1) Jenis: pisau dapur Victorinox (hulu KAYU)
model: 5.2060.20G
panjang: 20 cm atau 7.87 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu jati Rosewood
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Kegunaan: Pisau dapur/pisau chef jenis ini adalah ISTIMEWA kerana bilahnya LEBAR. Model ini mendapat pujian ramai pekerja di dapur hotel / restoran besar kerana proses menghiris/merincik sungguh lancar dan mudah. Pemegangnya diperbuat dari kayu ROSEWOOD Afrika iaitu sejenis kayu keras/kayu jati. Ia tahan lama dan tidak mudah reput / tidak pudar. Pisau ini khusus dan terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Ia sangat TAJAM dan merupakan pisau serbaguna untuk sebarang kerja dapur.
Pisau pemegang kayu ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan nilai klasik. Ia nampak stylo dan "otai". Jangan tunggu sehingga ia hilang ditelan zaman !!

Harga: RM 208.00 (STOK HABIS !)

pisau-dapur-20cm-hulu-kayu-victorinoxpisau-dapur-20cm-hulu-kayu-victorinoxpisau-dapur-20cm-hulu-kayu-victorinox


1) Jenis: pisau dapur lurus Victorinox (hulu KAYU)
model: 5.1800.15
panjang: 15 cm atau 5.90 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu jati Rosewood
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Kegunaan: Pisau dapur jenis lurus ASLI ini keluaran Victorinox Switzerland. Pisau pemegang kayu disyorkan untuk mereka yang mementingkan kualiti dan nilai klasik hulu kayu. Pemegangnya diperbuat dari kayu ROSEWOOD Afrika iaitu sejenis kayu keras/kayu jati yang cukup tahan dan tidak mereput. Pisau ini tampak kecil tetapi terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Ia cukup tajam dan merupakan pisau serbaguna untuk sebarang tugas-tugas anda di dapur. Ia TERBAIK untuk pekerja di dapur hotel, dapur restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan peminat koleksi pisau impot berkualiti tinggi, model yang jarang-jarang ada di pasaran, ini lah dia !

Harga: RM 134.00 (STOK HABIS !)

pisau-dapur-6-inci-hulu-kayu-victorinoxpisau-dapur-6-inci-hulu-kayu-victorinoxpisau-dapur-6-inci-hulu-kayu-victorinox

2) Jenis: pisau dapur "santoku" Victorinox (hulu KAYU)
model: 6.8500.17G
panjang: 17 cm atau 6.69 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu jati Rosewood
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Kegunaan: Pisau dapur / pisau bentuk "santoku" ini merupakan produk ASLI keluaran Victorinox Switzerland. Pisau pemegang kayu ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan nilai klasik. Ia tampak "stylo" dan "otai". Pemegangnya diperbuat dari kayu ROSEWOOD Afrika iaitu sejenis kayu keras/kayu jati. Pisau ini khusus dan terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah dan sebagainya. Ia sangat tajam dan merupakan pisau serbaguna untuk sebarang tugas-tugas anda di dapur. Pisau jenis ini sangat disyorkan untuk pekerja di dapur hotel, dapur restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel dan mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau.

Harga: RM 189.00 (STOK HABIS !)

pisau-dapur-santoku-hulu-kayu-victorinoxpisau-dapur-santoku-hulu-kayu-victorinoxpisau-dapur-santoku-hulu-kayu-victorinox


3) Jenis: pisau dapur/chef Victorinox (hulu KAYU)
model: 5.2000.22G
panjang: 22 cm atau 8.66 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu jati Rosewood
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Kegunaan: Pisau dapur / pisau chef ini merupakan produk keluaran Victorinox. Pisau pemegang kayu ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan nilai klasik. Ia nampak "stylo" dan "otai". Pemegangnya
diperbuat dari kayu ROSEWOOD Afrika iaitu sejenis kayu keras/kayu jati. Pisau ini khusus dan terbaik untuk kerja memotong/menghiris/mencincang/merincik ikan/sayur/daging/buah
dan sebagainya. Ia sangat tajam dan merupakan pisau serbaguna untuk sebarang tugas-tugas dapur. Pekerja dapur hotel, dapur restoran, surirumah, pelajar bidang pengurusan hotel disyorkan memilikinya sepantas mungkin !!

Harga: RM 197.00 (STOK HABIS !)

pisau-dapur-22cm-hulu-kayu-victorinoxpisau-dapur-22cm-hulu-kayu-victorinoxpisau-dapur-22cm-hulu-kayu-victorinox


1) Jenis: pisau ukir / shaping VICTORINOX
model: 5.0501
warna: hitam dan merah
panjang: 6 cm
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik polypropelene
Buatan: Victorinox AG, Switzerland

Kegunaan: Pisau ini khusus dan terbaik untuk kerja mengukir buah/sayur dan sebagai pisau serbaguna di dapur. Walaupun ia nampak kecil namun bilahnya sangat tajam !! Ia berguna dan merupakan alatan WAJIB untuk pekerja di dapur hotel/restoran dan pelajar kolej/universiti yang mengikuti kursus Perhotelan/Kulinari. Sesuai juga untuk mereka yang terlibat dengan kerja food presentation dan mereka yang terlibat dengan gubahan hidangan untuk majlis perkahwinan / majlis santapan rasmi.

Harga: RM 26.00 (seunit)

pisau ukir Victorinoxpisau ukir Victorinoxpisau ukir Victorinox