/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau siri klasik lapah kulit F.HERDER
model: 0455-15,50
panjang: 15 cm atau 5.90 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu Beech (sejenis kayu ketumpatan tinggi)
warna pemegang: hitam
material: besi ConstantSteel - oleh ThyssenKrupp
Kekerasan: 57 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau siri klasik "PIKAS" untuk lapah kulit ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi. Bilahnya diperbuat dari besi karbon khas TERBAIK dipanggil "ConstantSteel", dihasilkan oleh ThyssenKrupp, konglomerat besi terkemuka Jerman.
Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaannya bermula semenjak tahun 1623, telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan KETAJAMAN besi terbaik Solingen, JERMAN.
Pisau ini TERBAIK untuk tugas melapah kulit haiwan; kerbau, lembu, kambing, rusa, kijang, kibas, pelanduk, landak, unta, seladang dan cukup TERBAIK buat pengusaha/penyembelih di ladang ternakan/pusat sembelihan haiwan. Ia SANGAT DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata ceruk rantau.

Harga: RM 146.00 - SEBILAH (STOK HABIS !)

pisau lapah kulit klasik cap spade f.herderpisau lapah kulit klasik cap spade f.herderpisau lapah kulit klasik cap spade f.herder
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau siri klasik 7" F.HERDER
model: 4259-18,00
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu Bubinga (sejenis kayu ketumpatan tinggi)

warna pemegang: coklat
material: besi ConstantSteel - oleh ThyssenKrupp & tembaga pada hulu
Kekerasan: 57 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN


Keterangan: Pisau siri klasik dengan bilah lurus ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi. Bilahnya diperbuat dari besi khas TERBAIK dipanggil "ConstantSteel", dihasilkan oleh ThyssenKrupp, konglomerat besi terkemuka Jerman. Pada sebahagian hulu / "temin" disarungkan TEMBAGA yang berkilauan !!
Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaannya bermula semenjak tahun 1623 dan berusia lebih 393 TAHUN !! telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan KETAJAMAN besi karbon terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging/hasil laut/makanan malah cukup tajam untuk tugas menyembelih haiwan kecil. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang "RARE" dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. F.HERDER klasik....sesungguhnya buat anda !!

Harga: RM 188.00 - SEBILAH (STOK HABIS !)

pisau klasik cap garpu f.herderpisau klasik cap garpu f.herderpisau klasik cap garpu f.herder
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau lapah daging tempa F.HERDER
model: 8115-15,50
panjang: 15 cm atau 5.90 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik Polyoxymethylene (POM)
warna pemegang: hitam
material: besi tempa X50CRMoV15
kekerasan bilah: 56 - 58 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN


Keterangan: Pisau lapah daging siri FORGED / besi jenis ditempa ini adalah barisan PREMIUM dan terbaik dengan bilah jenis "FULL TANG". Bilah pisau siri FORGED melalui proses yang lebih kompleks dan teliti dimana bilah besinya adalah jenis terbaik, lebih tebal, berat, seimbang dan utuh.
Pisau ini khusus dan terbaik untuk kerja melapah/memotong daging di celah sendi dan rusuk.
Dihasilkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau" yang memulakan perusahaan sejak tahun 1623 dan telah diperkenalkan dan memasuki pasaran Nusantara (Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Kembalikan nostalgia silam dengan pisau lagenda ini !!

Harga: RM 199.00 - SEBILAH (STOK HABIS !)

pisau lapah daging cap garpu f.herderpisau lapah daging cap garpu f.herderpisau lapah daging cap garpu f.herder
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau lapah kulit F.HERDER
model: 8675-15,00
panjang: 6 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik polimer Polyolefin

warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat X46CR13
kekerasan bilah: 55-57 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau lapah kulit bersaiz 6 inci ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dihasilkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen cukup terkenal berabad lamanya dengan penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Ia memulakan perusahaan semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas melapah kulit haiwan; kerbau, lembu, kambing, rusa, kijang, kibas, pelanduk, landak, unta, seladang dan cukup TERBAIK buat pengusaha/penyembelih di ladang ternakan/pusat sembelihan haiwan. Ia SANGAT DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata ceruk rantau. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan jarang didapati di pasaran rantau ini. F.HERDER....lambang kejituan Solingen !

Harga: RM 119.00 - SEBILAH (STOK HABIS !)

pisau lapah kulit f.herderpisau lapah kulit f.herderpisau lapah kulit f.herder

Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau ikon klasik F.HERDER
model: 0095-15,50
panjang: 6 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu pohon Ceri (sejenis kayu keras)
material: besi ConstantSteel - oleh ThyssenKrupp

Kekerasan: 58 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau jenis ini merupakan keluaran dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, pisau ini diperbuat dari besi khas TERBAIK dipanggil "ConstantSteel" yang mempunyai tarikan MAGNET, dihasilkan oleh ThyssenKrupp, konglomerat besi terkemuka Jerman. Ini adalah model / bentuk yang mula-mula diperkenalkan di Nusantara sejak lebih 200 tahun silam !! Ia dihasilkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen cukup terkenal berdekad lamanya dengan penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur dan pelbagai jenis senjata. Ia memulakan perusahaan sejak tahun 1623 dan telah diperkenalkan dan memasuki pasaran Nusantara (Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Ia diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menghiris bawang, sayur, buah, daging / menyembelih haiwan kecil; ayam/burung/pelanduk/kambing. Kepada para peminat/pengumpul koleksi pisau di serata pelusuk alam, Ini adalah jenama pisau yang RARE dan jarang didapati di pasaran rantau ini. Ayuh kalian, dapatkan ia sebelum kekalutan akhir zaman tiba !!

Harga: RM 130.00 - SEBILAH


pisau belati cap garpu F.HERDERpisau belati cap garpu F.HERDERpisau belati cap garpu F.HERDER
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau lapah daging bengkok F.HERDER
model: 8671F13,00
panjang: 13 cm atau 5.11 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik polimer Polyolefin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat X46CR13
kekerasan bilah: 55-57 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau lapah daging bengkok bersaiz 5 inci ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dibuat di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen cukup terkenal berabad lamanya dengan penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Memulakan perusahaan semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk melapah/menghiris/memotong ketulan daging kambing/lembu/kerbau/rusa dan haiwan lain terutamanya daging yang digantung atau dicelah sendi dan ruang sempit. Pisau ini BERGUNA untuk memisahkan daging dari tulangnya dan hujungnya yang runcing memudahkan kerja sedemikian. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang "RARE" dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. Jangan tunggu sehingga berputih mata !

Harga: RM 100.00 - seunit (TIADA STOK!)
pisau-lapah-daging-5-inci-f.herder-solingenpisau-lapah-daging-5-inci-f.herder-solingenpisau-lapah-daging-5-inci-f.herder-solingen1) Jenis: Pisau klasik tembaga F.HERDER
model: 4519-17,00
panjang: 17 cm atau 6.69 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu Beech (sejenis kayu ketumpatan tinggi) dikelilingi TEMBAGA
material: besi ConstantSteel - oleh ThyssenKrupp & tembaga pada hulu

Kekerasan: 58 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau siri klasik yang istimewa ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi. Bilahnya diperbuat dari besi khas TERBAIK dipanggil "ConstantSteel", dihasilkan oleh ThyssenKrupp, konglomerat besi terkemuka Jerman. Pada sebahagian hulu / "temin" disarungkan TEMBAGA yang berkilauan !!
Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaannya bermula semenjak tahun 1623, telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan KETAJAMAN besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging/hasil laut/makanan malah cukup tajam untuk tugas menyembelih haiwan kecil. Pisau ini cukup berat & "solid" pabila dipegang, pisau yang RARE dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. F.HERDER simbol keunggulan Solingen !!

Harga: RM 169.00 - seunit

pisau-klasik-tembaga-cap-garpu-f.herderpisau-klasik-tembaga-cap-garpu-f.herderpisau-klasik-tembaga-cap-garpu-f.herder


1) Jenis: Pisau siri klasik 7" F.HERDER
model: 8159R18,00
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu Beech (sejenis kayu ketumpatan tinggi)
warna pemegang: hitam dengan separuh tembaga
material: besi tahan karat "ConstantINOX" - oleh ThyssenKrupp
Kekerasan: 57 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau siri klasik dengan bilah lurus ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi. Bilah pisau ini diperbuat dari besi khas TERBAIK dipanggil "ConstantINOX" yang tahan karat, dihasilkan oleh ThyssenKrupp, konglomerat besi terkemuka Jerman. Pada pangkal hulunya / "temin" disarungkan tembaga yang berkilauan. Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaannya bermula semenjak tahun 1623 dan berusia lebih 393 TAHUN !! telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan KETAJAMAN besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging/hasil laut/makanan atau bahan makanan lain malah cukup tajam untuk tugas menyembelih haiwan kecil. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. F.HERDER lambang keaslian pisau Solingen !!

Harga: RM 169.00 - seunit (TIADA STOK!)


pisau-dapur-cap-garpu-klasik-f.herder-7incipisau-dapur-cap-garpu-klasik-f.herder-7incipisau-dapur-cap-garpu-klasik-f.herder-7inci
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau ikon klasik F.HERDER
model: 0095-18,00
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu pohon Ceri (sejenis kayu keras)
material: besi ConstantSteel - oleh ThyssenKrupp
Kekerasan: 58 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau jenis ini merupakan keluaran dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, pisau ini diperbuat dari besi khas TERBAIK dipanggil "ConstantSteel" yang mempunyai tarikan magnet, dihasilkan oleh ThyssenKrupp, konglomerat besi terkemuka Jerman. Ini adalah model / bentuk yang mula-mula diperkenalkan di Nusantara sejak lebih 200 tahun silam !! Ia dihasilkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen cukup terkenal berdekad lamanya dengan penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur dan pelbagai jenis senjata. Ia memulakan perusahaan sejak tahun 1623 dan telah diperkenalkan dan memasuki pasaran Nusantara (Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Ia diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menghiris bawang, sayur, buah, daging / menyembelih haiwan kecil; ayam/burung/pelanduk/kambing. Kepada para peminat/pengumpul koleksi pisau di serata pelusuk alam, Ini adalah jenama pisau yang RARE dan jarang didapati di pasaran rantau ini. Ayuh dapatkan SEPANTAS MUNGKIN kerna waktu tidak menunggu anda walau sesaat !!

Harga: RM 146.00 - seunit


pisau-klasik-18cm-cap-garpu-f.herderpisau-klasik-18cm-cap-garpu-f.herderpisau-klasik-18cm-cap-garpu-f.herder


Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau daging & ikan F.HERDER
model: 8669-15,50
panjang: 15 cm atau 5.90 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik polimer Polyolefin

warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat mudah LENTUR X46CR13
kekerasan bilah: 55-57 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN


Keterangan: Pisau dengan bilah MUDAH LENTUR dan runcing ini adalah untuk tugas melapah daging & ikan (fillet), ia adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaan ini bermula semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk melapah/menghiris/memotong/menyiang daging ternakan kambing/lembu/kerbau/rusa/hasil laut dan cukup TERBAIK untuk tugas di ruang sempit dan berliku. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. Ingat JERMAN, ingat F.HERDER !!

Harga: RM 113.00 - seunit

pisau-lapah-daging-6inci-cap-garpu-f.herderpisau-lapah-daging-6inci-cap-garpu-f.herderpisau-lapah-daging-6inci-cap-garpu-f.herder1) Jenis: Pisau daging/sembelih F.HERDER
model: 8688-21,00
panjang: 21 cm atau 8.26 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik polimer Polyolefin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat X46CR13
kekerasan bilah: 55-57 Rockwell
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN


Keterangan: Pisau dengan bilah lurus bersaiz bilah 8.26 inci ini adalah untuk tugas menghiris daging, ia adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaan ini bermula semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging kambing/lembu/kerbau/rusa/ikan/udang/sotong atau bahan makanan lain malah TERBAIK juga untuk tugas menyembelih haiwan seperti rusa, kambing, kibas, kijang, biri-biri, ayam, itik, burung dan sebagainya. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. F.HERDER lambang keaslian pisau Solingen !!

Harga: RM 144.00 - seunit

pisau-daging-lurus-21cm-f.herder-solingenpisau-daging-lurus-21cm-f.herder-solingenpisau-daging-lurus-21cm-f.herder-solingen

Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau lapah kulit F.HERDER
model: 8675-18,00
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau lapah kulit ini adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dihasilkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen cukup terkenal berabad lamanya dengan penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Ia memulakan perusahaan semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas melapah kulit haiwan; kerbau, lembu, kambing, rusa, kijang, kibas, pelanduk, landak, unta, kuda dan cukup TERBAIK buat pengusaha/penyembelih di ladang ternakan/pusat sembelihan haiwan. Ia SANGAT DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata pelusuk Nusantara. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan jarang didapati di pasaran rantau ini. Jangan berlengah lagi, cubalah hari ini pisau TERBAIK Jerman ini !!

Harga: RM 149.00 - seunit

pisau-lapah-kulit-f.herder-cap-garpupisau-lapah-kulit-f.herder-cap-garpupisau-lapah-kulit-f.herder-cap-garpu


1) Jenis: Pisau daging & ikan F.HERDER
model: 8670-18,00
panjang: 18 cm atau 7.08 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau dengan bilah sedikit condong (mudah lentur) ini adalah untuk tugas menghiris daging & ikan (fillet), ia adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaan ini bermula semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging kambing/lembu/kerbau/rusa/ikan/udang/sotong serta hasil laut. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. Ingat F.HERDER, ingatlah "RARE" !

Harga: RM 115.00 - seunit

pisau-daging-ikan-f.herder-cap-garpupisau-daging-ikan-f.herder-cap-garpupisau-daging-ikan-f.herder-cap-garpu


1) Jenis: Pisau daging lurus F.HERDER
model: 8654-21,00
panjang: 21 cm atau 8.26 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau dengan bilah lurus ini adalah untuk tugas menghiris daging, ia adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaan ini bermula semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging kambing/lembu/kerbau/rusa/ikan/udang/sotong atau bahan makanan lain. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. F.HERDER lambang keaslian pisau Solingen !!

Harga: RM 136.00 - seunit

pisau-daging-21cm-f.herder-solingenpisau-daging-21cm-f.herder-solingenpisau-daging-21cm-f.herder-solingen

1) Jenis: Pisau lapah lurus F.HERDER
model: 8685-15,50
panjang: 15 cm atau 5.90 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: hijau
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH, Solingen, JERMAN

Keterangan: Pisau lapah dengan bilah lurus ini adalah untuk tugas menghiris daging, ia adalah dari jenama pisau tertua lagenda yang pernah mencapai zaman kegemilangannya di Nusantara sejak zaman kolonial lagi, ia adalah buatan Friedr. Herder Abr. Sohn GmbH JERMAN dari siri pisau "DON CARLOS". Dikeluarkan di kilangnya di Solingen iaitu sebuah bandar yang terkenal di Jerman dengan panggilan "Kota Pisau". Bandar Solingen terkenal berabad lamanya dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur. Perusahaan ini bermula semenjak tahun 1623 dan telah diperkenalkan serta menembusi pasaran Nusantara (Gugusan Kepulauan Melayu, Indonesia, Singapura, Brunei, Borneo) pada tahun 1800 !! oleh Syarikat Hindia Timur Belanda. Diperkenalkan dengan jenama "Tjap Garpu" dengan logo garpu / daun terup / dipanggil "cap spade".
Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik Solingen, JERMAN. Ia berguna untuk menghiris/memotong/menyiang ketulan daging kambing/lembu/kerbau/rusa/ikan/udang/sotong atau bahan makanan lain. Pisau ini DISYORKAN untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata dunia. Ini adalah jenama pisau yang "RARE" dan sangat jarang didapati di pasaran rantau ini. F.HERDER simbol keaslian produk Solingen !!

Harga: RM 102.00 - seunit

pisau-daging-lurus-6inci-cap-garpu-f.herderpisau-daging-lurus-6inci-cap-garpu-f.herderpisau-daging-lurus-6inci-cap-garpu-f.herder