/> .::::::::ded1 E M P I R E::::::::.
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau taktikal HISSATSU CRKT
model: 2907
Panjang keseluruhan: 12.25 inci
panjang bilah: 7.12 inci
tebal bilah pisau: 0.2 inci
Material bilah: Besi 440A
Material pemegang: Nylon dan getah
kekerasan bilah: 55-57 Rockwell
Warna: hitam, coklat cerah
Keluaran: Columbia River Knife & Tool Inc, Oregon, USA
Buatan: china

Keterangan: Pisau taktikal HISSATSU CRKT ini adalah ASLI dan dengan sekali imbas saja pisau ini sungguh kelihatan "ganas", "stylo" dan menggerunkan !!, dikeluarkan oleh CRKT USA. Direkabentuk oleh James Williams yang merupakan bekas anggota tentera Amerika dan juga merupakan jurulatih seni beladiri yang berpengalaman selama lebih 45 tahun. Pisau ini direkabentuk berdasarkan bentuk senjata lama Jepun. Bentuk unik bilah sebegini sebenarnya dipopularkan oleh panglima perang Samurai lagenda iaitu Takeda Shingen, bilahnya memberikan kuasa jitu untuk tikaman dan memotong pada 1 mata bilah. Pisau ini direkacipta untuk persekitaran "CQB" (close quarter battle) / anti pengganas, iaitu sebagai senjata utama atau sebagai kedua. Pisau ini dibuat khusus untuk anggota penguatkuasa / keselamatan terlatih. Pemegang pisau adalah dari jenis getah & plastik anti licin dan pisau ini didatangkan dengan sarung jenis keras. Bagi peminat/pengumpul pisau, model ini adalah satu kemestian sebagai koleksi dan pisau ini sangat jarang didapati di pasaran & "RARE !!

Harga: RM 485.00 - SEBILAH

nullnullnullnull

Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau "kuku beruang" CRKT
model: 2510ER
Negara ASAL pengeluar: USA
Panjang keseluruhan: 5.75 inci
panjang bilah: 2.37 inci
tebal bilah pisau: 0.13 inci
Material bilah: Besi AUS4 (tahan karat)
Material pemegang: Nylon dengan campuran gentian kaca
kekerasan bilah: 55-57 Rockwell
Berat: 96.3 gram
Warna: oren

Keterangan: Pisau ini diberi nama "kuku beruang", keluaran CRKT USA dan ia adalah ASLI. Pisau yang bersaiz kecil ini berbentuk seakan-akan kerambit dari Nusantara. Direkabentuk oleh Russ Kommer dari Alaska yang merupakan seorang pembuat pisau yang dikira masih muda belia. Pisau ini bersaiz kecil dan cukup ringan, mata bilah jenis bergigi dan "FULL TANG" dan mempunyai lubang/ruang pada bahagian tengahnya. Ia cukup berguna ketika kecemasan / darurat untuk memotong tali yang kasar dan keras, jaring/jala, talipinggang keledar atau untuk pertahanan diri di waktu yang sukar. Pisau kecil ini didatangkan dengan sarung jenis plastik nylon keras yang menarik dan mempunyai mekanisma untuk "mengunci" pisau apabila disarungkan. Ia boleh di pakai pada talipinggang atau digantung pada leher. Pisau ini cukup menarik dan terbaik buat peminat/pengumpul pisau dan barangan "RARE" !!

Harga: RM 208.00 (TIADA LAGI !)

pisau kecil CRKTpisau kecil CRKTpisau kecil CRKT

Posted by: jimbit
Video komentar / ulasan berkenaan pisau lipat keluaran CRKT dari model m21-04G, dengan hulu terbaik G10 rekaan Kit Carson, pisau lipat untuk aktiviti luar bersaiz besar.

https://www.youtube.com/watch?v=zB_SrzZttjo

pisau-lipat-crkt-m21
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lipat PAZODA CRKT
model: 6490
Panjang keseluruhan (bila dibuka): 6.5 inci
Panjang keseluruhan (bila ditutup): 3.75 inci
panjang bilah: 2.62 inci
tebal bilah pisau: 0.1 inci
Berat: 90.71 gram
Jenis kunci: Frame Lock
Material bilah: Besi 8Cr14MoV
Material pemegang: Besi 2CR13
kekerasan bilah: 58-59 Rockwell

Warna: kombinasi hitam & kelabu
Negara ASAL pengeluar: Columbia River Knife & Tool Inc, Oregon, USA
Buatan: China

Keterangan: Pisau lipat taktikal CRKT ini adalah ASLI dan merupakan model pisau lipat yang kecil serta mampu milik, dikeluarkan oleh Columbia River Knife & Tool Inc, USA sebuah perusahaan pembuat pisau berpusat di Oregon semenjak tahun 1994. Jika anda peminat pisau lipat, ia terbaik sebagai EDC, untuk dibawa ke mana jua. Bilahnya jenis separuh bergigi disalut titanium nitrida dan ia cukup kecil dan tampak ringkas, disamping itu ia mempunyai lubang pada bilah agar dapat dibuka dengan ibu jari sahaja. Fungsi bilah bergigi separuh ini cukup praktikal bila digunakan untuk memotong kotak / kertas tebal, jala, tali yang kasar, memotong kayu dan sebagainya. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan RARE dan koleksi. Jadikan CRKT teman hidup anda hari ini !!

Harga: (TIADA LAGI STOK !)

pisau-lipat-crkt-pazoda-gigipisau-lipat-crkt-pazoda-gigipisau-lipat-crkt-pazoda-gigi


Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lipat PAZODA CRKT
model: 6480
Panjang keseluruhan (bila dibuka): 6.5 inci
Panjang keseluruhan (bila ditutup): 3.75 inci
panjang bilah: 2.62 inci
tebal bilah pisau: 0.1 inci
Berat: 90.71 gram
Jenis kunci: Frame Lock
Material bilah: Besi 8Cr14MoV
Material pemegang: Besi 2CR13
kekerasan bilah: 58-59 Rockwell
Warna: kombinasi hitam & kelabu
Negara ASAL pengeluar: USA
Buatan: China

Harga: (TIADA LAGI !)

pisau-lipat-crkt-pazodapisau-lipat-crkt-pazodapisau-lipat-crkt-pazoda


Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lipat M16-01S CRKT
model: M16-01S
Negara ASAL pengeluar: USA
Panjang keseluruhan (bila dibuka): 7.13 inci
Panjang keseluruhan (bila ditutup): 4 inci
panjang bilah: 3.15 inci
tebal bilah pisau: 0.098 inci
Berat: 73.7 gram
Jenis kunci: Frame Lock
Material bilah: Besi 8Cr13MoV
Material pemegang: Besi 2CR13
kekerasan bilah: 58-59 Rockwell
Warna: hitam

Keterangan: Pisau taktikal CRKT ini adalah ASLI dan merupakan model pisau lipat yang berguna, dikeluarkan oleh CRKT USA. Jika anda sebagai peminat pisau Kit Carson, ia terbaik sebagai EDC, untuk dibawa ke mana jua. Pisau ini mempunyai pengunci automatik apabila bilah dibuka atau dilipat/disimpan. Pemegangnya disalut oksida hitam dan ia kecil dan tampak ringkas. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi. Dapatkan segera pisau lipat taktikal CRKT hari ini !!

Harga: RM 207.00

pisau-lipat-m16-01s-crktpisau-lipat-m16-01s-crktpisau-lipat-m16-01s-crkt

Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lipat Ignitor CRKT
model: 6855
Negara ASAL pengeluar: USA
Panjang keseluruhan (bila dibuka): 7.5 inci
panjang bilah: 3.38 inci
tebal bilah pisau: 0.11 inci
Material bilah: Besi premium 8Cr14MoV (tahan karat)
Material pemegang: Besi gred G10
kekerasan bilah: 58-59 Rockwell
Berat: 99.22 gram
Warna: hijau dengan kombinasi hitam

Keterangan:Pisau taktikal CRKT ini adalah ASLI dan merupakan model pisau lipat yang berguna, dikeluarkan oleh CRKT USA. Keistimewaan pisau ini adalah pada bilahnya yang separuh bergigi dari besi jenis terbaik 8Cr14MoV tahan karat. Ini memudahkan anda memotong tali yang kasar, jaring dan ranting pokok. Struktur kerangka utama pisau lipat ini adalah tahan karat, komposisi besi terbaik gred G10, pemegangnya bertekstur melalui proses CNC yang memberi cengkaman terbaik bila digenggam. Ciri keselamatan pada pisau ini ia mengunci automatik apabila bilah dibuka atau dilipat/disimpan melalui mekanisma "OutBurst" dan "Fire Safe". Warna dan rupa pisau ini kelihatan "stylo" dengan gabungan warna hitam dan hijau kelam pada pemegangnya. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga disyorkan untuk pengumpul barangan rare dan koleksi.

Harga: (TIADA LAGI STOK !)

pisau-lipat-hijau-ignitor-crktpisau-lipat-hijau-ignitor-crktpisau-lipat-hijau-ignitor-crkt

Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lipat K470KKP CRKT
model: K470KKP Onion Shenanigan
Negara ASAL pengeluar: USA
Panjang keseluruhan (bila dibuka): 8.25 inci
Panjang keseluruhan (bila ditutup): 4.87 inci
panjang bilah: 3.25 inci
tebal bilah pisau: 0.11 inci
Berat: 116.2 gram
Material bilah: Besi AUS 8
Material pemegang: Besi aluminium 6061
kekerasan bilah: 59-60 Rockwell
Warna: hitam

Keterangan: Pisau taktikal "FLIPPER" CRKT ini adalah ASLI dan merupakan model pisau lipat yang berguna, dikeluarkan oleh CRKT USA. Ia direkabentuk oleh Ken Onion seorang pembuat pisau custom terkemuka dari Hawaii. Terbaik sebagai EDC, untuk dibawa ke mana jua. Pisau ini mempunyai pengunci automatik apabila bilah dibuka. Pemegangnya disalut "Ti Nitride" dan ia kecil dan tampak ringkas. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan rare dan koleksi. Anda mencari pisau lipat taktikal yang nampak cool ? CRKT ini pilihannya !!

Harga: RM 443.00

pisau-lipat-onion-k470-crktpisau-lipat-onion-k470-crktpisau-lipat-onion-k470-crkt
Posted by: jimbit

1) Jenis: pisau Shakaulu CRKT
model: K900KKP
Negara ASAL pengeluar: USA
Panjang keseluruhan: 9.5 inci
panjang bilah: 5.5 inci
tebal bilah pisau: 0.267 inci
Berat: 433.7 gram
Material: Besi Karbon 65MN
kekerasan bilah: 56-58 Rockwell
Warna: hitam dengan kombinasi hijau


Keterangan: Pisau rekabentuk unik CRKT ini adalah ASLI dan merupakan model pisau yang cukup berguna, dikeluarkan oleh CRKT USA. Ia direkabentuk oleh Ken Onion seorang pembuat pisau terkemuka dari Hawaii. Pisau ini mendapat inspirasi dari senjata tradisi ulu dan pengikis suku kaum pribumi Alaska dan Kanada. Pisau ini dicipta untuk kerja melapah kulit haiwan dan juga sebagai penetak tulang / daging haiwan / apa saja. Apabila kerja melapah kulit dijalankan, jari anda hanya perlu dimasukkan pada lubang bilah pisau. Jika kerja menetak daging / tulang ingin dibuat anda hanya perlu memegang hulu pisau. Bilah pisau ini dibuat dari besi karbon terbaik yang tebal dan tahan lasak jenis 65MN. Jika anda mencari pisau dengan bentuk unik dan mengharapkan fungsi 2 dalam 1, mengapa tidak mencuba CRKT SHAKAULA ini ??
Ia terbaik untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi. Dapatkan segera, stok TERHAD !!!

Harga: (TIADA LAGI STOK !)

pisau-shakaulu-crktpisau-shakaulu-crktpisau-shakaulu-crkt
Posted by: jimbit

1) Jenis: pisau taktikal lipat CRKT M21
model: M21-14G
Panjang keseluruhan: 8.25 inci
panjang bila dilipat: 5.37 inci
panjang bilah: 3.87 inci
tebal bilah pisau: 0.14 inci
Berat: 167 gram
Material: Besi 8Cr14
kekerasan bilah: 58-59 Rockwell
Warna: hitam


Keterangan: Pisau taktikal CRKT ini adalah ASLI dan merupakan model pisau lipat yang berguna, dikeluarkan oleh CRKT USA. Pisau ini mempunyai pengunci automatik apabila bilah dibuka atau dilipat/disimpan dipanggil AutoLAWKS™. Ia diperbuat dari besi tahan karat yang cukup keras dan bilah pisau ini sesuai untuk kegunaan lasak. Ia didatangkan dengan "bearing" Teflon yang melancarkan proses membuka dan melipat mata pisau. Pada keseluruhan pemegang pisau dan klip disalut dengan besi oksida hitam terbaik.
Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi. Dapatkan segera, stok TERHAD !!!

Harga: RM 335
crkt-pisau-m21-14g
crkt-pisau-m21-14g2) Jenis: pisau taktikal lipat CRKT M16
model: M16-13ZLEK
Panjang keseluruhan: 8.25 inci
panjang bila dilipat: 4.8 inci
panjang bilah: 3.37 inci
tebal bilah pisau: 0.118 inci
Berat: 104 gram
Material: Besi AUS 8
kekerasan bilah: 58-59 Rockwell
Warna: hitam
Fungsi tambahan berguna: Pemotong talipinggang kenderaan dan pemecah cermin (bahagian bawah pisau)

Keterangan: Pisau CRKT ini adalah ASLI dan merupakan model pisau lipat yang berguna, dikeluarkan oleh CRKT USA. Pisau ini mempunyai fungsi tambahan yang berguna iaitu pemotong talipinggang kenderaan dan pemecah cermin. Fungsi ini sangat berguna dimasa kecemasan sama ada dari dalam atau luar kenderaan. Ia diperbuat dari besi tahan karat yang cukup keras dan peralatan pada pisau ini sesuai untuk kegunaan lasak. Ia cukup berguna/sesuai untuk kegunaan anggota keselamatan/penguatkuasa (tentera/polis/bomba/JPAM/paramedik/PGA/FRU/Paskal), sesuai juga disimpan dan diguna oleh mereka yang gemar aktiviti luar; mendaki/memancing/memburu/berkhemah/mountain bike atau boleh disimpan dirumah/di dalam kenderaan diguna ketika kecemasan, juga bagus untuk pengumpul barangan "rare" dan koleksi. Dapatkan segera, stok TERHAD !!!

Harga: RM 380
crkt-pisau-lipat-m16-13zlek
crkt-pisau-m16-13zlek