1) Jenis: Pisau sembelih GRANTON
model: 55602
panjang: 12 inci (panjang bilah)
pemegang: kayu jati Rosewood
material: besi tahan karat 1.4034

Kekerasan bilah: 54 - 55 Rockwell
Buatan: The Granton Knife Co., Sheffield, ENGLAND

Keterangan: Pisau sembelih 12 inci bilah "hidung lembu" dari jenama pisau tertua lagenda Empayar British yang berusia lebih 400 TAHUN !! pernah mencapai kegemilangan sejak zaman kolonial, buatan The Granton Knife Co., Sheffield, ENGLAND. Dihasilkan di kilangnya sejak tahun 1601 di SHEFFIELD iaitu sebuah bandar yang terkenal di UNITED KINGDOM dengan panggilan "Kota Pisau". Industri pisau di bandar Sheffield berkembang pesat ketika era Revolusi Industri 1760, cukup gah & terkenal berabad lampau dalam penghasilan pisau, pedang, gunting, kapak, pisau cukur dan senjata. Jenama GRANTON merupakan pencipta bilah jalur atau dipanggil "granton" yang kemudiannya di tiru oleh semua jenama pisau dari serata dunia.
Pisau ini disarankan buat mereka yang mementingkan kualiti dan ketajaman besi terbaik SHEFFIELD, ENGLAND. Hulunya diperbuat dari kayu ROSEWOOD iaitu sejenis
kayu keras yang biasanya diguna dalam pembuatan perabot mewah dan pilihan pengeluar alat muzik Ibanez & Gibson
. Pisau dengan hulu kayu ini terbaik untuk mereka yang mementingkan kualiti dan nilai klasik. Ia TERBAIK untuk tugas menyembelih haiwan besar terutamanya lembu, kerbau, seladang juga sebagai simpanan untuk mereka yang bergelar peminat/pengumpul koleksi pisau di serata pelusuk. Ini adalah jenama pisau yang RARE dan jarang didapati di pasaran rantau ini !!

Harga: RM 158.00 - SEBILAH (STOK HABIS !)

nullnullnullnull