkap dengan pelekat velcro. Kelainan seluar ini, bahagian sisi seluar didatangkan dengan sejenis tali yang dijahit bersama seluar, untuk kegunaan menggantung kunci / pas / apa sahaja. Ia mempunyai 7 poket, 2 lapisan fabrik pada bahagian lutut dan punggung, jahitan pada bahagian kritikal seluar sebanyak 3 kali dan fabriknya di salut dengan Teflon - sejenis bahan untuk melindungi fabrik dari kotoran, cecair dan debu/tanah. Ia boleh dipakai sama ada ketika sebarang operasi dan kelihatan ringkas dan selesa sebagai pakaian harian atau di pakai untuk ke pejabat atau untuk aktiviti luar. Seluar ini juga disyorkan untuk pendaki gunung, pemancing, pemburu, pemandu trak 4x4 dan penggiat aktiviti luar. Miliki dan rasai produk berkualiti dari 5.11 !!

Harga: RM 227.00 - sehelai

seluar kargo taktikal taclite pro 5.11seluar kargo taktikal taclite pro 5.11seluar kargo taktikal taclite pro 5.11


1) Jenis: Seluar kargo "Apex" 5.11
model: 74434
saiz: 28 - 40
warna: kelabu, coklat cerah, hijau tundra, coklat tua, biru gelap, hitam, hijau TDU
material fabrik: 6.4 oz. kanvas Flex-tac

Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: bangladesh

Keterangan: Seluar kargo "Apex" 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia merupakan siri seluar kargo generasi baru dengan fabrik TERBAIK 6.4 oz. kanvas Flex-Tac. Jenama ini dibekalkan kepada polis/tentera US, Unit Penguatkuasa dan Bomba di serata dunia. Fabrik seluar ini adalah ringan, cepat kering dan cukup tahan lasak. Poket tepi seluar jenis berzip & poket belakang ala jeans. Ia mempunyai ruang untuk menyimpan kelopak peluru AR pada poket yang luas, jahitan tepi pada bahagian kritikal seluar 3 kali dan fabriknya di salut dengan Teflon - sejenis bahan untuk melindungi fabrik dari kotoran, cecair dan debu/tanah.
Ia boleh dipakai sama ada ketika sebarang operasi, tugas penyamaran dan kelihatan ringkas dan selesa sebagai pakaian harian atau di pakai untuk ke pejabat atau untuk aktiviti luar. Sangat disyorkan untuk mereka yang terlibat dengan aktiviti luar; mendaki gunung / berkhemah / sukan paint ball / pemuzik atau peminat barangan taktikal. Miliki ia hari ini juga !!

Harga: RM 429.00 - sehelai


seluar kargo taktikal Apex 5.11seluar kargo taktikal Apex 5.11seluar kargo taktikal Apex 5.11


1) Jenis: Seluar kargo EMS Taclite 5.11
model: 74363
saiz: 28, 30, 32, 34, 36, 38, 40
warna: biru gelap
material fabrik: 6.14 oz. polyester/kapas Taclite ripstop
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Vietnam

Keterangan: Seluar kargo EMS taclite 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia dibekalkan kepada paramedik, pasukan kecemasan dan perubatan di serata dunia. Fabrik seluar EMS taclite ini adalah ringan, tidak panas dan tahan lasak. Kelainan seluar ini, ia mempunyai tambahan poket pada bahagian betis seluar, disamping poket sedia ada di bahagian peha. Disamping itu juga bahagian sisipan talipinggang dibuat lebih lebar untuk membolehkan si pemakai menggantung pelbagai alatan/barangan. Poket belakang dibuat dengan melintang dan seolah-olah dipotong, lengkap dengan pelekat velcro. Seperti kebiasaan produk 5.11, fabriknya di salut dengan Teflon - sejenis bahan untuk melindungi fabrik dari kotoran, cecair dan debu/tanah. Terbaik disarungkan ketika bertugas dan selesa sebagai pakaian harian atau di pakai ke pejabat atau untuk aktiviti luar; pendaki gunung, pemancing, pemburu, pemandu trak 4x4. Dapatkan produk berkualiti 5.11 hari ini !!

Harga: RM 265.00

seluar kargo ems 5.11seluar kargo ems 5.11seluar kargo ems 5.11

Posted by: jimbit
1) Jenis: Seluar kerja taktikal "Covert khaki" 5.11
model: 74332
saiz: 28, 30, 32, 36, 38, 40, 44
warna: hitam, coklat cerah
material fabrik: 7.25 oz. polyester/kapas tenun (dilapisi TEFLON)

Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: vietnam

Keterangan: Seluar kerja "COVERT KHAKI 2.0" 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia dibekalkan kepada Unit Penguatkuasa dan Polis di serata dunia. Fabrik seluar ini adalah berkualiti tinggi (7.25 oz. polyester/kapas), ringan, selesa dan tahan lasak. Ia mempunyai poket yang tersembunyi berzip pada bahagian sisi seluar manakala fabriknya di salut dengan Teflon - sejenis bahan untuk melindungi fabrik dari kotoran, cecair dan debu/tanah. Ia dibuat khusus untuk tugas taktikal dan penyamaran anggota keselamatan walau dimana situasi. Sesuai juga untuk dipakai ke pejabat, majlis rasmi, bersantai dan memandu. Ia adalah seluar tugas taktikal dan bukan sebarang seluar kerja kebiasaan !! Dapatkan SEGERA.

Harga: RM 229.00 - sehelai

seluar kerja "covert khaki 2.0" 5.11seluar kerja "covert khaki 2.0" 5.11seluar kerja "covert khaki 2.0" 5.11Posted by: jimbit
1) Jenis: Seluar kargo "STRYKE" 5.11
model: 74369
saiz: 28 - 40
warna: hitam, hijau TDU, hijau Tundra, biru gelap, coklat cerah, kelabu, coklat tua, coklat cair
material fabrik: 6.76 oz. Flex-Tac ripstop (dilapisi TEFLON)

Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Vietnam/China/Cambodia

Keterangan: Seluar kargo "STRYKE" 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia dibekalkan kepada tentera US, Unit Penguatkuasa dan Polis di serata dunia. Fabrik seluar "STRYKE" ini adalah ringan, mudah REGANG dan tahan lasak. Seluar "STRYKE" 5.11 merupakan antara seluar yang SELESA dan TERBAIK. Ia mempunyai ruang pada poket yang luas, terdapat 12 poket pada seluar, 2 lapisan fabrik pada bahagian lutut, jahitan pada bahagian kritikal seluar adalah 3 kali dan fabriknya di salut dengan Teflon - sejenis bahan untuk melindungi fabrik dari kotoran, cecair dan debu/tanah. Ia boleh dipakai sama ada ketika sebarang operasi dan kelihatan ringkas dan selesa sebagai pakaian harian atau di pakai untuk ke pejabat atau untuk aktiviti luar. Sangat DISYORKAN untuk mereka yang terlibat dengan aktiviti luar; pendaki gunung, penunggang motorsikal, pemandu trak 4x4, pemancing, pemuzik, pemain skate, penunggang BMX. 5.11......buat mereka yang mencari erti kualiti !

Harga: RM 405.00 - sehelai


seluar kargo taktikal stryke 5.11seluar kargo taktikal stryke 5.11seluar kargo taktikal stryke 5.11


1) Jenis: Seluar kargo celoreng digital 5.11 (woodland)
model: 74003
saiz USA: S (28 - 30), M (32 - 34), XXXL (48 - 50)
warna: Celoreng digital / Woodland Cam
material fabrik: 65% polyester/35% kapas 7-oz.ripstop
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: bangladesh

Keterangan: Seluar kargo celoreng jenis digital 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Jenama ini dibekalkan kepada tentera US, Unit Penguatkuasa dan Bomba di serata dunia. Fabrik seluar kargo celoreng TDU ini adalah tebal dan cukup tahan lasak. Ia mempunyai ruang kelopak peluru AR pada poket yang luas, 2 lapisan fabrik pada bahagian lutut dan punggung, jahitan tepi pada bahagian seluar 3 kali dan fabriknya di salut dengan Teflon - sejenis bahan untuk melindungi fabrik dari kotoran, cecair dan debu/tanah.
Ia boleh dipakai sama ada ketika sebarang operasi dan kelihatan ringkas dan selesa sebagai pakaian harian atau di pakai untuk ke pejabat atau untuk aktiviti luar. Sesuai juga untuk mereka yang terlibat dengan aktiviti luar mendaki gunung / berkhemah / sukan paint ball / pemuzik atau peminat barangan taktikal.

Harga: RM 212.00

seluar-celoreng-digital-5.11seluar-celoreng-digital-5.11seluar-celoreng-digital-5.11
Posted by: jimbit
1) Jenis: Seluar kargo TDU RIPSTOP 5.11
model: 74003
saiz USA: S (28-30), M (32-34), L (36-38), XL (40-42)
warna: hitam, coklat cerah, biru gelap, coklat gelap
material fabrik: 7.5 oz. polyester/ kapas ripstop
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Vietnam/Cambodia

Keterangan: Seluar TDU RIPSTOP Taktikal 5.11 ini merupakan model jenis kain tebal khusus buat anggota penguatkuasa, ia adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia dibekalkan kepada tentera US, Unit Penguatkuasa dan Bomba di serata dunia. Fabrik Seluar TDU RIPSTOP Taktikal ini adalah tebal dan sangat tahan lasak. Ia mempunyai ruang pada poket yang luas, 2 lapisan fabrik pada bahagian lutut dan punggung, jahitan pada bahagian seluar ada 3 kali dan fabriknya di salut dengan Teflon - sejenis bahan untuk melindungi fabrik dari kotoran, cecair dan debu/tanah. Ia boleh dipakai sama ada ketika sebarang operasi dan kelihatan ringkas dan selesa sebagai pakaian harian atau di pakai untuk ke pejabat atau untuk aktiviti luar. Sangat disyorkan untuk dipakai oleh mereka yang terlibat dengan aktiviti luar mendaki gunung/berkhemah/pemuzik, pemain skate, penunggang BMX, pemandu kenderaan berat, penunggang motorsikal, pemandu trak 4X4. 5.11 --- jenama PREMIUM buat jejaka berjiwa kental !

Harga: RM 212.00 - SEHELAI

nullnullnullnull
1) Jenis: Seluar kargo TDU Taclite 5.11
model: 74280
saiz: XS, S, M, L, XL
warna: hitam/hijau/biru gelap
material fabrik: Taclite poly/kapas
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Vietnam/China/Cambodia

Keterangan: Seluar TDU Taclite 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia dibekalkan kepada tentera US, Unit Penguatkuasa dan Bomba di serata dunia. Fabrik Seluar TDU Taclite ini adalah tebal dan sangat tahan lasak. Ia mempunyai ruang pada poket yang luas, 2 lapisan fabrik pada bahagian lutut dan punggung, jahitan pada bahagian seluar ada 3 kali dan fabriknya di salut dengan Teflon - sejenis bahan untuk melindungi fabrik dari kotoran, cecair dan debu/tanah. Ia boleh dipakai sama ada ketika sebarang operasi dan kelihatan ringkas dan selesa sebagai pakaian harian atau di pakai untuk ke pejabat atau untuk aktiviti luar. Jenama 5.11 merupakan salah satu keluaran USA tetapi kini dibuat di Vietnam / China / Cambodia. Sesuai juga untuk mereka yang terlibat dengan aktiviti luar mendaki gunung/berkhemah/pemuzik, band, skater, BMX, pengikut punk/skinhead/grunge/indie.

Harga: RM 212.00
: RM 290.00 (stok terbaru)

seluar kargo 5.11

2) Jenis: Seluar kargo celoreng TDU 5.11 (multicam)
model: 74350
saiz: S, M, L, XL
warna: Celoreng / Camo
material fabrik: 65% polyester/35% kapas 7-oz.ripstop
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Vietnam/China/Cambodia

Keterangan: Seluar kargo celoreng TDU 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia dibekalkan kepada tentera US, Unit Penguatkuasa dan Bomba di serata dunia. Fabrik Seluar kargo celoreng TDU ini adalah tebal dan sangat tahan lasak. Ia mempunyai ruang pada poket yang luas, 2 lapisan fabrik pada bahagian lutut dan punggung, jahitan pada bahagian seluar ada 3 kali dan fabriknya di salut dengan Teflon - sejenis bahan untuk melindungi fabrik dari kotoran, cecair dan debu/tanah.
Ia boleh dipakai sama ada ketika sebarang operasi dan kelihatan ringkas dan selesa sebagai pakaian harian atau di pakai untuk ke pejabat atau untuk aktiviti luar. Corak celoreng jenis ini menyukarkan dikesan menggunakan infra-red pada waktu malam. Jenama 5.11 merupakan salah satu keluaran USA tetapi kini dibuat di Vietnam / China / Cambodia. Sesuai juga untuk mereka yang terlibat dengan aktiviti luar mendaki gunung/berkhemah/sukan paint ball/pemuzik, band, skater,BMX, pengikut punk/skinhead/grunge/indie.

Harga: RM 378.00 (STOK HABIS !)
5.11 seluar kargo celoreng multicamo


3) Jenis: Seluar taktikal 5.11
model: 74251
saiz: 28, 30, 32, 40, 42
warna: hitam/biru gelap/coklat cerah
material fabrik: kapas tebal 8.5 oz
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: Vietnam/China/Cambodia/Bangladesh

Keterangan: Seluar Taktikal 5.11 ini adalah ASLI dan merupakan barangan PREMIUM keluaran 5.11 USA. Ia dibekalkan kepada tentera US, Unit Penguatkuasa dan Bomba di serata dunia. Fabrik seluar ini adalah tebal dan sangat tahan lasak. Ia mempunyai poket yang banyak (7 poket!), 2 lapisan fabrik pada bahagian lutut dan punggung, jahitan pada bahagian seluar ada 3 kali dan fabriknya di salut dengan Teflon - sejenis bahan untuk melindungi fabrik dari kotoran, cecair dan debu/tanah. Ia boleh dipakai sama ada ketika sebarang operasi dan kelihatan ringkas dan selesa sebagai pakaian harian atau di pakai untuk ke pejabat atau untuk aktiviti luar. Jenama 5.11 merupakan salah satu keluaran USA tetapi kini dibuat di Vietnam / China / Cambodia / Bangladesh. Sesuai juga untuk mereka yang terlibat dengan aktiviti luar mendaki gunung/berkhemah/pemuzik, band, skater, BMX, pengikut punk/skinhead/grunge/indie.

Harga: (TIADA LAGI !)
seluar taktikal 5.11
seluar taktikal 5.11