/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Category: ICEL - pisau dapur
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau dapur / chef "Douro" ICEL
model: 221.DR10.20
panjang: 20 cm atau 7.87 inci (panjang bilah)
material: besi X50CrMoV15 tahan karat

kekerasan bilah: 56 Rockwell
pemegang: polimer Micarta
Buatan: Icel-Industria de Cutelarias da Estremadura, PORTUGAL


Keterangan: Pisau dapur/pisau chef dari siri "Douro" adalah keluaran ICEL iaitu pembuat pisau terkemuka dari Portugal sejak tahun 1945. Siri ini sebenarnya mendapat inspirasi dan sebagai penghormatan kepada wilayah bernama Douro yang cantik, aman dan penuh dengan hasil kerjatangan serta terkenal dengan ladang anggurnya. Hulunya dilakari dengan corak unik beralun di atas polimer Micarta yang tahan lasak. Bilahnya cukup tajam dan diasah secara manual oleh pekerja mahir Portugal yang cukup berdedikasi. Pisau ini khusus dan terbaik untuk kerja memotong / menghiris / mencincang / merincik ikan, sayur, daging, buah dan sebagainya.
Sangat DISYORKAN untuk dimiliki oleh pekerja di dapur hotel / catering / restoran / pelajar kolej bidang perhotelan, & Kulinari. Untuk pengumpul pisau pula, mengapa tidak miliki pisau unik TERBAIK ini ??

Harga: RM 215.00

pisau dapur douro icelpisau dapur douro icelpisau dapur douro icel
Category: ICEL - pisau dapur
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau dapur / chef ICEL
model: 245.3028.26
panjang: 26 cm atau 10.23 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik anti licin
Buatan: PORTUGAL
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Pisau dapur jenis ini adalah keluaran ICEL iaitu pembuat pisau terkemuka dari Portugal sejak tahun 1945. Pisau ini khusus dan terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Ia sangat TAJAM dan merupakan pisau serbaguna untuk sebarang kerja dapur. Ia adalah alatan WAJIB untuk pekerja di dapur hotel/katering/restoran/pelajar kolej/universiti bidang Food&Beverage, Perhotelan, Kulinari. Jenama pisau ICEL cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Portugal dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Mata pisau ini cukup tajam dan pemegangnya selesa dan kemas bila digenggam, ia merupakan pisau kualiti Eropah tetapi dengan harga yang mampu milik. Produk terulung dari negara "Benggali Putih" !!

Harga: RM 106.00

pisau-dapur-26cm-icel-portugalpisau-dapur-26cm-icel-portugalpisau-dapur-26cm-icel-portugal