/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
1) Jenis: Alat serbaguna "Karl Elsener" VICTORINOX Swiss Army
model: 1.1918.J18
Panjang keseluruhan: 9.1 sentimeter
Berat: 130 gram
Material: Besi tahan karat dan plastik ABS
Warna: putih
Buatan: Victorinox AG, Switzerland
Bilangan alatan: 15 jenis


Keterangan: Sebagai memperingati & menghargai jasa pengasas asal Victorinox iaitu Karl Elsener (1860 - 1918) , Victorinox AG Switzerland berbesar hati mengeluarkan EDISI TERHAD yang cuma dikeluarkan sebanyak 8000 unit SAHAJA untuk pasaran seluruh dunia. Setiap versi ini mempunyai nombor keluaran unik padanya dan didatangkan dengan kotak khas ekslusif bersama kad ucapan aluan dari Victorinox. Set ini didatangkan juga dengan syiling perak 20 Franc Swiss Army ! yang dikeluarkan oleh Swissmint (sebuah agensi kerajaan Switzerland). Corak pada luaran alatan & syiling ini mendapat sentuhan dari Nadja Baltensweiler, seorang pereka grafik seni visual saintifik terkenal dari Switzerland.
Edisi alat serbaguna ini hanya dikeluarkan sekali seumur hidup dan dibuat khusus buat pencinta jenama Victorinox Swiss Army yang mahu menjadikan sebagai koleksi atau hadiah buat yang tersayang. Ini merupakan versi RARE yang jarang ada di pasaran rantau ini dan perlu menjadi aset anda sehingga ke akhir nafas !

Ia mempunyai 15 jenis alatan serbaguna:
1. Pisau besar
2. Pisau kecil
3. pembuka gabus botol
4. pembuka tin
5. pemutar skru
6. pembuka tutup botol
7. pemutar skru 2
8. pengoyak wayar
9. pengetuk
10. penggantung kunci
11. penyepit
12. pencungkil gigi
13. gunting
14. penyangkuk
15. gergaji kayu

Harga: RM 650.00 *

nullnullnullnull
Untuk menonton, sila layari :

https://www.youtube.com/watch?v=U_9c6SCnsaU&t=6s

victorinox polis diraja malaysia
1) Jenis: pisau lipat "Hunter Pro" Victorinox SWISS ARMY
model: 0.9410.63
panjang bilah: 4 inci
panjang keseluruhan: 9 inci
tebal bilah: 2.794 milimeter
Warna: coklat
berat: 157 gram
warna sarung: hijau
Material bilah: Besi 1.4110 (tahan karat)
Material pemegang: kayu Walnut
Buatan: Victorinox AG, SWITZERLAND


Keterangan: Ini adalah pisau lipat ASLI keluaran VICTORINOX, jenama yang menjadi kebanggaan Switzerland yang berpangkalan di Ibach semenjak tahun 1884 yang diasaskan oleh Karl Elsener. Pisau ini didatangkan dengan sarung hijau, bersaiz kecil bersama pemegang dari kayu Walnut, sejenis kayu keras yang tahan lasak dan menjadi pilihan pengeluar perabot kayu dan untuk industri automotif. Pisau ini sebenarnya dibuat khusus buat penggiat aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike dan disyorkan untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal). Pisau keluaran Victorinox telah dikenali berdekad lamanya di seluruh dunia dan telah diakui ketajaman dan kualiti tanpa kompromi. Model pisau ini tampak elegan, merupakan siri tambahan pada model "Hunter Pro" sedia ada, ia menjadi rebutan ramai peminat pisau di seluruh dunia kerana kualiti, ketajaman dan kejituannya, jadikan koleksi anda !

Harga: RM 590.00*

pisau lipat hunter pro victorinox walnutpisau lipat hunter pro victorinox walnutpisau lipat hunter pro victorinox walnut
1) Jenis: minyak pelincir alatan Victorinox Swiss Army
model: 4.3301
Pengiktirafan: NSF H1 (gred makanan)
Kandungan: 5 mililiter
Buatan: Switzerland

Keterangan: Ini adalah minyak pelincir yang dibuat khas untuk alatan serbaguna Victorinox Swiss Army, Wenger atau sebarang jenama, sama ada pisau lipat, playar serbaguna dan sebagainya. Ia berfungsi untuk melancarkan fungsi mekanikal pada alatan dan melindungi dari unsur karat. Jika alatan anda agak ketat / susah untuk di buka / tidak berfungsi dengan lancar, minyak ini adalah TERBAIK untuknya. Alatan serbaguna anda perlu sentiasa di letak minyak ini secara berkala jika anda kerap menggunakan alatan tersebut. Jangan khuatir, minyak ini menepati spesifikasi NSF H1 di mana ia adalah minyak gred makanan. Dapatkan segera, anda mungkin memerlukannya kelak.

Harga: RM 27.00 - SEBOTOL

minyak pelincir Victorinoxminyak pelincir Victorinoxminyak pelincir Victorinox
1) Jenis: Alat serbaguna SwissTool X Plus VICTORINOX
model: 3.0338.L
Ukuran: 11.5 cm
Berat: 440 gram

Material: Besi tahan karat
Warna: Krom
Buatan: Victorinox AG, Switzerland
Bilangan alatan: 29 jenis


Keterangan: Alatan serbaguna VICTORINOX "Swiss Tool X Plus" ini adalah ASLI dan ia merupakan alatan TERBAIK untuk kegunaan semasa di rumah / ketika aktiviti luar. Ia diperbuat dari besi tahan karat dan tampak "solid" bila dipegang dan lebih berkualiti berbanding peralatan jenama murah. Ia sesuai disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki / berkhemah / mountain bike / memancing / memburu atau mereka yang terlibat dalam kerja di bengkel atau pekerja penyelenggaraan / maintenance atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan rare dan koleksi. Alatan ini didatangkan bersama kepala pemutar skru jenis "bit Torx" bersama bekasnya. Ia tampil bersama sarung yang diperbuat dari kulit asli yang tampak elegan !

Ia mempunyai 29 jenis alatan/fungsi serbaguna:
- Playar
- Pemutar skru (2mm)
- Pemutar skru (3mm)
- Pemotong wayar/dawai kecil/lembut sehingga kekerasan HRC 40
- Pemutar skru (5.5 mm)
- Pembuka tutup botol
- Pemutar skru (8 mm)
- Bilah pisau besar
- Gunting
- Gergaji kayu
- Pemutar skru philip 1 - 2
- Pembengkok wayar/dawai
- Pengoyak wayar
- Pengikis wayar
- Pembuka tin
- Pembaris (CM)
- Pembaris (inci)
- Pemotong wayar/dawai keras
- Penebuk lubang
- Pemutar skru kecil
- kepala pemutar skru "bit torx" 10
- kepala pemutar skru "bit torx" 15
- kepala pemutar skru "bit philip" 0
- Kikir besi
- Gergaji besi
- Pahat 7 milimeter
- Pengumpil
- pembuka gabus botol
- lubang penyangkut

Harga: RM 770.00 *

alat serbaguna swiss tool X plus victorinoxalat serbaguna swiss tool X plus victorinoxalat serbaguna swiss tool X plus victorinox
1) Jenis: pisau lipat "Hunter Pro" Victorinox SWISS ARMY
model: 0.9410.3
panjang bilah: 4 inci
panjang keseluruhan: 8.93 inci
tebal bilah: 3 milimeter
Warna: HITAM
berat: 161 gram
warna sarung: hijau
Material bilah: Besi 1.4110 (tahan karat)
Material pemegang: getah sintetik
Buatan: Victorinox AG, SWITZERLAND

Keterangan: Ini adalah pisau lipat ASLI keluaran VICTORINOX, jenama yang menjadi kebanggaan Switzerland yang berpangkalan di Ibach semenjak tahun 1884 yang diasaskan oleh Karl Elsener. Pisau ini didatangkan dengan sarung hijau, bersaiz kecil bersama pemegang jenis getah sintetik yang selesa apabila digenggam & tidak licin. Pisau ini sebenarnya dibuat khusus buat penggiat aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike dan disyorkan untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal). Pisau keluaran Victorinox telah dikenali berdekad lamanya di seluruh dunia dan telah diakui ketajaman dan kualiti tanpa kompromi. Model pisau ini menjadi rebutan ramai peminat pisau di seluruh dunia kerana kualiti, ketajaman dan kejituannya, miliki ia hari ini !!

Harga: RM 409.00*

pisau lipat hunter pro victorinoxpisau lipat hunter pro victorinoxpisau lipat hunter pro victorinox
1) Jenis: Alat serbaguna Rangergrip 78 WENGER-Victorinox
model: 0.9663.MC
Panjang: 13cm
Berat: 172 gram
Material: Besi tahan karat dan plastik ABS
Warna: Kombinasi merah dan hitam
Buatan: Delemont, Switzerland
Bilangan alatan: 12 jenis

Keterangan: Alat serbaguna yang dipanggil Ranger Grip 78 ini merupakan keluaran ASLI dari WENGER, merupakan entiti di bawah Victorinox AG, Switzerland. Wenger dahulunya merupakan pesaing terdekat Victorinox tetapi semenjak tahun 2005 ia telah di ambil alih oleh Victorinox sepenuhnya. Merupakan sejenis alatan bersaiz besar dan mempunyai permukaan yang kasar bila digenggam dengan buatannya yang cukup kemas & mantap. Istimewanya, butang kunci pada alatan ini dibuat pada logo Victorinox yang boleh dipicit. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki gunung/berkhemah/memancing/pencari hasil hutan atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan "RARE" dan koleksi.

Ia mempunyai 12 jenis alatan serbaguna:
1. Pisau besar mudah-buka dengan ibu jari
2. gergaji kayu
3. pemutar skru 3mm
4. pemutar skru 5mm
5. pemutar skru Philip
6. pembuka tin
7. pengoyak jaket wayar
8. pembuka penutup botol
9. alat untuk membesarkan lubang / menjahit kulit
10. penyepit
11. pencungkil gigi
12. penggantung kunci

Harga: RM 312.00 *

nullnullnullnull1) Jenis: Alat serbaguna "SKIPPER" VICTORINOX Swiss Army
model: 0.9093.2W
Panjang keseluruhan: 11.1 sentimeter
Berat: 183 gram
Material: Besi tahan karat dan plastik ABS
Warna: biru cerah
Buatan: Victorinox AG, Switzerland
Bilangan alatan: 17 jenis

Keterangan: Alat serbaguna dengan warna BIRU yang menarik ini merupakan produk ASLI keluaran Victorinox AG Switzerland, jenama yang menjadi kebanggaan Switzerland yang berpangkalan di Ibach semenjak tahun 1884 yang diasaskan oleh Karl Elsener. Alat serbaguna ini dibuat khusus untuk kelasi kapal, kapten kapal & pelaut yang mengharungi samudera luas membiru. Ia diperbuat dari besi tahan karat yang cukup keras dan peralatan pada alat ini sesuai untuk kegunaan lasak. Ia cukup TERBAIK untuk kegunaan mereka yang bekerja di atas kapal, bot, tongkang, penyelam, nelayan, jurumudi. Sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki gunung/berkhemah/memancing/atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan "RARE" dan koleksi.

Ia mempunyai 17 jenis alatan serbaguna:

1. Pisau dengan separuh bergigi
2. pembuka penutup botol
3. pemutar skru 5mm (boleh dikunci)
4. pengoyak wayar
5. pembuka nat U / shackle
6. marlin spike -- pembuka tali kapal / penjahit layar
7. pembuka tin
8. pemutar skru 3mm
9. alat untuk membesarkan lubang / menjahit kulit
10. pembuka gabus botol
11. pemutar skru Philip
12. Playar
13. pemotong wayar / kawat
14. kelim wayar
15. penyepit
16. pencungkil gigi
17. penggantung kunci

Harga: RM 312.00 *

nullnullnullnull


1) Jenis: Alat serbaguna Rangergrip 74 WENGER-Victorinox
model: 0.9723.CB1
Panjang: 5.1 inci
Berat: 229.63 gram

Material: Besi tahan karat dan plastik ABS
Warna: Kombinasi merah dan hitam
Buatan: Delemont, Switzerland
Bilangan alatan: 14 jenis

Keterangan: Alat serbaguna ini merupakan keluaran ASLI dari WENGER, merupakan entiti di bawah Victorinox AG, Switzerland. Wenger dahulunya merupakan pesaing terdekat Victorinox tetapi semenjak tahun 2005 ia telah di ambil alih oleh Victorinox. Merupakan sejenis alatan bersaiz besar dan mempunyai permukaan yang kasar bila digenggam. Istimewanya, butang kunci pada alatan ini dibuat pada logo Victorinox yang boleh dipicit. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki gunung/berkhemah/memancing/pencari hasil hutan atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan RARE dan koleksi.
Ia mempunyai 14 jenis alatan serbaguna:
1. Pisau besar
2. Playar runcing dengan:
3. - pemotong dawai / kawat
4. - pengetat kepala skru
5. pembuka penutup botol
6. pemutar skru 5mm
7. pemutar skru 3mm
8. pengoyak wayar
9. alat untuk membesarkan lubang
10. pembuka gabus botol
11. pencungkil gigi
12. penyepit
13. pembuka tin
14. penggantung kunci

Harga: RM 423.00*

alat-serbaguna-rangergrip74-victorinox-wengeralat-serbaguna-rangergrip74-victorinox-wengeralat-serbaguna-rangergrip74-victorinox-wenger
1) Jenis: Alat serbaguna "RESCUE" VICTORINOX Swiss Army
model: 0.8623.MWN
Panjang keseluruhan: 11.1 sentimeter
Berat: 167 gram
Material: Besi tahan karat dan plastik ABS
Warna: kuning terang "fluorescent" (BERCAHAYA di dalam gelap!)
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Bilangan alatan: 13 jenis

Keterangan: Alat serbaguna ini merupakan keluaran ASLI dari Victorinox AG, Switzerland. Sesuai dengan namanya. ia merupakan alat serbaguna yang dibuat khusus dan mendapat kerjasama unit Bomba / Pasukan Penyelamat. Model ini dibekalkan secara rasmi kepada pasukan Bomba & Penyelamat di serata dunia termasuk Jabatan Bomba & Penyelamat Malaysia sendiri. Keistimewaan alat ini, ia akan BERSINAR di dalam gelap (selepas didedahkan sementara kepada sumber cahaya) dan merupakan satu-satunya alat serbaguna unik yang tiada pada model/jenama lain !! Ia cukup berguna untuk kegunaan anggota penyelamat/keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki gunung/berkhemah/memancing/mencari hasil hutan atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan RARE dan koleksi.

Ia mempunyai 13 jenis alatan serbaguna:
1. Pisau besar mudah-buka dengan sebelah tangan
2. Pisau mata gerigi pemotong talipinggang keledar / objek keras
3. alat untuk membesarkan lubang
4. pemutar skru Philip
5. Pemecah kaca
6. pembuka penutup botol dengan
7. - pemutar skru bersaiz besar
8. - pengoyak wayar
9. pencungkil gigi
10. penyepit
11. Gergaji kaca (untuk kaca yang telah retak/pecah)
12. penggantung kunci
13. tali penggantung

Harga: RM 410.00*


alat-serbaguna-rescue-victorinoxalat-serbaguna-rescue-victorinoxalat-serbaguna-rescue-victorinox
1) Jenis: Alat serbaguna "tentera Jerman" VICTORINOX Swiss Army
model: 0.8461.MW4DE
Panjang keseluruhan: 11.1 sentimeter
Berat: 176.9 gram
Material: Besi tahan karat dan plastik ABS
Warna: hijau tentera dengan logo Helang "Bundesadler"
Buatan: Victorinox AG, Switzerland
Bilangan alatan: 10 jenis

Keterangan: Alat serbaguna ini merupakan model rasmi ASLI dibekalkan kepada ANGKATAN TENTERA JERMAN atau dikenali sebagai Bundeswehr oleh Victorinox sejak tahun 2011. Alat serbaguna ini mempunyai logo / jata burung Helang atau dipanggil Bundesadler dalam bahasa Jerman. Logo Bundesadler merupakan jata rasmi yang mewakili Republik Bersekutu Jerman. Ia diperbuat dari besi tahan karat yang cukup keras dan peralatan pada pisau ini sesuai untuk kegunaan lasak. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki gunung/berkhemah/memancing/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan RARE dan koleksi. Ini merupakan model yang jarang-jarang didapati dipasaran dan merupakan model istimewa untuk Angkatan Tentera Jerman (Bundeswehr).

Ia mempunyai 10 jenis alatan serbaguna:
1. Pisau besar mudah-buka dengan sebelah tangan
2. pemutar skru Philip
3. pembuka tin dengan
4. - pemutar skru kecil
5. pembuka penutup botol dengan
6. - pemutar skru bersaiz besar
7. pengoyak wayar
8. alat untuk membesarkan lubang
9. penggantung kunci
10. gergaji

Harga: RM 259.00*
alat-serbaguna-tentera-jerman-victorinoxalat-serbaguna-tentera-jerman-victorinoxalat-serbaguna-tentera-jerman-victorinox
1) Jenis: Alat serbaguna "tahun ayam" VICTORINOX Swiss Army (EDISI TERHAD)
model: 1.3714.E6
Panjang keseluruhan: 9.1 sentimeter
Berat: 99 gram

Material: Besi tahan karat dan plastik ABS
Warna: merah dengan motif ayam jantan berwarna kuning cair
Buatan: Victorinox AG, Switzerland
Bilangan alatan: 18 jenis

Keterangan: Bersempena dengan tahun 2017 iaitu tahun ayam jantan mengikut kalendar Cina, Victorinox AG Switzerland berbesar hati mengeluarkan EDISI TERHAD yang cuma dikeluarkan sebanyak 8888 unit untuk pasaran seluruh dunia. Setiap versi ini mempunyai nombor keluaran unik padanya dan didatangkan dengan kotak khas ekslusif bersama kad ucapan aluan dari Victorinox ! Mengikut kalendar Cina, mereka yang lahir pada tahun ayam jantan (2017) mempunyai sikap yang boleh dipercayai, menepati masa, bertanggungjawab serta yakin diri. Edisi alat serbaguna ini hanya dikeluarkan sekali seumur hidup dan dibuat khusus buat pencinta jenama Victorinox Swiss Army yang mahu menjadikan sebagai koleksi atau hadiah buat yang tersayang. Ini merupakan versi RARE yang jarang ada di pasaran rantau ini dan perlu menjadi aset anda sehingga ke penghujung usia !!

Ia mempunyai 18 jenis alatan serbaguna:
1. Pisau besar
2. Pisau kecil
3. pembuka tin
4. pemutar skru 3mm
5. pembuka tutup botol
6. pengoyak wayar
7. pemutar skru 5mm
8. pengetuk
9. gunting
10. gergaji kayu
11. penyangkuk
12. pencungkil gigi
13. penyepit
14. penggantung kunci
15. pembuka gabus botol 1
16. pemutar skru kecil 1
17. pemutar skru kecil 2
18. pembuka gabus botol 2

Harga: RM 437.00
victorinox-swiss-army-ayam-edisi-terhadvictorinox-swiss-army-ayam-edisi-terhadvictorinox-swiss-army-ayam-edisi-terhad


1) Jenis: pisau lipat "Hunter Pro" Victorinox SWISS ARMY
model: 0.9410.9B1
panjang bilah: 4 inci
panjang keseluruhan: 8.93 inci
tebal bilah: 3 milimeter
Warna: OREN
berat: 162 gram
Material bilah: Besi 1.4110 (tahan karat)
Material pemegang: getah sintetik
Buatan: Victorinox AG, SWITZERLAND

Keterangan: Ini adalah pisau lipat ASLI keluaran VICTORINOX, jenama yang menjadi kebanggaan Switzerland yang berpangkalan di Ibach semenjak tahun 1884 yang diasaskan oleh Karl Elsener. Model pisau dengan warna OREN terang & menyerlah ini merupakan antara model TERBARU pisau lipat dari Victorinox. Pisau ini tampak kecil dan elegan dan didatangkan dengan pemegang jenis getah sintetik yang selesa apabila digenggam & tidak licin. Pisau ini sebenarnya dibuat khusus buat penggiat aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike dan disyorkan untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal). Pisau keluaran Victorinox telah dikenali berdekad lamanya di seluruh dunia dan telah diakui ketajaman dan kualiti tanpa kompromi. Model pisau ini menjadi rebutan ramai peminat pisau di seluruh dunia kerana kualiti, ketajaman dan kejituannya, dapatkan hari ini sebelum menyesal tak sudah !!

Harga: RM 238.00

pisau-lipat-hunterpro-oren-swiss-armypisau-lipat-hunterpro-oren-swiss-armypisau-lipat-hunterpro-oren-swiss-army