/> .::::::::Perniagaan Online ded1::::::::.
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau lapah tempa F.DICK
model: 8194515 (model exclusive 1905)
panjang: 15 cm (panjang bilah)
pemegang: nylon
material: besi tempa XCrMoVMn
Buatan: Friedr. Dick GmbH & Co. KG, Deizisau, JERMAN


Kegunaan: Pisau daging jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Pisau lapah siri ini menyerupai seakan-akan pisau WALI buatan tempatan, ini adalah pisau dari siri "Exclusive 1905" yang merupakan barisan PREMIUM dan terbaik dalam siri pisau F.DICK dengan bilah jenis FULL TANG. Pisau ini khusus dan terbaik untuk kerja melapah/memotong daging di celah sendi dan rusuk atau menyiang ikan. Bilah pisau ini melalui proses yang lebih kompleks dan terbaik dimana bilah besinya adalah jenis DITEMPA berbanding pisau model biasa yang dipotong laser, ia terbaik, lebih tebal, berat, seimbang dan utuh. Ia sangat tajam dan terbaik. Anda akan merasa suatu kelainan ketika memegang dan menggunakan pisau siri ini. Pisau ini didatangkan dengan buku panduan berserta kotak pembungkusan yang menarik.
Pisau siri ini banyak diguna di dapur hotel terkenal, rancangan masakan di TV atau dapur restoran ternama serata dunia. Ia TERBAIK untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata Nusantara. Ini adalah koleksi pisau RARE dan jarang didapati di pasaran. Dapatkan segera kerana ia mempunyai nilai tersendiri !!
Kelebihan pisau siri 1905 Exclusive ini ialah:
- kualiti pisau PREMIUM dari pengeluar pisau disegani dunia
- besi pisau dari jenis tempa iaitu besi dibakar, dicanai dan dihasilkan dengan pertukangan tangan yang teliti oleh tukang yang terbaik.
- pemegang pisau plastik polypropelene yang cukup selesa dan tampak mewah dan jitu
- Pisau siri ini cukup seimbang, besi terbaik dan melalui proses pembuatan yang teliti

Harga: RM 345.00

pisau-lapah-tempa-f.dickpisau-lapah-tempa-f.dickpisau-lapah-tempa-f.dick
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lapah lurus F.DICK
model: 8225915-03
panjang: 6 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna hulu: MERAH
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)
Buatan: Friedr. Dick GmbH & Co. KG, Deizisau, JERMAN

Kegunaan: Pisau lapah lurus F.DICK ini dengan hulu berwarna MERAH merupakan produk buatan perusahaan pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau dari siri "Ergo Grip" dengan hulu berwarna merah ini cukup unik dan jarang ada di pasaran, pisau ini TERBAIK untuk tugas melapah/memotong daging, memisahkan daging dari tulang. Terbaik untuk diguna ketika kenduri-kendara / merewang / kerja korban di hari raya Aidiladha / peniaga daging di pasar basah.

Harga: 102.00 - seunit

pisau-lapah-lurus-f.dickpisau-lapah-lurus-f.dickpisau-lapah-lurus-f.dick

Posted by: jimbit
5) Jenis: pisau lapah daging "MASTERGRIP" F.DICK
model: 8288115-53
panjang: 6 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat mudah LENTUR (High Carbon Steel)
warna pemegang: OREN
pemegang: plastik anti licin
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)
Buatan: Friedr. Dick GmbH & Co. KG, Deizisau, JERMAN

Kegunaan: Pisau lapah daging bengkok jenis ini adalah dari siri "MASTERGRIP" keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja melapah /memotong daging, memisahkan daging dari tulangnya terutama daging ternakan yang digantung dan diruang sempit serta berliku. Ia sangat disyorkan untuk mereka yang bekerja di pusat sembelihan, penjual daging, pekerja di ladang ruminan/ternakan dan pengumpul koleksi pisau. Anda mencari kelainan untuk pisau F.DICK ? bosan dengan warna biru yang sangat kusam ? Dengan hulu OREN terang benderang yang mudah dilihat dan jarang ada dan RARE ini pasti membuatkan anda menjadi lebih ceria, siapa tahu ??

Harga: RM 114.00 - seunit

pisau-lapah-daging-oren-6-inci-f.dickpisau-lapah-daging-oren-6-inci-f.dickpisau-lapah-daging-oren-6-inci-f.dick

Posted by: jimbit
4) Jenis: pisau sembelih F.DICK
model: 8238530-03
panjang: 30 cm (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
warna pemegang: MERAH
pemegang: plastik anti licin
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)
Buatan: Friedr. Dick GmbH & Co. KG, Deizisau, JERMAN

Kegunaan: Pisau sembelih jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja PENYEMBELIHAN haiwan
seperti; lembu, kerbau, kambing, seladang, kijang, rusa, unta, kuda dan haiwan besar lain
. Boleh juga digunakan untuk memotong/menghiris ketulan daging bersaiz besar. Bilahnya cukup tajam serta tahan lama dari segi ketajaman. Kualiti pisau ini jauh mengatasi pisau / parang sembelihan biasa di pasaran. Ini adalah model F.DICK hulu merah yang RARE dan jarang terdapat di pasaran rantau ini, stok terhad, dapatkan segera !!

Harga: RM 199.00 - seunit

pisau-sembelih-12-inci-merah-f.dick-jermanpisau-sembelih-12-inci-merah-f.dick-jermanpisau-sembelih-12-inci-merah-f.dick-jerman
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau tetak TULANG / chopper F.DICK
model: 9310018
panjang: 18 cm (panjang bilah), 34CM (panjang keseluruhan)
tebal bilah: 0.5cm
berat: 918 Gram !! (BERAT)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel) X50CrMoV15
kekerasan besi: 56 Rockwell
pemegang: plastik anti licin
Buatan: JERMAN

Kegunaan: Pisau daging jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN.

Pisau ini khusus untuk kerja menetak TULANG/mencincang/memotong daging yang kecil/tulang KERAS, memotong sayuran keras. Pisau tetak ini adalah BERAT dan sangat berguna untuk sebarang kerja di pusat sembelihan ayam/ternakan malah di dapur juga dan ia merupakan salah 1 alatan wajib anda !

Harga: RM 342.00

pisau-tetak-tulang-f.dick-jermanpisau-tetak-tulang-f.dick-jermanpisau-tetak-tulang-f.dick-jerman
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau lapah tirus F.DICK
model: 8136813 (model hulu kayu)
panjang: 13 cm atau 5.11 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu BUBINGA
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: JERMAN

Keterangan: Pisau lapah daging RARE jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas melapah pada ruang sempit/celah sendi & kepala/menghiris daging dan BERGUNA untuk pengusaha/penyembelih di pasar/pusat sembelihan haiwan, Anda akan merasa suatu kelainan ketika memegang dan menggunakan pisau hulu kayu BUBINGA terbaik ini. Pokok bubinga merupakan sejenis tumbuhan liar kayu keras sama spesis dengan pokok jati dan ia tumbuh meliar di kawasan berpaya / lembah negara Afrika dan Amerika Selatan, kayu bubinga biasanya digunakan dalam pembuatan perabut mewah, alat muzik gred terbaik (menjadi pilihan pengeluar seperti TAMA, Ibanez dan Warwick).
Ia TERBAIK untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Ini adalah koleksi pisau "RARE" dan jarang didapati di pasaran. Dapatkan segera kerana ia mempunyai nilai tersendiri !!

Harga: rm 125.00

pisau-lapah-daging-tirus-hulu-kayu-f.dickpisau-lapah-daging-tirus-hulu-kayu-f.dickpisau-lapah-daging-tirus-hulu-kayu-f.dickPosted by: jimbit
1) Jenis: Pisau daging/sembelih ayam F.DICK
model: 8134821 (model hulu kayu)
panjang: 21 cm atau 8.26 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu BUBINGA
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: JERMAN

Kegunaan: Pisau daging / pisau sembelih ayam "RARE" jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menghiris daging / menyembelih haiwan kecil; ayam/itik/burung/pelanduk/angsa dan BERGUNA untuk pengusaha/penyembelih di pasar/pusat sembelihan haiwan, Anda akan merasa suatu kelainan ketika memegang dan menggunakan pisau hulu kayu BUBINGA terbaik ini. Pokok bubinga merupakan sejenis tumbuhan liar kayu keras sama spesis dengan pokok jati dan ia tumbuh meliar di kawasan berpaya / lembah negara Afrika dan Amerika Selatan, kayu bubinga biasanya digunakan dalam pembuatan perabut mewah, alat muzik gred terbaik (menjadi pilihan pengeluar seperti TAMA, Ibanez dan Warwick).
Ia TERBAIK untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Ini adalah koleksi pisau "RARE" dan jarang didapati di pasaran. Jangan tunggu lama-lama ya !!

Harga: RM 174.00 - seunit

pisau-daging-sembelih-21cm-f.dick-jermanpisau-daging-sembelih-21cm-f.dick-jermanpisau-daging-sembelih-21cm-f.dick-jerman

2) Jenis: Pisau sembelihan lurus F.DICK
model: 8234830-03
panjang: 30 cm atau 12 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
warna pemegang: MERAH
pemegang: plastik anti licin
Buatan: JERMAN
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Pisau sembelih lurus bersaiz 12 inci jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja PENYEMBELIHAN haiwan
seperti; lembu, kerbau, kambing, seladang, kijang, rusa, unta, kuda dan haiwan besar lain. Boleh juga digunakan untuk memotong/menghiris ketulan daging. Bilahnya sangat tajam serta tahan lama dari segi ketajaman mata selepas di asah. Kualiti pisau ini jauh mengatasi pisau / parang sembelihan biasa di pasaran. Ini adalah model F.DICK hulu MERAH yang RARE dan jarang terdapat di pasaran rantau ini, buat peminat besi kualiti Jerman, jadikan ia sebagai koleksi wajib anda !

Harga: RM 180.00

pisau-sembelih-lurus-12-inci-f.dickpisau-sembelih-lurus-12-inci-f.dickpisau-sembelih-lurus-12-inci-f.dick

3) Jenis: Pisau daging /sembelih F.DICK
model: 8234818-03
panjang: 18 cm atau 7 inci (panjang bilah)
pemegang: plastik anti licin
warna pemegang: MERAH
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
Buatan: JERMAN

Kegunaan: Pisau daging / pisau sembelih jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menghiris daging / menyembelih haiwan kecil; ayam/itik/burung/pelanduk/angsa/kambing/kibas dan BERGUNA untuk pengusaha/penyembelih di pasar/pusat sembelihan haiwan. Ia TERBAIK untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau. Ini adalah versi pisau hulu MERAH yang RARE dan jarang didapati di pasaran. Berminat ??

Harga: RM 138.00

pisau-daging-7-inci-f_dick-jermanpisau-daging-7-inci-f_dick-jermanpisau-daging-7-inci-f_dick-jerman


5) Jenis: pisau lapah daging 5" F.DICK
model: 8298113-03
panjang: 5 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
warna pemegang: MERAH
pemegang: plastik anti licin
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)
Buatan: JERMAN

Kegunaan: Pisau lapah daging bengkok jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja melapah /memotong daging, memisahkan daging dari tulangnya terutama daging ternakan yang digantung. Ia sangat disyorkan untuk mereka yang bekerja di pusat sembelihan, penjual daging, pekerja di ladang ruminan/ternakan dan pengumpul koleksi pisau. Jika anda masih mencari-cari pisau lapah daging bersaiz 5 inci dengan hulu MERAH yang jarang ada dan RARE, cubalah pisau JERMAN ini hari ini !!

Harga: RM 92.00 - seunit

pisau-lapah-daging-5-inci-f.dick-jermanpisau-lapah-daging-5-inci-f.dick-jermanpisau-lapah-daging-5-inci-f.dick-jermanPosted by: jimbit
1) Jenis: Set pisau sembelih F.DICK berserta beg
model: dfs1
material beg: kanvas
Muatan: 6 poket
material pemegang pisau: plastik anti licin
Warna beg: hitam
Buatan: JERMAN

Keterangan: SET pisau berserta beg F.DICK ini adalah dibuat KHUSUS untuk tukang sembelih/pekerja di dalam industri haiwan ternakan, rumah sembelihan haiwan dan juga mereka yang terlibat dalam kerja melapah/menyembelih haiwan semasa musim perayaan / ketika kenduri-kendara. Pisau F.DICK adalah sangat TAJAM dan TERBAIK. F.DICK adalah pembuat pisau terkemuka dari Jerman semenjak tahun 1778 !!, pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN.
Set ini sangat disyorkan untuk pengumpul koleksi pisau. Ia didatangkan dengan pisau jenama F.DICK dan pengasah besi Victorinox, antara kandungan set ini ialah:
1. Pisau sembelih F.DICK 12 inci
2. Pisau lapah daging bengkok F.DICK 5 inci
3. Pisau lapah kulit F.DICK 6 inci
4. pisau lapah tirus F.DICK 6 inci
5. pengasah besi VICTORINOX gred sederhana
6. beg pisau gulung F.DICK

Harga: RM 740.00

NOTA: Warna pemegang pisau dan jenis besi pengasah tertakluk pada stok yang masih ada. Pihak kami berhak menukar mana-mana pisau/pengasah tanpa notis !

set-pisau-sembelih-f_dick-jermanset-pisau-sembelih-f.dick-jermanset-pisau-sembelih-f.dick-jerman
Posted by: jimbit
1) Jenis: pisau lapah kulit F.DICK
model: 8226415-03
panjang: 15 cm atau 6 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
warna pemegang: MERAH / Biru
pemegang: plastik anti licin
Buatan: JERMAN
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Pisau lapah kulit jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja melapah kulit haiwan
seperti; lembu, kerbau, kambing, seladang, kijang, rusa, unta, kuda dan haiwan besar lain. Bilahnya sangat tajam serta tahan lama dari segi ketajaman mata selepas di asah. Kualiti pisau ini jauh mengatasi pisau / parang sembelihan biasa di pasaran. Ini adalah model F.DICK hulu merah yang "rare" dan jarang terdapat di pasaran rantau ini, stok terhad, dapatkan segera !!

Harga: RM 130.00 (seunit)

pisau-lapah-kulit-6-inci-f.dickpisau-lapah-kulit-6-inci-f.dickpisau-lapah-kulit-6-inci-f.dick

2) Jenis: pisau daging/sembelih ayam F.DICK
model: 8237518
panjang: 18 cm atau 7 inci (panjang bilah)
material bilah: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: plastik anti licin
Buatan: JERMAN
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Pisau daging jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini TERBAIK untuk tugas menghiris daging/menyembelih haiwan kecil; ayam/itik/burung/pelanduk/angsa dan BERGUNA untuk pengusaha/penyembelih di pasar/pusat sembelihan haiwan, CUBALAH hari ini, anda tidak akan menyesal !

Harga:
pisau-daging-7inci-f.dickpisau-daging-7inci-f.dickpisau-daging-7inci-f.dick
Posted by: jimbit
1) Jenis: Pisau sembelihan lurus F.DICK
model: 8234826-03
panjang: 26 cm atau 10.23 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
warna pemegang: MERAH
pemegang: plastik anti licin
Buatan: JERMAN
Pengiktirafan: NSF (sesuai untuk persekitaran HACCP)

Kegunaan: Pisau sembelih lurus jenis ini adalah keluaran F.DICK iaitu pembuat pisau terkemuka dari Jerman sejak tahun 1778. Jenama pisau F.DICK cukup terkenal kerana banyak digunakan di sektor industri ternakan/daging seperti pusat/rumah sembelihan di sebelah negara Jerman dan Eropah dan juga negara-negara lain di dunia. Pisau ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik JERMAN. Pisau ini khusus dan TERBAIK untuk kerja PENYEMBELIHAN haiwan
seperti; lembu, kerbau, kambing, seladang, kijang, rusa, unta, kuda dan haiwan besar lain. Boleh juga digunakan untuk melapah/memotong/menghiris ketulan
daging. Bilahnya sangat tajam serta tahan lama dari segi ketajaman mata selepas di asah. Kualiti pisau ini jauh mengatasi pisau / parang sembelihan biasa di pasaran. Ini adalah model F.DICK hulu MERAH yang RARE dan jarang terdapat di pasaran rantau ini, stok terhad, dapatkan segera !!

Harga: RM 177.00

pisau-sembelih-10-inci-f.dick-jermanpisau-sembelih-10-inci-f.dick-jermanpisau-sembelih-10-inci-f.dick-jerman