1) Jenis: Pisau lapah "arnab" Victorinox (STOK LAMA)
model: 5.5100.10
panjang: 10 cm atau 3.93 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau lapah bersaiz kecil yang dipanggil "pisau arnab" stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), stok pisau ini adalah dari keluaran tahun 1990an dan merupakan model yang tidak lagi dikeluarkan. Ia khusus untuk penternak / pemburu / mereka yang memerlukan 1 pisau untuk kegunaan melapah kulit/daging, menyembelih, menghiris. Pisau ini berguna untuk tugas pada haiwan/unggas kecil/binatang buruan; arnab, burung, itik, ayam, angsa, pelanduk, puyuh.
Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti !! Stok keluaran ini sangat TERHAD dan tidak lagi boleh didapati di mana-mana, jika anda tercari-cari pisau bersaiz kecil yang berguna untuk segala tugas, dapatkan ia hari ini !!

Harga: (TIADA LAGI STOK; PUPUS !)

pisau-arnab-3-inci-hulu-kayu-victorinoxpisau-arnab-3-inci-hulu-kayu-victorinoxpisau-arnab-3-inci-hulu-kayu-victorinox


1) Jenis: Pisau lapah lurus 7 inci Victorinox (STOK LAMA)
model: 5.6106.18
panjang: 18 cm atau 7 inci (panjang bilah)
material: besi tahan karat (High Carbon Steel)
pemegang: kayu ROSEWOOD Afrika
Buatan: Switzerland

Keterangan: Ini merupakan pisau lapah daging bilah lurus bersaiz 7 inci (mata bilah) stok lama Victorinox hulu kayu (rosewood/jati afrika), ia adalah dari keluaran tahun 1980 - 1990an. Peminat/pengumpul pisau Victorinox percaya campuran/kualiti besi keluaran lama Victorinox ada "kelainan" di samping ketajamannya yang tahan lama dan TERBAIK !! Versi keluaran lama Victorinox ada sedikit kelainan pada logo di bilah. Antaranya mempunyai tulisan "MADE IN SWITZERLAND", "EXTRA QUALITY" dan "STAINLESS". Tetapi yang paling utama/penting ialah ia mempunyai logo PAYUNG pada setiap bilah pisau. Bilangan stok lama ini sangat terhad dan RARE dan tiada lagi di memana dalam pasaran. Ia menjadi simpanan para peminat pisau dan akan menjadi nilai vintage suatu hari nanti. Dapatkan ia !

Harga: RM 161.00

pisau-daging-lurus-7-inci-victorinox-lama-cap-payungpisau-daging-lurus-7-inci-victorinox-lama-cap-payungpisau-daging-lurus-7-inci-victorinox-lama-cap-payung