/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur "usuba" Tojiro
Model: F-942
panjang: 34.5 cm (panjang keseluruhan), 19.5 cm (bilah)
material bilah: besi putih "SHIROGAMI" (lapisan teras) dan besi lembut (2 lapisan)
berat: 210 gram
pemegang: kayu pohon Oak
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Keterangan: Ini adalah pisau siri "Shirogami" dengan hulu kayu dengan 2 lapisan besi keluaran Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau dapur jenis "USUBA" ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM laksana pisau cukur, besi pada bilahnya dihasilkan dengan 2 lapisan besi berbeza pada bahagian teras (besi putih "SHIROGAMI") dan lapisan luaran (besi lembut). Pisau terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mengupas sayur, buah & makanan dan potongan unik Jepun; "katsuramuki". Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel / restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Tojiro ---- hanya yang terbaik dari negara matahari terbit !!

Harga: RM 382.00

nullnullnullnull
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur "Deba" Tojiro
Model: FU-1054
panjang: 31 cm (panjang keseluruhan), 16.5 cm (bilah)
material bilah: besi molybdenum vanadium tahan karat
berat: 275 gram
pemegang: kayu pohon Magnolia jepun
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Keterangan: Ini adalah pisau dapur jenis "DEBA" keluaran Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau DEBA ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM laksana pisau cukur, besi bilahnya dihasilkan dengan 2 lapisan besi berbeza pada bahagian teras dan lapisan luar. Ia terbaik untuk kerja memotong/menghiris ikan & daging dan sebagainya.
Besi pisau ini dibakar, dicanai dan dihasilkan dengan pertukangan tangan yang teliti oleh tukang yang terbaik dari Jepun. Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel, dapur restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau.

Harga: RM 366.00 (STOK HABIS !)

nullnullnullnull
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur "yanagiba" Tojiro - 2 lapis
Model: F-1056
panjang: 33.5 cm (panjang keseluruhan), 21cm (bilah)
material bilah: besi molybdenum vanadium dan besi tahan karat (2 lapisan)

berat: 85 gram
pemegang: kayu pohon magnolia Jepun
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Kegunaan: Ini adalah pisau siri moden dengan hulu kayu dengan 2 lapisan besi keluaran Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau dapur "YANAGIBA" ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM laksana pisau cukur, besi pada bilahnya dihasilkan dengan 2 lapisan besi berbeza pada bahagian teras (molybdenum vanadium) dan lapisan luaran (besi tahan karat).
Ia terbaik untuk kerja memotong/menghiris isi ikan, sotong, daging, makanan & seangkatannya. Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel / restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Pisau dambaan buat semua insan di dunia yang fana !!

Harga: RM 245.00 (STOK HABIS !)

nullnullnullnull
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur "Deba" Tojiro - 2 lapis
Model: F-903
panjang: 33.5 cm (panjang keseluruhan), 18cm (bilah)
material bilah: besi "Shirogami" atau "besi putih" 2 lapisan
berat: 290 gram
pemegang: kayu pohon Oak
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Kegunaan: Ini adalah pisau siri "SHIROGAMI" dengan hulu kayu OAK dan 2 lapisan besi keluaran Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau DEBA ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM laksana pisau cukur, besi bilahnya dihasilkan dengan 2 lapisan besi berbeza pada bahagian teras dan lapisan luar. Ia terbaik untuk kerja memotong/menghiris ikan & daging dan sebagainya.
Mata bilahnya disyorkan agar diminyakkan selalu selepas digunakan atau jika tidak digunakan dalam jangka masa tertentu. Besi pisau ini dibakar, dicanai dan dihasilkan dengan pertukangan tangan yang teliti oleh tukang yang terbaik dari Jepun.
Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel, dapur restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Untuk mereka yang mengagumi pisau Jepun & tukang besi terbaik Jepun, ini adalah pilihan tepat buat anda sejak pisau DEBA diperkenalkan pertama kali ketika era Shogun Tokugawa lebih 400 tahun silam !!

Harga: RM 419.00 (STOK HABIS !)

pisau dapur "deba" tojiro jepunpisau dapur "deba" tojiro jepunpisau dapur "deba" tojiro jepun

Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur "santoku" Tojiro - 2 lapis
Model: F-948
panjang: 30.5 cm (panjang keseluruhan), 17cm (bilah)
material bilah: besi molybdenum vanadium dan besi tahan karat (2 lapisan)

berat: 125 gram
pemegang: kayu pohon magnolia Jepun
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Kegunaan: Ini adalah pisau siri moden dengan hulu kayu dan 2 lapisan besi keluaran Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau "Santoku" ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM laksana pisau cukur, besi bilahnya dihasilkan dengan 2 lapisan besi berbeza pada bahagian teras (molybdenum vanadium) dan lapisan luaran (besi tahan karat). Ia terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel, dapur restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Milki ia hari ini juga !!

Harga: RM 269.00 (STOK HABIS !)

pisau-dapur-santoku-tojiropisau-dapur-santoku-tojiropisau-dapur-santoku-tojiro
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur/hiris "sujihiki" Tojiro - siri berwarna
Model: F-254-BK
panjang: 40 cm (panjang keseluruhan), 27cm (bilah)
material bilah: besi molybdenum vanadium
pemegang: elastomer resin anti bakteria (sejenis getah polimer)
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Kegunaan: Ini adalah pisau siri moden keluaran Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM dengan hulu plastik resin yang dapat mengurangkan tekanan pada jari & tangan semasa melakukan kerja, dikhususkan buat mereka yang mengagumi ketelitian seni tukang besi Jepun. Ia terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel, dapur restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Pisau ini menepati keperluan persekitaran HACCP, tercari-cari pisau buatan Jepun yang TAJAM laksana pisau cukur ? Ini untuk anda sesungguhnya !!

Harga: RM 280.00 (STOK HABIS !)

pisau-dapur-tojiro-27cm-warnapisau-dapur-tojiro-27cm-warnapisau-dapur-tojiro-27cm-warna


1) Jenis: pisau dapur "gyuto" Tojiro
Model: F-257-BK
panjang: 37.5 cm (panjang keseluruhan), 24cm (bilah)
material bilah: besi molybdenum vanadium

pemegang: elastomer resin anti bakteria (sejenis getah polimer)
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Kegunaan: Ini adalah pisau siri moden keluaran Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM dengan hulu plastik resin yang dapat mengurangkan tekanan pada jari & tangan semasa melakukan kerja, dikhususkan buat mereka yang mengagumi ketelitian seni tukang besi Jepun. Ia terbaik untuk kerja di dapur; memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel, dapur restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Pisau ini menepati spesifikasi HACCP, anda mencari pisau buatan Jepun yang TAJAM umpama pisau cukur ? Ya ini jawapannya !

Harga: RM 224.00 (STOK HABIS !)

pisau-dapur-gyuto-tojiro-24cmpisau-dapur-gyuto-tojiro-24cmpisau-dapur-gyuto-tojiro-24cm

Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur/hiris Tojiro - siri berwarna
Model: F-253-BK
panjang: 37.5 cm (panjang keseluruhan), 24cm (bilah)
material bilah: besi molybdenum vanadium
pemegang: elastomer resin anti bakteria (sejenis getah polimer)

Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Kegunaan: Ini adalah pisau siri moden keluaran Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Pisau ini mempunyai mata bilah yang cukup TAJAM dengan hulu plastik resin mengurangkan tekanan pada jari & tangan, dikhususkan buat mereka yang mengagumi ketelitian seni tukang besi Jepun. Ia terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Disarankan untuk diguna oleh mereka dalam industri penyediaan makanan di dapur hotel, dapur restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Pisau ini menepati keperluan persekitaran HACCP, apa tunggu lagi ??

Harga: RM 222.00 (STOK HABIS !)

pisau-dapur-24cm-tojiro-warnapisau-dapur-24cm-tojiro-warnapisau-dapur-24cm-tojiro-warna
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau dapur DEBA Tojiro - siri Shirogami
Model: F-904
panjang: 36.5 cm (panjang keseluruhan), 21cm (bilah)
material bilah: besi karbon reaktif Shirogami
berat: 385 gram
pemegang: kayu pohon magnolia Jepun
Buatan: Fujitora Industry, Tsubame-Sanjo, JEPUN

Kegunaan: Ini adalah antara pisau dapur keluaran TERBAIK Fujitora Jepun. Syarikat asal Fujitora Industry Co. Ltd ini diasaskan sejak tahun 1955. Daerah Tsubame-Sanjo cukup terkenal sebagai pembuat/pengeluar pedang samurai & katana terbaik dan melahirkan ramai tukang besi mahir dengan hasil kerjatangan teliti dan halus. Demi semangat untuk mendapatkan ketajaman luar biasa serta mencipta "Tamahagane" iaitu besi asli khusus dalam salah satu campuran pedang samurai asli terbaik, maka terhasilnya produk ini.
Pisau ini apabila dipegang ia tampak berat dan kukuh. Ia khusus dan terbaik untuk kerja memotong / menghiris / membelah ikan / hasil laut serta tulangnya. Ia sangat TAJAM dan merupakan pisau terbaik di dapur terutama dalam penyediaan sashimi, sushi malah makanan lain. Pisau DEBA menjadi pilihan WAJIB untuk pekerja di dapur hotel/katering/restoran/pelajar di JEPUN. Pisau ini merupakan barang yang wajib dimiliki jika anda memuja hasil seni tukang besi dari negara Jepun.

Harga: RM 580.00 (STOK HABIS !)

pisau-jepun-deba-tojiropisau-jepun-deba-tojiropisau-jepun-deba-tojiro